Život > nekoliko cudnih stvari u gradu (saobracaj)

...i parkinzi neočišćeni od snega (poput onog ispred zabavišta u Vojvođanskoj ulici), pa kola zapadaju, šlajfuju i izlažu se opasnostima da se sudare prilikom naglog izletanja iz snega, klize na uključenju na put zbog nagiba pokrivenog ledom...sitna deca prolaze okolo, u nemogućnosti da se udeneš na parking parkiraš na put i zakrčiš saobraćaj u Vojvođanskoj u vreme pojačane gustine saobraćaja...

...prestrojavanja, preticanja i skretanja bez žmigavaca, ...pa vozači koji ne konstatuju da je pešak kročio na prelaz i baš ga briga što je taj pešak dete- nema zaustavljanja i propuštanja (stvar jeu blagom poboljšanju od uvođenja novog Zakona, ali i dalje nedovoljno uspostavljena saobraćajna kultura)...

Pa na to sve taxisti koji voze kao da propisi ne postoje (čast izuzecima), značajan broj taxi vozila nebezbedan i tehnički u lošem stanju (do mere da mu curi dizel iz rezervoara, a taxista uredno puši... dok na asfaltu ostavlja klizave tragove goriva...)

...Blato na putevima, klizaj i tociljaj se čim mrdneš u pravcu nekog sela...

...načelno loši vozači, nesigurni, ne znaju propise, vožnja unapred 30 km/h, parkiranje u rikvertz nepoznat pojam ili pojam koji završava udarcem u tuđe vozilo...

zapravo se pitam kakvi su kriterijumi za položiti vozački ispit i dobiti dozvolu u Somboru.

Plus opaska na komentar da žene nemaju pojma sa vožnjom...To je već rodna diskriminacija koja nema mnogo  sa rezultatima istraživanja u oblasti saobraćaja. Žene čine manji broj saobraćajnih nezgoda nego muškarci. Poznajem žene koje voze deceniju, dve, bez ikakvih udesa, rizičnih poteza, sa impozantnom kilometražom koju ni mnogi muškarci nemaju iza sebe. Ipak vožnja ima veze sa znanjima, veštinama, pameću i psihičkom stabilnošću, a ne sa polom.

iguana
@ Sre, 24.02.2010. 20:35
Mnogo putujem i par poslednjih godina zivim u Somboru. Prvo sto sam primetio je da, kao sto je neko vec rekao, svi voze 30km/h. Staparski, tamo gde su cetiri trake je posebna prica. Malo ko zna kako se vozi po putu sa cetiri trake. Semafor kod Vere Gucunje je postavljen za pesake i koriste ga skoro sva deca iz Prnjavora na putu do skole i veoma je potreban. Mislim da je trenutacno najpotrebniji kruzni tok na ulazu u grad iz pravca Kljaiceva. Ja bih, da se pitam, vec sada poceo da pravim projekat za cetiri trake oko Venca i prikupljam pare za izgradnju. Naziru se vec sada saobracajne guzve i da je financijska situacija malo bolja, vec bi vozili u kolonama. Sombor je grad bicikli i mora mnogo da uradi po pitanju biciklistickih staza. Svaka ulica bi morala da ima biciklisitcku stazu a Sombor je ima samo na apatinskom i od prosle godine na Vencu.          
Pero
@ Čet, 04.03.2010. 19:20
Da slažem sa svim konstatacijama a bicikliste netreba braniti već kažnjavat i to u trostrukom iznosu od vozača. Zato što su bahati neodgovorni, voze gde stignu nije bitno dali je to pešačka staza ili sredina puta a kad ih čovek opomene ili svira oni bi još i da se svađaju a da negovorimo kada su pijani ili pretovareni pa voze od bankine do bankine i ugrožavaju celokupan saobraćaj. Moje mišljenje je da je policija kriva pošto na njih ne reaguje. A taksisti to je posebna priča bahati su do bola naravno ima među njima i onih koji su stvarno onakvi kakav taksista treba da bude. Ako se bude na takksistima dosledno primenjivalo sve sa tehničkog pregleda ima da ih svećom tražimo. A što se tiče semafora kakvi smo vozači u globalu na svaki pešački ga treba postavit pošto devedest posto vozača nema nameru da stane na pešačkom a nekad imam osećaj da kada vide pešaka koji je već na pešačkom da dodaju gas da ga poteraju sa pešačkog. Treba izvesti saobraćajnu policiju na ulice a ne po lokalaima. Pitanje za sve Vas dali ste videli da saobraćajna policija skoro radi svoj posao od stupanja na snagu novog zakona?
Somboracyu
@ Pet, 05.03.2010. 09:37
 Odgovor na pitanje:
  Odlaže se primena novog zakona o saobraćaju na teritoriji Opštine Sombor iz razloga što Sombor zaostaje za vodećim opštinama u Srbiji nekoliko godina , pa prema tome i policija treba da se prilagodi sredini u kojoj radi. Ipak , radi opreza , nebi ovo trebalo proveravati u praksi , ko zna kad će Sombor stati rame uz rame sa razvijenim Opštinama u Srbiji (možda na papiru i jeste).
  Navodno , mi spadamo u razvijenije opštine , samo uz dužno poštovanje , ja nebih da se poredimo sa onima koji su dovedeni do prosjačkog štapa. 

branko558
@ Pet, 05.03.2010. 18:09
branko558
a kako bi bilo da se postavi semafor na uglu Josipa Pancica i dal Filipa K ili 21 Oktobar, koja god to ulica bila, ali je prosto neverovatno da na Prvomajskom stoje toliki semafori a ovamo se ceka nenormalno da bi se ukljucio is Filipa u ovu drugu.. :).. sorry slabo poznajem ulice po SO...
milicarp
@ Pon, 08.03.2010. 10:20
Plus, biciklisti koji voze nedozvoljenim smerom u jednosmernoj ulici (u Mirnoj redovna pojava). Pa onda neka lokalna baba biciklašica koja vozi svojom levom stranom kolovoza, neosvetljena i po mraku. Srušiš babu, posle te bije maler i kazna što si izgazio budalu. Obaveznost PSP dozvole za bicikliste, i naravno redovna kontrola od strane  saobraćajne ...i izvesnost kažnjavanja, e to bi valda popravilo situaciju i oteralo ovu babu i njoj slične u ispravnu kolovoznu traku.
iguana
@ Pon, 08.03.2010. 17:30
Imam ja bolju recimo da im posle 60 godine zabranimo da voze bicikliove a pre toga zabranit kačenje 500 kg raznih ceger na korman A po glavnoj ulici i po pešačkim stazama je otprilike ovako i nigde policije a i kada se pojave onda bude pa što ne paziš vidiš da je on biciklom a ako ga macneš kolima onda si ti kriv. J....a biciklisti uvek zaštićeni. I dalje stojim iza stava da kazne za bicikliste budu petostruke od onih za vozače. Ali šta vredi kada ne radi svoj posao po pitanju njih. Uzmite samo kolko biciklista prođe glavnom ulicom puta 3000 dinara kazna to je minimum dok se nedovedu u red svaki dan 300 hiljada u budžet a neće se brzo dovest u pamet pa još 1000 naplati policajcu zato što ih ne kazni sve pa naši u gradskoj upravi nebi znali šta će od para.
Somboracyu
@ Čet, 11.03.2010. 20:52
<<
12
Odgovor na temu