Život > Месна заједница обмањује јавност

<<>>
123
mislim da je ovde u ovom forumu meni obrisan post?
DrNoise
@ Uto, 16.02.2010. 17:03
DrNoise
Prilikom kopovine traktora - rovokopača za potrebe MZ Kljajićevo , ukupne vrednosti oko 2.600.000,oo din. isporučilac navedene mašine , "Total" doo Sombor , umesto nove , kako je ugovorom o lizingu i predviđeno , isporučio je polovnu mašinu sa prepravljenim podacima o godini proizvodnje koja je upisana u prateću dokumentaciju. Umesto stvarne 2003.g. u pratećim papirima je upisana 2005.g . Navedena mašina nije imala uobičajen garantni rok koji prati jednu takvu nabavku.
Policijskoj Upravi Sombor , prilikom registracije , podneti su netačni podaci o godini proizvodnje i ista izdaje saobraćajnu dozvolu sa registarskom oznakom "sombor 078" .
Nakon godinu dana , ista policijska uprava ponovo registruje isti traktor ali sa drugim "ispravljenim" podacima i u novu saobraćajnu dozvolu se umesto godine priozvodnje 2005. upisuje stvarna 2003 .g. i izdaje se nova saobraćajna dozvola i novi registarski broj , "sombor 830".
Kako i na osnovu čega je policija izvršila ispravku podataka , kako je moguće da jedna ista stvar ima dvostruke podatke i zašto se ne postupa u skladu sa zakonom , odgovori su koje očekujemo od same PU Sombor.
U sklopu iste nabavke kupljena je i jedna cisterna za fekalije , koja je takođe registrovana sa pogrešnim podacima , takođe je u pitanju godina proizvodnje , i jadna traktorska prikolica koja ni do danas nije registrovana i kao takva se svakodnevno koristi u saobraćaju , na očigled policije koja sve to mirno posmatra i toleriše. Da li se tako postupa prema drugim učesnicima u saobraćaju ? Može li se neregistrovan u saobraćaj ?
Čitava nabavka je urađena bez uobičajene i zakonom utvrđene procedure i potrebnih odluka Saveta MZ i suprotno usvojenom planu potrošnj . I nije čudno kad je u pitanju rad MZ Kljajićevo , za sve to zna Budžetski kontrolor i opštinski čelnici zaduženi za budžet .
Odgovorni prikrivaju stvarnost , Total ćuti a MZ plaća rate za neispravnu mašinu.

Treba li ovome komentar

Pozivam MZ da demantuje gornje navode.
branko558
@ Pet, 19.02.2010. 00:01
branko558
Mesna Zajednica nastavlja da obmanjuje javnost

Prošlo je više od mesec dana kako je javnost saznala i javno upoznata sa kriminalnim radnjama i nenamenskim trošenjem sredstava . Isto toliko je prošlo vremena od kada je navodno izvršena kontrola od strane budžetskog inspektora grada Sombora. Oglasila se i sama Mesna Zajednica sa svojim navodnim saopštenjem - demantijem za koji ni danas neznamo ko je u ime Saveta isti objavio ( Savet o tome nije raspravljao).
  Hoće li se napokon neko oglasiti, kako je i obećano, ili će sada udruženo da skrivaju i obmanjuju javnost ? Samo radi podsećanja, ova agonija, krađa,falsifikovanje službenih dokumenata, nenamensko trošenje sredstava, zloupotrebe sa mesnim samodoprinosom koji je služio za sve (oročavanje sa masnim kamatama) osim za ono za čega je uveden, traje već duži niz godina u kontinuitetu (5-6).Toliko je isto Skupštini Opštine Sombor podneto lažnih i netačnih godišnjih izveštaja koje je ista usvajala i tako davala svoj pečat na nezakonito utrošena i pokradena budžetska sredstva.
  Dokle više imaju pravo da ćute i prikrivaju stvarnost nadležni, počev od samog Saveta MZ , pa do nadležnih gradskih službi i kontrolora.
  Činjenica je, da su navedeni za protekli period uredno i redovno dobijali plate za posao koji nisu obavili ili su ga radili u suprotnosti sa zakonom.
  Koliko još treba proći vremena i koliko novca uludo potrošiti i pokrasti, da bi se napokon neko oglasio i zaustavio haos koji nije u stanju i ne želi da spreči sam Savet MZ. Činjenica je da isti već duže vreme ne funkcioniše u punom sastavu a i to nekom odgovara. Član Saveta, Basara Vladimir više ne učestvuje u radu Saveta, Radikalski član Saveta Danijela Ivanović junački se povukla, kako to i dolikuje radikalima, iz rada Saveta, a preostali deo (ds i dss) još uvek uspeva da na štetu sela prikriva svoja nedela i način na koji je novac trošen.
  Na kraju svega, javnost treba da zna da su o svemu obavešteni viši organi DS-a čiji je kažnjeni sekretar član i za nadati je da će napokon ove igre i sakrivanje kriminala prestati.
  Što se tiče DSS-a , od njih se i ne očekuje da reše problema iz razloga što su sami deo ili neposredni vinovnici problema.
  Koliko će mo još čekati ?

