Život > Ko vodi racuna o cemu?
|
Danas 17.12.2009.godine sam posao kolima da u skladu sa novim Zakonom o saobracaju,iz osigudavajuceg drustva DDOR `Novi Sad` filijala u Somboru uzmem evropski obrazac o saobracajnoj nesreci.Posto sam tamo osigurao obavezno osiguranje za autoodgovornost.Ali da bi se stiglo do osiguravjuce kuce tu je parking servis koji vas ne pusta da udjete dok ne uzmete karticu ulaska kad se i podize rampa kako biste dospeli na zeljeno mesto gde su takodje znakom obelezena mesta samo za DDOR. Radniku na rampi sam pokusao da kazem kako idem u osiguravajuce drustvo i da se odmah(u okviru 15 minuta)vracam nazad ipak nije podigao rampu.Nakon uzimanja kartice je podignuta rampa i ja sam obavio posao u DDOR-u. Prilikom povratka posle ukupno utrosenih 7minuta i 27 sekundi (vreme sa fiskalnog racuna JKP``Parking servis Sombor`` broj racuna 401645481266 vreme ulaska 13:02:10 vreme izlaska 13:09:37)ispostavljen mi je racun na 23,00 (dvadesettri dinara)radnik mi je hladno vratio 5,oo dinara od 30,00 koje sam mu dao. Pitam se ko jos moze u Somboru da bude toliko jak ili sta vec da naplacuje dzombe i neociscen parking ili jos gore kako to da smo nagradjeni ili mozda kaznjeni ako idemo u pozoriste da kupimo kartu za predstavu ili nekim slucajem kao ja u osiguravajuce drustvo posve sluzbeno i jos da sve bude sigurnije osteceni za 2,00 dinara. O parkingu je suvisno govoriti kako je uredjen i kad je suvo vreme a sad - danas kad je sneg i rupetine po njemu ko jos o tome misli? Lepa nam je praksa nema sta mozda je ovo neki novi put u Evropu patentiran u Somboru-ili mozda u ``Parking servisu. |
Gost
@ Pet, 18.12.2009. 00:27 |
|
Prijatelju DZABE ti je i da samo pomislis kako to nije u redu a kamoli da napises svoje nezadovoljstvo! Jednostavno ne vredi bilo sta reci.... Ovo je jedina opstina u kojoj vazi rezim saobracaja od 20km/h, jedina opstina u kojoj se naplacuje parking tu gde se naplacuje sa takvom infrastrukturom i jedina opstina koja je inace slepo crevo, gde putevi nisu ocisceni u toku zimske sezone, a istovremeno ima toliko saobracajne policije, da bi joj i sam Beograd mogao pozavideti na broju pripadnika na opstinskim putevima! Sledeci put kad se uputis ka DDOR-u ti ili parkiraj na neki normalan, redovan parking na pijaci, ili se kolima odmah popni preko puta hotela na autobusko stajaliste, pa tuda okolo dodji na odrediste, pored kluba naravno (a tu ispred mozes i da stanes), dovoljno je da imas samo mrk pogled i bahat stav, i eto tebi parking mesta! Tako se isto mozes parkirati na vise lokacija u gradu: ispred Starog Fijakera ( na sam ulaz), ispred kafica Star (ako ima mesta i prednji deo vozila moze da udje u kafic), ispred Unisexa ( naravno,parkiraj se tako da niko iza ne moze da prodje...da ne ostete kola slucajno)....za saobracajnu policiju se ne brini,imaju razumevanja za veste ljude koji iskoriste maksimalno svaki centimentar prostora i umeca u parkiranju. |
Tapazzirung
@ Pet, 18.12.2009. 11:16 |
|
Ne bih nikog da branim, ali ipak ne treba ici ni iz krajnosti u krajnost. Pre nego sto ista kazem, moram da istaknem da ni sam nisam fan parking servisa, tacnije nacina na koji on funkcionise i pod kojim uslovima funkcionise, jer su pojedine situacije i regulative potpuno apsurdne i gde se posluje po sistemu da se jedva doceka da se iscrta neko novo mesto pod izgovorom "jednake sanse za parkiranje svih", pa me cudi da jos nisu privatne povrsine ispred kuca poceli iscrtavati i zakupljivati. Elem, stoji da je uzasno neocisceno i da je to bahato ponasanje, prvenstveno sto kako se tumaci novi zakon o saobracaju, za nastale stete moze se direktno tuziti i odgovoran je putar!? ...ali ne radi se samo o materijalnoj