Život > Kaži srpski da te ceo svet razume (i da ne dobiješ batine)!
<<123| Dali Razum misli da će se Kosovo vratit ikad pod vlast Beograda. Neće nikada. A što se tiče prava manjina ona su jako velika po ustavu tj na papiru ali su u praksi ravna nuli. Ko što sam rekao pogledaj samo Vojsku(mislim komandni kadar) i Policiju. A ako si od drugih građana onda si i bukvalno drugorazredni. |
Somboracyu
@ Sub, 06.02.2010. 19:08 |
“Razum: ja nista nisam tvrdio pa ne moram nista ni da potkrepljujem. samo sam upitao koja su to prava koja manjine u Srbiji imaju, a nigde drugde u svetu ne postoje, kao sto se stalno tvrdi “Pa, da li bi vi otišli na mesto gde je vaš neprijatelj? ” Ako su na istom mestu gde je moj neprijatelj i predstavnici najjacih svetskih sila i odlukodonositelja, o da, naravno da bih bio tamo. “Pa, ne bi bilo loše pošto ste tako obazrivi po pitanju ocenjivanja rada gdina Jeremića da isto tako budete obazrivi u davanju ocena po pitanju tih sukoba u Temerinu kao što i u tekstu iz "Politike" piše da se ne trči pred rudu i da se ne daju paušalne ad hok izjave.” Mislim da te dve stvari ne mogu da se porede jer su medjunarodni odnosi ipak malo ozbiljnija nauka od zlocina iz mrznje Sama Politika je od kad ja znam za sebe bila desno orijentisani medij i naravno da od njih ne treba ocekivati leve tekstove. |
dvnitycker
@ Sub, 06.02.2010. 20:59 |
| Apsolutno se slažem sa dvnitycker-om. Dokle god ovde ima ljudi koji misle da su bogom dani i iznad drugih biće nam tako. |
Somboracyu
@ Sub, 06.02.2010. 21:09 |
“Dali Razum misli da će se Kosovo vratit ikad pod vlast Beograda. Neće nikada. A što se tiče prava manjina ona su jako velika po ustavu tj na papiru ali su u praksi ravna nuli. Ko što sam rekao pogledaj samo Vojsku(mislim komandni kadar) i Policiju. A ako si od drugih građana onda si i bukvalno drugorazredni. ” Gospodine ili druže @Somboracyu(predpostavljam drug zbog onog yu) što se tiče budućnosti Kosova i Metohije imam 100% poverenje naše diplomatije na čelu sa g. Jeremićem da će se potruditi da se izvuče najbolje rešenje, i zašto bi se nekome poklonila naša teritoriji samo zato što su Albanci većinski narod? Vi slobodno možete da ostanete 100% pesimista od volje Vam. Molim Vas da upoznate građanstvo sa tim što tvrdite da su prava manjina ravna nuli. Znači ima manjina u Vojsci i Policiji Srbije samo nisu komandni kadar, ili ? XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXx “Mislim da te dve stvari ne mogu da se porede jer su medjunarodni odnosi ipak malo ozbiljnija nauka od zlocina iz mrznje Koliko sam ja shvatio gospodine Bajiću "Politika" je samo prenela vest o tim događajima tako da ne razumem vašu konstataciju da je novina "Politika" desno orjentisana, a sami građani Temerina su rekli da ne treba preterivati sa ocenjivanjem pošto se inače zna ko pravi probleme u Temerinu, drugo da je za jedan napad novčano osuđen Hrvat iz Prištine, a za drugi MUP je šestoricu od kojih četvoro maloletnika predao sudu uz krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje, ili Vi imate neke druge informacije? S Poštovanjem, Razum |
Razum
@ Pon, 08.02.2010. 01:28 |
“ Uvek sam se pitao kako je moguca ovakva kolizija sa stvarnoscu u glavama (valjda) psihicki zdravih ljudi... Ali tako je to vazda bilo u Srbalja... |
sinisa
@ Pon, 08.02.2010. 10:25 |
“surfer: ![]() “surfer: Da ne ulazim u ostalo ali sto se tice multikonfesionalizma, njihov zakon o crkvama je svetlosnu godinu ispred naseg i da, treba da su nam uzor. |
drmr
@ Pon, 08.02.2010. 13:19 |
“surfer: Posto vidim da dobro poznajes stanje u svetu sto se tice ljudskih prava zamolio bih te da mi kazes koja su to prava koja nacionalne manjine imaju u Srbiji a nemaju nigde drugde na svetu? “Zakljucno sa ovim postom ja sam "over&out". Necu vise remetiti antisrpsku homogenost na ovom forumu. Uzivajte medjusobnom nadmetanju u vama omiljenoj disciplini Nemoj druze tako brzo, jako me interesuje gore trazeni info. |
drmr
@ Pon, 08.02.2010. 13:31 |
“Razum: Sad jos jedino da definisemo najbolje ![]() Sansu za najbolje moguce smo davno prokockali tako da ce Jeremic pre da zatrudni od truda nego sto cemo izvuci i N od najboljeg. poruka menjana pre 2 godine |
drmr
@ Pon, 08.02.2010. 13:38 |
“Razum: politika oduvek selektivno prenosi izjave koje su u skladu sa njihovom uredjivackom politikom, kao i doduse 95% svih drugih medija, ne znam sta tu moze biti nejasno
|
dvnitycker
@ Pon, 08.02.2010. 14:49 |
| Da rezimiramo, problem međunarodnih odnosa je NULA naspram problema droge među mladima i starijima u Somboru kao i šire, jer u Somboru ima puno narkomana gde droga ne bira da li je neko Srbin, Mađar, e to je PROBLEM! Dok se mi bavimo ko je ko narko bosovi i ostale tzv. patriote imaju pasoše svih mogućih zemalja i uništavaju naše ljude svih NACIONALNOSTI! A problem narkomanije u planu Sombora je negde na 25-om mestu, sramota! |
Razum
@ Sre, 10.02.2010. 23:04 |
уф, уф... ове расправе не воде никуда Ја сам неко ко живи у Суботици и од кад живим тамо, пуно тога сам научила... није битно ни ко смо ни којим језиком причамо. Мене не брине то да ли сам угрожена као Српкиња у Суботици (наравно да нисам угрожена), мене брине то што се током јануара ове године у Суботици догодило 5 самоубистава, а 10 покушаја самоубиства... Мени не смета то што кад уђем у продавницу прво чујем "тешик", већ то што је све мање продаваца у Суботици који ће ме дочекати са осмехом, небитно на ком језику... Не смета ми да чујем у градском аутобусу мађарски језик, смета ми што осетим депресију и пасивност око себе. Суботичка полиција каже да у Суботици има око 5000 регистрованих наркомана, то је оно што ме брине, а никада се нисам питала да ли су ти наркомани Мађари, Хрвати или Срби... О насиљу да не причам! Није битан основ, насиље је насиље без обзира на све...и тако ја скренuла са теме, али мислим да није било потребе за насловом "Причај српски да те цео свет разуме", ово је првенствено текст o насиљу. |
draganabs
@ Čet, 11.02.2010. 17:59 |
“dvnitycker: Помало патетично... Што се тиче факултета у Суботици, то није тако, постоје предавања на мађарском, полагање испита, књиге на мађарском итд... |
draganabs
@ Čet, 11.02.2010. 18:20 |