branko .
branko558
@ Pet, 12.03.2010. 11:02
branko558
- Skenirana presuda je prosleđena na adresu Pokrajinskog odbora DS-a, Izvršnog Odbora DS-a , kao i somborskog Odbora DS-a čiji je sekretar MZ Kljajićevo aktivan član.
Šta će nadležni organi stranke uraditi ostaje da vidimo - napisao je Branko Žiža. 
savamajstor
@ Pet, 12.03.2010. 14:34
savamajstor
Mesna zajednica diskriminiše i proganja svoje građane
Već tri godine, MZ Kljajićevo vodi montirane sudske postupke protiv svojih građana. Navodni osnov je šteta naneta MZ nastala udaljenjem sa mesta sekretara MZ Milojević Dušana.
 I pored toga što je nedavno okončanim sudskim postupkom utvrđena  krivica navedenog sekretara i time potvrđena ispravnost donete odluke o njegovoj smeni, sudski postupak za nadoknadu štete protiv 6 bivših članova Saveta i dalje se nastavlja.
 Uprkos dopisima samom Savetu, pa i opštinskim organima o besmislenosti jednog takvog postupka i šikaniranja kom su izloženi navedeni građani, nema naznaka da će do obustave i okončanja postupka i doći.
 Apsurd kakav nije viđen osim u politički montiranim obračunima dešava se u opštini Sombor koja sebe naziva zaštitnikom građana i ljudskih prava. Jedino Opština Sombor sudski proganja svoje građane i pokušava da naplati novac koji je sama pokrala preko svojih stranačkih funkcionera u samoj MZ.
 Kako je pravda spora ali ipak dostižna, imajući presudu u rukama, očekujemo da će progon od strane MZ i Opštine prestati i da će krivci biti adekvatno tretirani na način što će ukradeno biti i vraćeno.
 Ovaj zahtev za preispitivanje daljeg vođenja sudskog postupka protiv građana Kljajićeva upućen je novom Gradskom pravobraniocu i nadamo se da će postupak istog biti u skladu sa zakonom i poštovanjem ljudskih prava koja se krše neosnovanim i iskonstruisanim progonom sa pozicije vlasti.
 Nadamo se da će ove redove pročitati i neko iz Gradske uprave ali i samog Saveta MZ Kljajićevo te da će se proganjanim građanima neko bar izviniti za nanetu štetu i neosnovano proganjanje i šikaniranje.

 branko .
branko558
@ Čet, 18.03.2010. 19:58
branko558
Horor se nastavlja u MZ Kljajićevo !

 Još uvek nije objavljeno niti se zna, čiji je grob oskrnavljen i prekopan bagerom i sada umesto vodoravno počiva horizontalno.
 Bizarno do kraja, ćutanje se nastavlja a ljudski grob prekopan pa zatrpan i dalje čeka svoj natpis i obeležje.
 Iako je komunalna inspekcija obaveštena, oni se prave blesavi, a možda se i ne prave, ko će ih znati.

 Horor i ostali jadi u selu se nastavljaju, dokle, videćemo.

 branko .
branko558
@ Uto, 30.03.2010. 10:19
branko558
Danas ističe rok za usvajanje godišnjih izveštaja

31.03. ističe rok do kada lokalni Savet Mesne Zajednice, ako se drži i poštuje Statut, treba da usvoji godišnji izveštaj o utrošenim sredstvima budžeta za 2009.g.
Nakon ovog datuma, trebalo bi da usledi i javno objavljivanje kako bi javnost mogla da ima uvid u strukturu i način na koji su trošena sredstva.
Sudeći po dosadašnjem iskustvu i praksi koju je primenjivala MZ Kljajićevo, ds se ne zaboravi da je u dva navrata intervenisala kancelarija Republičkog Poverenika za informacije od javnog značaja i to rešenjem protiv MZ, netreba očekivati nikakve promene u smislu transparentnosti i javnog objavljivanja izveštaja. Potvrda ovoga je i nedavno objavljen bilten MZ Kljajićevo koji je bio manjkav za "samo" 15 miliona dinara za koja nije navedeno kako su potrošena.

