Softver > Spor Firefox
|
Koristim Firefox 3. Uzasno je spor na nekim stranicama. Recimo i na Soinfo, pogotovo na forumima. Kada hocu da skrolujem stranicu prema dole sve secka. Kad jos ima i neka slika da ne pricam. IE radi ODLICNO. Nikad ne bi reko da cu da hvalim IE.... Iskljucio sam flash, javu, probao u safe modu... nista ne pomaze Imao neko resenje? |
drmr
@ Uto, 02.09.2008. 23:01 |
| Probaj sa Operom ili Safarijem, cesto samo IE radi u potpunosti kako treba. |
DoubleBassD
@ Sre, 03.09.2008. 00:57 |
|
probaj novi google-ov pretrazivac- Google Chrome. jest da je u beta verziji ali radi odlicno! |
djukams
@ Sre, 03.09.2008. 10:59 |
|
Hm... ja prob'o. U prvih 10 minuta koriscenja program se zakucao, i to, ironije li, na google video sajtu, pa sam morao da ga restartujem. A skrolanje je takodje jadno, seckavo, narocito na YouTube. Ima izgleda nekih problema/nekompatibilnosti sa flash playerom. |
sinisa
@ Sre, 03.09.2008. 11:19 |
| ja koristin Firefox 3.0 i nema nikakvih problema...dakle ne bi trebao da je u njemu neki prob...skini najnoviji Firefox pa instaliran i vidi da li ima nekih promena |
SoulFly
@ Sre, 03.09.2008. 11:44 |
|
Resenje: Koristi browser koji ti odgovara. Ako IE7 radi perfektno, sto se maltretiras sa Firefoxom? Zato sto ''strucnjaci'' kazu da su Microsoftovi proizvodi sranje? Borba protiv monopola? Pomoc open source zajednici i afirmacija ideje slobodnog softvera?
|
sinisa
@ Sre, 03.09.2008. 11:55 |
| Koristim Firefox 3, malo secka na Soinfu, ali sve ostalo je kako treba. |
markoca
@ Sre, 03.09.2008. 14:08 |
“drmr: http://www.opera.com/
|
remix
@ Sre, 03.09.2008. 16:06 |
|
Thanks na odgovorima Probao reinstal, safe mode itd. Nista nije pomoglo. Bash je pain in the but raditi na njemu. Probao sam i guglat pod "slow rendering" al nista korisno nisam nasao... |
drmr
@ Sre, 03.09.2008. 21:23 |
tebi ocigledno ne valja komp ![]() ono, do sada sam probao 5-6 browsera i firefox se pokazao kao najbolji i najbrzi... ono, jeste da malo drka kada moras da instaliras javu i flash posebno ali ono, vredi. mozda da probas safari ili tako nesto, mada i za operu kazu da je brza. ali se ja drzim firefoxa...
|
sorrowscavenger
@ Sre, 03.09.2008. 21:45 |
|
Operu sam probao jos ranije, previse mi glomazna. Safari takodje probao jos pre... jok mi se svidja Chorme je savim prihvatljiv sem sto skrol na touchpad-u nece da mi skroluje prema gore i prikazuju mi se reklame od kojih sam se odvikao na firefox-u (adblock plus). Mozda i za Chrome ima neki adblocker al nisam ga potrazio. Vratio sam se na Firefox 2.0.0.16 i sad je sve brzo ko nekad ![]() Izgleda nesto sa F3 ne funkcionise na mom kompu. Na mozilinom forumu ima topik na kojem se mnogi zale da je F3 spor na nekim sajtovima. Zao mi je bookmarksa, svijdalo mi se ono sa zvezdicom, unsorted bookmarks, search bookmarksa kroz adres polje itd... Al sta cu, sacekacu neki update pa cu probati ponovo |
drmr
@ Čet, 04.09.2008. 13:27 |
|
Resen bar delimicno Za jedan stepen sam smanjio hardware acceleration u podesavanjima za grafiku. Sad radi skoro kao ako ne i isto kao i IE Ne znam kako ce to da utice na ostale programe ali za sada ne primecujem probleme |
drmr
@ Pet, 05.09.2008. 19:28 |
| Tools -> Options, Advanced, pa isključi "Use smooth scrolling" |
pcmaniac
@ Pet, 05.09.2008. 20:53 |
| Da, citao sam za tu foru samo sto je kod mene vec bila iskljucena. Probao sam i dodavanje linije u usercontent.css ali ni to nije pomoglo. |
drmr
@ Pet, 05.09.2008. 23:15 |
|
Ja sam se danas igrao sa nekim sranjima u sistemu i sa opcijama/komandama/cim vec u firefoxu 3. qcas "how to reduce memory usage" ili kako vec i imas tamo par sajtova koji ti objasnjavaju korak po korak kako da sredis firefox da manje trosi rama... ima ql opcija i saveta, i uglavnom moras da qcas komande ali se nesto moze uraditi i iz opcija firefoxa... meni je uspelo i radi brze i trosi manje, pre mi je trosio oko 150-200mb-a sada ne prelazi 100, a promene se ne primete, osim sto neke stranice ucitava brze ^^ |
sorrowscavenger
@ Sub, 06.09.2008. 13:25 |