Politika > IZBORI NA JESEN

Izborna jesen nas čeka, pitanje je samo koji nivo; Za Pokrajinsku Skupštinu, možda poneki na lokalnom nivou ili možda i nešto više !?

Sudeći po ponudama koje polako pristižu za angažovanje u biračkim odborima, nešto od izbornih ciklusa nas očekuje već na jesen.
Stranke, koliko primećujemo, još uvek javno ćute o tome, a i čuveni posmatrač CESID, još se ne izjašnjava.
Pored samih izbora, sve su glasnije najave, da bi i postojeći Ustav trebalo korigovati i uskladiti sa najnovijim izazovima i teškim odlukama koje definitivno čekaju Srbiju.

Kako god bilo, mi obični građani trebamo dati svoj deo odgovornosti, da nam se ne desi kao prošli put, da same stranke između sebe dogovaraju i sprovode način i proceduru donošenja Ustava.

branko558
@ Pet, 20.08.2010. 08:05
branko558
kao i uvek, opozicija je uvek spremna za nove izbore i uvek vrši pripreme za iste. sad spremaju masovne proteste i mitinge po srbiji nakon završetka g.skupštine UN i odlučivanja o podnetoj rezoluciji. imam blagi utisak da opozicija priželjkuje odgovor koji nama kao državi ne odgovara, da se kosovu prizna pravo na otcepljenje i time dobiju opravdanje za podnošenje zahteva o prevremenim parlamentarnim izborima i opet dobiju priliku za paljevine po prestonici. iskreno se nadam da se to neće desiti. 
mirusvetu
@ Čet, 26.08.2010. 00:50
mirusvetu
pa koliko ja vidim Vi u Srbiji  nemate "opoziciju" ..

poruka menjana pre 1 godinu
aragorn
@ Čet, 26.08.2010. 13:08
aragorn
Kako to misliš da mi nemamo opoziciju, budi malo jasniji, i gde Vi to tamo imate opoziciju, ako nije tajna.
Mada moram priznati da si delom u pravu,

branko558
@ Čet, 26.08.2010. 16:01
branko558

Pa evo da ti odgovorim kontrapitanjem . Koja partija je po tebi "opoziciona" osim na papiru. Imate Vi (mislim na gradjane Srbije) sve isto sto i mi ovde (gradjani nemacke)samo sto je razlika sto se ovde sa "papira" sve sprovodi u delo. Ustav na primer, koji se u drugim drzavama postuje kao svetinja,prvi pljune i pogazi predsednik pa za njim i svi ostali. 

O tome da Srbijom vladaju ljudi iz senke  ili drugim recima prave zakone preko tih istih partija nije neka tajna. zvala se ta "firma"SDS , LSD ,SPS,NS ili kako im drago SVI DUVAJU U ISTI ROG !!

poruka menjana pre 1 godinu
aragorn
@ Čet, 26.08.2010. 23:10
aragorn
E, sad je jasnije. O našem Ustavu i koliko se isti poštuje, besmisleno je više i pisati. Običan čovek, kao ja, prosto se oseća tužno i beznadežno kad sve to gleda i doživljava.
lepo kažeš, Ustav je u ozbiljnim državama svetinja i nikom ne pada na pamet da ga pogazi. A ovde, evo pre neki da, nakon odluke Ustavnog Suda, podpredsednik Vlade (!!) izjavi javno, i ostade "živ", da je odluka Ustavnog Suda,DISKUTABILNA. I šta bi, ništa.
Zato si u pravu kad kažeš da opzicije ustvari i nema, za ovako nešto bi u normalnom svetu letele ostavke, minimum.
problem Srbije, koliko ja to vidim i osećam, je taj, što se politikom bave loši ljudi, pojedinci koji nisu uspešni u svojoj struci ili su jednostavno kao ljudska bića pokvareni, takvih je najviše, i kako je to ovde običaj da se naglasi, čast pojedincima koji ne spadaju u tu veliku grupu.
Gde još u svetu ( mislim ozbiljnom ) jedan čovek može da obavlja dve, tri pa i više veoma važnih i odgovornih funkcija. Kad stigne to sve da uradi i koliki je kvalitet tog posla, ma sprdnja živa, i zamisli koliko samo otpora prema tome, koliko sati zasedanja skupštine da bi se zakon prilagodio lošim političarima.
I ne može nam biti bolje, samo se brinem za decu i mlade uopšte, njihova budućnost je u ozbiljnim problemima.

Ipak se nakon svega slažemo, da uistinu opozicije u pravom smislu reči i nema, samo loše kopije i od slučaja do slučaja.
Bilo kako bilo, evo nama na jesen nekakvih izbora, ili možda referenduma o pitanju Kosova dok je izmena Ustava, kog i onako krši kako ko stigne, sasvim izvesna i možda su ove najave u tom pravcu.

poz...
branko558
@ Pet, 27.08.2010. 20:40
branko558
Odgovor na temu