Ono što je još važno kad je u pitanju trošenje sredstava, pozivam Budžetskog kontrolora da napokon dostavi svoj izveštaj javnosti na uvid. Ovo treba posebno napomenuti iz razloga što je pritisak na G-Radmilu Mirčić velik u smislu da "ispegla" svoje nalaze i još jednom pokuša da se prikrije stvarno stanje.
Zato pozivam g- Mirčić da se odupre pritiscima i konačno završi tu priču kako bi nagađanja o njenoj stručnosti i pristrasnosti bile demantovane.

  Na potezu je Savet MZ koji je u svom obraćanju na ovom sajtu obećao objavljivanje izveštaja nakon sprovedene kontrole. Svi uobičajeni i razumni rokovi su već prošli, svako dalje odlaganje govori da postoje problemi koji se i dalje prikrivaju, kao što je i pokušaj razmene i otuđenja radne mašine amkodor ( to je bager koji je nabavljen od "TOTALA" i kojim su prekopani grobovi ) koja već duže vreme leži parkirana u jednoj privatnoj zadruzi, umesto u garaži MZ Kljajićevo.
  Branko .
branko558
@ Sre, 31.03.2010. 16:45
branko558
Iz garaže Mesne Zajednice nestao "novo kupljeni " traktor rovokopač-AMKODOR

Navodno nov traktor, nabavljen za potrebe mesne zajednice od Somborske firme "Total Doo" već više od mesec dana parkiran u krugu Zemljoradničke Zadruge "Kljajićevo" i čeka opravku, a opravke nema.
Šta radi mašina jedne mesne zajednice u krugu privatne zadruge koja nije registrovana za vršenje usluga servisiranja traktora.? Šta to nije dobro na "novom" traktoru koji za protekle 4 godine nije radio gotovo ništa osim što je od 365 dana 300 bio u kvaru.
Na drugoj strani, redovno svakog meseca, Dunav osiguranju se uradno uplaćuje premija osiguranja za slučaj kvara!!?? sve laž do laži, privid do privida, kriminal do kriminala.
Kupljen kao nov - a nije nov, dva puta do sada registrovan sa lažnim podacima - iako bi trebalo da je nov i ima uredan račun, više u kvaru nego ispravan, a koštao je mesnu zajednicu tačno 2.650.000,00 dinara. i pored plaćenog učešća prilikom nabavke od samo 1 milion dinara.
Gde se trenutno nalazi traktor, zašto nije u krugu mesne zajednice gde mu je matična garaža !!??
Sve ovo gore je poznato seoskim i gradskim vlastima ali bogami i policiji, i ništa.
Hoće li ovaj put biti "DEMANTIJA" od strane Saveta MZ ili će mo napokon saznati istinu koja se već godinama prikriva, na žalost uz pomoć Gradskih vlasti i policije.
Treba biti strpljiv i imati razumevanja, ipak je u ovu aferu duboko zagazila jedna renomirana firma kao što je TOTAL Doo, koja je eto od starog, u stanju da napravi novo.
Da li je ovo jedini traktor koji je na taj način "podvaljen" kupcu ili toga ima još, ostaje da nagađamo i da se nadamo da će naneta šteta mom selu biti nadoknađena.
Inače šteta po mesnu zajednicu i nije tako velika: 2,6 miliona Total, 2 miliona sekretar Milojević, 2,3 miliona JEDRO Doo za bazen, 700 hiljada advokatu za "stručne usluge", 85 hiljada agenciji "AKVA" i Vesni Kovač, 120 hiljada sudskih troškova advokatu Sekuliću, 150 hiljada advokatu Kljajiću, 86 hiljada za pokradene bandere od elektrodistribucije, 50 hiljada mawka na renoviranju mesne ambulante, 1500 litara nestale nafte a koju je "potrošio" onaj neispravni traktor, 500 evra primljene donacije od "švaba" koji su posetili grobove svojih predaka.   Malo li je ??

Branko .
branko558
@ Pet, 23.04.2010. 00:36
branko558
Захваљујући и писању и објављивању у овој теми о криминалу унутар МЗ Кљајићево, у гаражу враћен трактор који је месецима био паркиран у кругу ЗЗ"Кљајићево"

Иако и даље неисправан, у круг месне заједнице Кљајићево враћен је наводно НОВ трактор купљен од Тотала Доо Сомбор о којем је већ било речи у теми која се бави криминалом унутар МЗ Кљајићево.
Јавност је и даље ускраћена за информацију, шта се то заправо дешава са "НОВИМ" трактором који ето, и поред уложених неколико стотина хиљада динара, и поред тога што се за исти редовно плаћа премија осигурања од квара, већ неколико година неможе да се доведе у исправно стање.
На то питање по свему судећи, нећемо добити одговор. Џаба јавне прозивке, џаба уирање прстом у конкретне људе и конкретног "продавца", џаба поднете пријаве полицији, џаба ургенције код Градског Већа Града Сомбора из чијих се буџетских средстава све то плаћа, џаба Судске пресуде против секретара а он и даље секретар са два милиона у џепу, џаба све до сада.
Шта још треба да се догоди, колико новца да нестане па да неко бар одговара и наравно украдено врати.
А полиција, полиција броји саобраћајке и обавештава јавност колико је пијаних возача направило удес ? А паре, ко ће да врати паре !!!!