steti vec je u pitanju i nesto mnogo ozbiljnije, a to su ljudski zivoti i sigurnost gradjana, a to nema cenu! Inace, nije istina da smo mi jedina opstina (a i nismo opstina nego grad) gde nisu ocisceni putevi...ima ihaj primera za to, imao sam prilike (na srecu ili na zalost) putovati po dosta mesta Vojvodine ovih dana. To naravno nije poruka da TAKO TREBA, vec naprotiv... ali definitivno nismo jedini i definitivno nije da smrdi samo ovde kod nas! Jos nesto bitno za ovu temu, sto mozda ide u prilog parking servisu, velika vecina nasih dragih sugradjana je toliko razmazena da bi najradije kad bi mogla parkirala se na sama ulazna vrata zgrade u koju zeli da udje, pa da iz auta uskoci odmah unutra! Mislim alo! da se ne lazemo...pre svega Sombor nije toliko velik, a drugo, u okviru 4 venca zaista ne mogu da verujem da neko ne moze da parkira bilo gde a potom proseta do destinacije!?...puno 5-10 minuta setnje? sto sad ne pricamo o "ostalim gradovima"...ili da pricamo o mnogo civilizovanijim i razvijanim mestima na ovoj planeti!? Za ovo izlaganje o mrkom pogledu i parkiranje svog besnog automobila GDE GOD i KAKO GOD se u POOOOOOOOTPUNOSTI SLAZHEM. |
SoulFly
@ Pet, 18.12.2009. 12:14 |
Soul aj da ne teramo mak na konac ![]() Nije mi bila zelja da se rapravljam i da bukvalisem.....slazemo se u konstatacijama...to je dovoljno. Ja sam samo rekao da NE VREDI komentarisati, razmisljati, i realno tumaciti zadatu situaciju...jer jednostavno NE VREDI! Stapar pripada opstini,Doroslovo takodje..na putu od NS-a do So samo taj deo putra nije ociscen.. Nije upitno ko je kad i koliko prelazio i vozio, dovoljno je samo na jednom mestu i samo jednom da se desi "nezgoda" i dzabe sve posle, nadam se da se slazes...ne kazem ja da je najgore u Somboru, ali jer mora UVEK i SVAKE GODINE isto....mislim da ne mora, i ovako smo "supak" od opstine, bilo bi lepo da jednom bude drugacije za promenu, i da kao takvi damo pozitivan primer... Sto se tice parkinga, najbolje bi bilo gorespomenuti zatvoriti, jer ulaz i izlaz sa njega predstavljaju blago receno opasnost, nije da se tu razvijaju opasne brzine, ali donji postroj auta moze vrlo lako da strada...a stetu ce platiti....By the way i da je dzabe treba ga izbegavati. Naplata tog dela prakinga predstavlja vrhunac bahatosti parking servisa. E sad, zato je taj parking stalno krcat..a onaj na zivinskoj pijaci poluprazan iako je asfaltiran, obelezen,i prostran....i samo 100m udaljen od muzeja,pozorista,DDOR-a,ostaje da se vidi
|
Tapazzirung
@ Pet, 18.12.2009. 13:55 |
|
Prvo > mnogo se trudimo da licimo na stanovnike prijateljskih nam Sjedinjenih Americkih Drzava, pa nista ne mozemo bez automobila. Nekad smo mogli. Drugo > nasa drzava (grad) nema odakle da finansira golem teret svojih zaposlenih, pa se preko raznih, novoosnovanih Javnih preduzeca, grebe za ono malo novca sto jos ima u gradjana. Tako je nastao i Parking servis. Trece > Kukanjem preko internet stranica nista se ne postize. Da bismo nesto promenili potrebno je mnogo vise nego sto je rasipanje jeda preko tastature. A za to, niti imamo snage, niti *uda. Zato, ILI CUTITE I PLACAJTE ILI IDITE PESKE. Cetvrto > Pesacenje je zdravije |
Kaldrma
@ Pet, 18.12.2009. 14:54 |
| Po novom zakonu ne smemo da disemo preko pesackog,zamaglicemo stakla autima. |
baksuz
@ Pet, 18.12.2009. 15:38 |
| ne polemisite nepotrebno,od proleca pocinju radovi na tom delu od Njegoseve do pozorista,i vise nece biti parking vec pesacka zona.....ni ja ne mogu da zamislim saam taj deo parking prostora,jer je jeziv,ali se tu uvek parkiram jer cu jedino naci mesta...a sledece godine cemo razmisljati gde cemo auto ostaviti....bice deficit.. |
wood
@ Sub, 19.12.2009. 11:50 |