Politika > DHSS: Za temeljnu reviziju invalidskih penzija
|
Razotkrivanjem
lanca nezakonitog odobravanja i
pribavljanja invalidskih penzija, čije
su prva i poslednja karika somborski lekari,
konačno je i ozvaničena decenijama dobro
prikrivana javna tajna o unosnoj trgovini
invalidskim penzijama na štetu države
i osiguranika. Opštinski odbor Demohrišćanske stranke Srbije podseća na to da je jedan od glavnih osumnjičenih, svojevremeno kao predsednik prvostepene lekarske penzione komisije, bio akter slične afere. Činjenica da sumnje o zloupotrebama tada nisu do kraja rasvetljene, nakon čega je unapređen u drugostepenu pokrajinsku komisiju, gde ga je i zateklo hapšenje, ukazuje na sistemsku korupciju u ovom segmentu zdravstva. Demohrišćanska stranka Srbije, stoga, pozdravlja akciju državnih organa na rasvetljavanju svih oblika kriminala u srpskom zdravstvu i skreće pažnju da bezočna i unosna trgovina invalidskim penzijama ima znatno šire razmere i nije samo somborski recept. Da senka ne bi pala na sve lekare, lekarske komisije i korisnike invalidskih penzija bitno je hitno procesuiranje i sudsko okončanje ovog slučaja, ali i otkrivanje novih, širom Srbije – temeljnom revizijom invalidskih penzija. Trgovanje lekara lažnim invalidskim penzijama samo je još jedna u nizu afera u našem zdravstvu koje, poslednjih godina i meseci poprimaju karakter organizovanog kriminala sa nesagledivim moralnim, materijalnim i vitalnim posledicama po građane i društvo. Nabavka vakcina protih novog gripa, milionske provizije lekarima od strane farmaceutskih kuća, zloupotreba u korišćenju citostatika… neke su od tih afera kojima ministar Tomica Milosavljević ili nije dorastao ili je i sam njihov akter. Zbog toga Demohrišćanska stranka Srbije već odavno traži njegovu ostavku i zahteva smenu - piše u saopštenju DHSS Sombor. |
savamajstor
@ Uto, 03.08.2010. 16:55 |
|
Ako ima neki član DHSS-a , nek mi pojasni nešto što ja možda ne razumem !?
U čemu je razlika između ovih što uzimaju novac na invalidskim penzijama, na jednoj strani, i Vašeg gospodina predsednika stranke i Narodnog poslanika, Vladana Batića, koji u Skupštini Srbije predloži i založi se za ozakonjenje duplih funkcija funkcionerima. Samo mi nemojte odgovarati da je ovo drugo po zakonu. Efekat po Državu, koju navodno štitite, je potpuno isti, novac i u jednom i u drugom slučaju završava u džepovima pojedinaca. Jedni će na robiju a drugi će biti zaslužni građani. U zemlji gde preko milion ljudi ne radi, ovako nešto mnogo bode oči, a i nedostojno je nekog ko sebe naziva Narodnim poslanikom. poruka menjana pre 2 godine |
branko558
@ Uto, 03.08.2010. 20:56 |