Бранко .
branko558
@ Uto, 27.04.2010. 18:44
branko558
Malo po malo, polako počinje da se odmotava zamršeno klupko zvano kriminal u MZ Kljajićevo !!

Sektor Ministarstva Unutrašnjih Poslova za kontrolu rada policije nedavno je izvršio nadzor nad radom policijske uprave Sombor po predmetima vezanim za MZ Kljajićevo i ZZ"Kljajićevo", čemu je naširoko pisano u temama na ovom forumu.
Nagoveštavaju se i prvi pomaci po pitanju predmeta koji "leže" nerešeni već više godina, kao što je slučaj sa već legendarnom kupovinom polovnog traktora ili krađe badera iz elektrodistribucije Sombor. Po svemu sudeći, spremna je optužnica protiv čelnika preduzeća koje je bilo isporučilac traktora a poznata su i imena izvršilaca i gde je završio novac iz seoskog budžeta za postavljene ukradene bandere.

Još samo da se probudi naš lokalni Savet i njegov predsednik , koji istina već duže vreme radi u okrnjenom sastavu, i za sada ne pokazuje "volju" da pokrene postupak da se ukradeno i vrati u kasu MZ. Sprega DS i DSS da se zataška istina ovde još uvek funkcioniše besprekorno, a dokle, videćemo.??  Kad bi možda novinari Somborskih imali malo veća m... pa da bar nešto objave od onoga što znaju, eto nama istine na videlo, ovako će mo još malo da pričekamo.

Branko .
branko558
@ Sre, 19.05.2010. 00:05
branko558
Selo pod vodom, radna mašina leži parkirana i neupotrebljiva !!??
Majske kiše poplavile deo Kljajićeva, bašte i podrumi u pojedinim delovima sela pod vodom a radna mašina traktor-rovokopač AMKODOR, kupljen 2005.g. sa namerom da pročišćava odvodne kanale širom sela, leži parkiran u dvorištu MZ Kljajićevo, neispravan i neupotrebljiv.
Afera oko kupovine traktora još uvek nije doživela rasplet. Iporučilac i prodavac polovne i neispravne mašine, Somborski "TOTAL" izbegava da preuzme odgovornost, čelnici Mesne Zajednice i Grada Sombora ćute, plaćaju rate HIPO-LIZINGU i prikrivaju nenamensko utrošen novac, a policija ni posle 4 godine nije okončala postupak kako bi konačno utvrdila odgovorne za nedozvoljenu trgovinu.
Da kojom srećom nije bilo zloupotreba i da je navedena mašina kopljena nova i ispravna , umesto polovne i neispravne, i da je u proteklom periodu radila posao za koji je namenjena, sigurno nebismo imali problema sa atmosferskim vodama i zapuštenim i nekorisnim uličnim kanalima.
Zanimljivo je da glavni akter oko nabavke i kupovine navedene neispravne mašine, tadašnji sekretar MZ kljajićevo Grba Miloš sada predstavlja DSS kao odbornik u Skupštini grada Sombora. Imenovani je u međuvremenu i napredovao i "uspeo" da se zaposli u JKP "Vodokanal" u kojem je sasvim slučajno direktor iz njegove DSS stranke. Kakva slučajnost !!??
Šta na kraju još treba da uradi jedan pojedinac, koliko štete treba da nanese pa da se postavi pitanje njegove odgovornosti ?? Zašto zakon nije efikasan kad su u pitanju i odbornici i kako uopšte takvi pojedinci sa kriminalnim dosijeima i pod istragom mogu postati odbornici i dobiti zaposlenje u Javnim preduzećima čiji je osnivač Grad Sombor.!!??
Sve ovo navedeno nije nikakva nepoznanica za nadležne gradske oce i članove gradskog veća. I ništa, dokle, imaju li oni zakonsku obavezu da se bore protiv kriminala u svojim redovima ili imaju mogućnost da isti prikrivaju i ostanu nekažnjeni.???

Branko . 
branko558
@ Sub, 22.05.2010. 19:54
branko558
Videsmo napokon u "Somborskim novinama" i sliku onog džumbusa ispred Doma kulture, uz sve komentar da se tamo izliva fekalna kanalizacija...Izgleda da katarakta nestaje lagano sa očiju. Mada proces do zla Boga spor...
A što se tiče montiranih postupaka u koje su upetljani Žuti Mravi...eeee, znaš onu prelepu pesmicu "Kupio sam sebi na dar jedan mali žuti kišobran...". To im je valda himna...
iguana
@ Ned, 23.05.2010. 20:29
Да, напокон су и "Сомборске" објавиле стварно стање око дома културе и изливања фекалија у шанац испред њега и аутобуске станице. Него, волео бих чути Администратора сајта Pcmaniaca, да покуша дати један коректан и објективан коментар јер сад има и потврду онога о чему сам писао. Овим ја нетражим да он поштује старије од себе, већ само да буде коректан и објективан.

Кад је у питању прогон који тренутно врше над нама који смо се усудили пријавити криминал, сачекајмо још мало, налаз и извештај полицијске контроле очекујем убрзо. Све је изгледа познато, ко је и колико новца "позајмио", ко су главни актери, све. Једино је вероватно још непознато, ко ће да буде јарац, онај који ће да остане без .... !!!

Имајући у виду све гласније изјаве високих државних функционера о томе да је борба против криминала и корупције државно питање бр.1, потајно се надам да тај јарац нећу бити ја и моје колеге који смо се упустили у ову авантуру звану "доказивање истине и правде у Србији".

Бранко .

branko558
@ Pon, 24.05.2010. 10:05
branko558
Povređen radnik Mesne Zajednice Kljajićevo!?

Bogdanović M. zaposleni komunalni radnik i zidar u MZ Kljajićevo, teško povređen u subotu 24.08.2010.g. prilikom izvođenja radova na objektu - salašu osuđenog sekretara MZ Kljajićevo, Milojević Dušana.
Nakon pada kroz truli tavan starog salaša, Bogdanoviću je naprsla kičma i na odelenju ortopedije Somborske bolnice proveo je tri dana, nakon čega je sanitetskim kolima prebačen na kućno lečenje koje će trajati najmanje tri meseca uz strogo mirovanje.
Na radovima je pored povređenog radnika bilo angažovano još radnika MZ Kljajićevo, što samo pokazuje da osuđeni sekretar, ne samo da nije prestao da zloupotrebljava svoj položaj angažujuči radnike za svoj privatni posao, već i ugrožava zdravlje ljudi.
Ovu vest zasigurno neće biti objavljena u Somborskim novinama jer nije prijatna za aktuelne seoske vlasti a i pitanje je, kako objasniti činjenicu, da je radnik angažovan baš na imanju sekretara , iza kog se vuku  kriminalni repovi po celom selu i kog su do sada štitili od javnosti članovi Saveta iz DS-a i DSS-a.
Šta će biti sa samim radnikom, da li će ostvariti pravo na bolovanje u punom iznosu ili će on ipak biti gubitnik, obzirom da radovi nisu bili prjavljeni i zvanično izvođeni od strane MZ.

Šta više treba da učini taj čovek, koliko novca i ljudi da potroši, pa da se DS napokon smiluje i požuri sa najavljenom smenom i preispitivanjem ( i vraćanjem novca) dosadašnjeg rada osuđenog sekretara.

poruka menjana pre 9 godina
branko558
@ Pet, 30.07.2010. 00:21
branko558
Zašto DSS, DS i G17+ čine sve da prikriju kriminal u MZ Kljajićevo ?
Savet MZ Kljajićevo broji 11 članova, od čega je; 4 predstavnika DSS-a od kojih je jedan i predsednik Saveta, 4 predstavnika DS-a, jedan predstavnik G17+, jedan predstavnik radikala i jedan nezavisni kandidat.
Šta to ujedinjuje naizgled suprostavljene stranke da uporno i već duže vreme istrajavaju u prikrivanju i zataškavanju kriminala. I pored više Sudskih presuda, što u krivičnom, što u prekršajnom postupku kojima su potvrđene zloupotrebe i postupanja službenih lica na štetu budžeta MZ, Savet uporno i sve vreme odbija da postupi u skladu sa zakonom i zatraži nadoknađivanje proneverenih i kriminalom otuđenih sredstava MZ.
Posebno je pitanje, šta to motiviše DS da uporno, kršeći pritom zakon, istrajava u prikrivanju dela koja su počinjena u predhodnom periodu i u vreme kad je Savetom dominirala Radikalna stranka zajedno sa DSS-om ??
Takođe je i pitanje, šta je u svemu tome namera i interes G17+, da štiti i od zakona brani pojedince i kriminal iz predhodnog perioda i predhonog Saveta u kom nisu imali učešće ??

Primer Kljajićeva najbolje govori kako je svaki dogovor moguć ako postoji zajednički interes, pa i ako se naizgled radi o međusobno suprostavljenim strankama.
Čime su to Radikali i DSS zaslužili da budu pod zaštitom DS-a i G17+, ili još bilje pitanje, šta su razlozi da DS i G17+ rade na štetu opšteg interesa i građana Kljajićeva kojima su obećali jasan i transparentan rad lišen kriminala.
Odgovor možda leži u međusobnoj podršci i nenapadanju. Kao rezultat tog jalovog i trulog dogovora imamo ustupak Demokratskoj stranci, čiji član i sekretar MZ Milojević, i pored Sudske presude o zloupotrebi položaja i dalje ostaje da obavlja funkciju, i bez obaveze da pronevereni novac vrati.
Predstavnica G17+ u Savetu MZ g- Cvijanović R. za uslugu ćutanja dobila je radno mesto upravnika rekreacionog centra, naravno bez raspisanog javnog oglasa.
Kao zahvalnost za poštovanje dogovora, član SRS-a u Savetu Ivanović D. već duže od godinu dana ne prisustvuje sednicama Saveta čime poštuje dogovor da se ne meša u rad tranutnog Saveta, a za uzvrat sadašnji Savet se neće baviti kriminalom iz vremena kad su radikali predsedavali Savetom i kad je sav taj kriminal i počinjen.
I na kraju, još jedna podrška u skupštini grada, ovog puta od odbornika DSS-a Grba M. inače jednog od glavnih aktera svih inkriminisanih dela i koji je predmet pokrenutog istražnog postupka br. 54/09 iz 2009.g. ( o kom iskreno više i nema informacija da je u toku nakon reizbora tužilaca ) a zasvoju podršku isti je nagrađen radnim mestom u JP "Vodokanal" čiji je direktor sasvim slučajno kadar DSS-a, i sve to, naravno, bez javnog oglašavanja i bilo kakvog konkursa, iako nam USTAV u koji se posebno zaklinju njegovi tvorci iz DSS-a, garantuje ista i jednaka prava za sve građane.
Kao kruna ili šlag na tortu je pošteni i prepošteni, kako je sebe u predizbornoj kampanji predstavljao pred gradjanima Kljajićeva u kojoj izbornoj jedinici je bio na listi DSS-a, Arsenije Čarnojević, pardon, Katanić. Tvrdio je i obećavao tada ( čuvamo još uvek flajere ) Arsenije da je on "siguran i pouzdan glas"da bi za samo nekoliko dana, i pre nego što je izborna komisija objavila zvanične rezultate, svoj "pouzdan" glas poklonio i preleteo u suprotni tabor DS-a. Kao takav i provereno pouzdan glas, narodni poslanik Arsenije je u međuvremenu i napredovao tako što je postavljen za zaštitnika društvenog kapitala u PP "Šantiću" !!?? Kako će jedan niskreni narodni poslanik štititi PP "Šantić" najbolje će osetiti i videti sami Šantićani, ja im samo prenosim koliko je on iskren i pouzdan.
O članstvu u školskom odboru osuđenih lica ovog puta neću, samo kratka napomena; Aktuelna direktorka OŠ "Nikola Tesla", inače član DSS-a i član već čuvenog Saveta, dobila podršku od već imenovanih predstavnika školskog odbora u zamenu za svoju kooperativnost i ćutanje u Savetu MZ.

Oni članovi Saveta koji nisu u navedenim "šemama" već odavno ne učestvuju u radu Saveta, posebno imam na umu nezavisnog kandidata Basara V. ali i neke članove DS-a tako da u stvarnosti Savet trenutno funkcioniše sa 7-8 članova od 11. Sasvim dovoljno da se poštuje i sprovodi dogovoreno.

Da li je sve gore navedeno moguće na tako malom prostoru kao što je Mesna zajednica Kljajićevo i zašto je sve tako kako jeste, pre svih treba da se upitaju i odgovor daju upravo članovi Demokratske stranke koja nema nikakve veze sa delima koje prikriva, osim što je osuđeni sekretar njihov član !? .

poruka menjana pre 9 godina
branko558
@ Sre, 25.08.2010. 12:02
branko558
Aktuelno u ovoj temi !
Republički Poverenik za informacije od javnog dostavio Rešrnje br.07-00-01235/2010-03 od 24.08. kojim se izriče NOVČANA KAZNA od 20.000 din. odgovornom licu u MZ Kljajićevo, ukoliko u roku od 2 (dva) dana ne omogući uvid i kopiranje traženih dokumenata u skladu sa zakonom, i ne izvesti poverenika o izvršenju, a što do sada nije bilo omogućeno od strane odgovornih u MZ.

Ovim Rešenjem, kancelarija Republičkog Poverenika je još jednom pokazala da je jedna od retkih državnih intitucija koja svoj rad obavlja u skladu sa zakonom i svojim nadležnostima. Ono što nije bilo moguće ostvariti putem pisanih obraćanja Savetu MZ Kljajićevo, pisanih podnesaka gradskim službama i skupđtini grada Sombora, elektronski postavljenih pitanja putem aktuelnog "servisa 72 sata" na zvaničnom gradskom sajtu koji ne funkcioniše, uspelo se putem kancelarije Republičkog Poverenika.
Mesna Zajednica Kljajićevo, ovim Rešenjem ima dodatni rok koji ističe u sredu 08.sept. da omogući uvid u dokumenta koja odbija dati na uvid još od maja 2009.g.

Radi javnosti, radi se o dokazima o malverzacijama oko javnih nabavki prilikom rekonstrukcije zgrade ambulante u Kljajićevu, asfaltiranju i krpljenju lokalnih puteva i nabavci rezervnih delova za mesni vodovod, o čemu je već bilo reči kad su u pitanju javne nabavke koje su umesto samih navodnih ponuđača, popunjavali i sastavljali sami članovi Komisije za sprovođenje javnih nabavki. Takođe, radi se i o isplatnim listama omladinske zadruge a na kojima se umesto lica navedenih u isplatnim listama, nesporno vidi potpis sekretara Milojević dušana koji je novac i zdržao.
Navodno i nezvanično, navedena dokumenta sa potpisima Milojevića su u međuvremenu od strane istog SPALJENA, te je to razlog što se do sada prikrivalo. O svemu je obavešten OO Demokratske stranke čiji je imenovani član, a sada će im biti i uručena i dokumentacija.

Važna napomena u ovom slučaju je istina, da pomenuta dokumenta o navedenim malverzacijama poseduje i Policijska Uprava u Somboru, od koje će biti zatraženo, nakon dobijanja i upoređivanja dokumenata, da po istima intenzivira i napokon završi dokzni postupak o izvršenim nezakonitim delima.

Još jednom pozivam sve čitaoce ovog teksta a koji imaju problem sa nadležnim institucijama koje prikrivaju tražene javne informacije, da svoje pravo ostvare preko Kancelarije Republičkog Poverenika za informacije od Javnog značaja, jer ova državna institucija, JEDNOSTAVNO FUNKCONIŠE i daje rezultate.


poruka menjana pre 9 godina
branko558
@ Pon, 06.09.2010. 20:12
branko558
K O N A Č N O počeo istražni postupak!

Svi bivši članovi Saveta MZ Kljajićevo u čijem je mandatu otpisan dug prema zakupcu rekreacionog centra "Bazen-kuglana" i neovlašteno plaćena sva dugovanja zakupca po osnovu utrošene el. energije i telefona, pozvani su da se jave, radi davanja iskaza, Istražnom Sudiji Osnovnog Suda u Somboru.

Kako su u navedenim radnjama koje su predhodile Sudskom poravnanju, pred tadašnjim Trgovinskim Sudom u somboru, aktivno učestvovali i čelnici političkih partija koje su imale svoje predstavnike u Savetu MZ, očekuje se da i oni daju svoj doprinos rasvetljavanju pune istine o aferi "Bazen-Kuglana" koja već godinama opterečuje odnose u našem selu.

Ja, kao jedan od svedoka događaje, daću svoj doprinos istini i pravdi, pa i na ovaj način, a ujedno pozivam sve moje sugrađane, da pomognu, da se konačno rasvetli sva prošlost, bez čega nema budućnosti, i konačno stavi tačka na sva dešavanja u vezi kršenja zakona, kad je u pitanju MZ Kljajićevo.

Branko .
branko558
@ Čet, 04.11.2010. 09:24
branko558
Aktuelni član Gradskog veća i aktuelni direktor JKP Vodokanal, učestvovali u dogovorima oko sporne Sudske nagodbe sa zakupcem R.centra !!

Branislav Jeremić, aktuelni član gradske Vlade Sombora i direktor JKP "Vodokanal" Nemanja Šljukić, učestvovali u dogovorima i direktno podržavali nezakonitu Sudsku nagodbu  kojom je MZ Kljajićevo oštećena za više miliona dinara.
Kao stranački funkcioneri imenovani su direktno podržavali i podstrekavali na izvršenje krivičnog dela nezakonite nagodbe, čime su i sami postali deo "tima" koji je naneo štetu Kljajićevu, a da li će i oni biti obuhvaćeni navedenim istražnim postupkom, pokazaće vreme, ili će kao i do sada, glavni akteri ostati van domašaja ruke zakona.

U svakom slučaju, gradsko veće bi trebalo i po ovom pitanju da zauzme svoj stav, obzirom da je jedan njegov član umešan u nezakonite radnje.
branko558
@ Ned, 07.11.2010. 20:03
branko558
MZ ODBIJA DA POMOGNE BOLESNOJ DECI !

I pored toga što im se građani obraćaju za pomoć, Mesna Zajednica se ne udostojava ni da odgovori na upućene pismene zahteve !!!

Slučaj porodice Radičanin, čija je maloletna devojčica morala na operaciju, kojom prilikom joj je odstranjena slezina, uputila zahtev MZ za pomoć radi nabavke lekova, a isti "humanisti" sa osuđenim sekretarom na čelu, nisu se udostojili ni da to pitanje stave na dnevni red Saveta MZ a porodici, bar obrazlože razloge što tražena pomoć nije odobrena.

Ništa ne bi bilo čudno, Država je u hroničnoj nestašici para pa i sve MZ, ali,  taj isti Savet uspeo je naći sredstva za isplatu navodne štete na objektu uzrokovane požarom, nikom drugom već članu Saveta iz redova G17plus. Požar, naravno nigde nije prijavljen, zvanične komisije za utvrđivanje štete još manje, ali tu su stručnjaci i eksperti iz G17plus, da od oka procene visinu štete i tako obeštete svog vernog člana, na štetu sela i dece koja traže pomoć da se izleče.

U svemu tome podrška stiže i od strane predstavnika DS-a i DSS-a čiji su predstavnici "spavali" u selu uoči izbora, obećavajući građanima poštenje, pravdu i sve ostalo što se pod tim podrazumeva.
Među tim agitatorima, bio je i sadašnji Narodni poslanik, r. Cimeša Radomir, kojeg posebno izdvajam radi toga što je doktor, humanista i što se ovakvi problemi tiču upravo njega. Dr.Cimeša, kao lekar i humanista, svakako nebi trebao da podržava ovako bahato i razulareno ponašanje pojedinaca iza kojih je stao svojim likom i svojom rečju na proteklim izborima.

Šta Vam još treba,Narodni poslaniče Cimeša, ali i drugim iz gradske vlasti, pa da sprečite nekontrolisano razmetanje novcem MZ i omogućite najugroženijima pravo na pomoć koja sada nije dostupna nikom, ko naravno nije član neke od Vaših partija.

Nek Vas je stid i sramota onoga što radite i podržavate. !!!!
branko558
@ Uto, 23.11.2010. 12:14
branko558
Pokrenut još jedan istražni postupk !
Protiv odgovornih u Doo "TOTAL" Sombor i odgovornih u MZ Kljajićevo, a po svemu sudeći i odgovornih u Gradskoj upravi, pokrenut istražni postupak pred istražnim odelenjem osnovnog Suda u Somboru.

Ovo je do sada treći istražni postupak  pokrenut u vezi malverzacija  u MZ Kljajićevo.  Pored jednog već okončanog i u Sudskom postupku procesuiranog  postupka protiv sekretara MZ Milojević Dušana, a koji je , da podsetimo, kažnjen zatvorskom kaznom (uslovno), i drugog u vezi sa otpisom duga zakupcu Rekreacionog centra, započeo je i treći istražni postupak u vezi sa spornom koupovinom mašina i druge opreme, o čemu je u ovoj temi već opisan način na koji je Mesna Zajednica oštećena.

Za očekivati je, da će mo napokon saznati, na koji je način nabavljena sporna mehanizacija, zašto nije bilo odgovarajuće prateće dokumentacije i naposletku, i ono što je zanimljivo, kako je takva mehanizacija sa neurednim i prepravljanim papirima mogla da bude registrovana pri SUP-u Sombor, i kako je i zašto izostala pravovremena reakcija nakon saznanja da se radi o krivotvorenim papirima.
Vezano za ovaj predmet je i odsustvo obavezujuće saradnje nadležnih organa na relaciji Tužilaštvo-policija, odnosno nedovoljna saradnja policije kako bi se predmet procesuirao.

Pozive da daju svoje iskaze u vezi sa predmetom dobili su bivši članovi Saveta MZ za čijeg mandata je i izvršena sporna nabavka.
branko558
@ Pon, 06.12.2010. 18:30
branko558
<<>>
123
Odgovor na temu Premeštanje teme