Život > nekoliko cudnih stvari u gradu (saobracaj)
>>12|
1.interesuje me koji imbecil ili koja grupa imbecila se pita o postavljanju semafora u gradu; da li ti ljudi uopste voze kola. pmr- semafor na prvomajskom kod starackog, sada i na uglu prvomajskog i gruje dedica (oba potpuno bespotrebna), semafor na vencu kod vere gucunje (kako iz vere guconje skrenuti levo-ljudi zbog crvenog cekaju 100god....) da li se ti semafori postavljaju ili razloga da bi se pricalo kako je sombor grad jer ima krsa semafora? 2.a rupe koje su nastale posle snega su haos. na prvomajskom (50ak m posle semafora sa staparskim) rupa ima pola metra u precniku i isto toliko je duboka 3.zasto se ne kaznjavaju biciklisti koji nisu osvetljeni i koji voze po nekoliko jedan pored drugog? 4.zasto se na onim parkinzima s rampom placa stajanje manje od 15min (ni u jednom drugom gradu to nije praksa) i zasto ako se vec placa parking kod pozorista, nisu iscrtana parking mesta 5.zasto 90% ljudi po gradu voze max 30 km/h |
mind82
@ Pon, 04.02.2008. 06:58 |
|
Sve si u pravu. Kad bolje razmislim parking kod pozorišta je možda čak u suprotnosti sa zakonom o slobodnom kretanju građana. Zatvorili bre ulicu! Maznuli parking MAXI-ju. Ništa nisu uložili a uzimaju gomilu kinte. |
fchaba
@ Pon, 04.02.2008. 07:55 |
|
o ovim pitanjima , i dosta drugih, dobro treba razmisliti kome dati glas na sledecim lokalnim izborima sva pitanja su na mestu, nadam se da ce neko imati odgovor na njih , mada sumnjam , posto ovi iz opstine , ne komuniciraju sa gradjanima!! |
mifi
@ Pon, 04.02.2008. 12:44 |
|
evo jos 2 čudne stvari: 6. kružni tok je rešen na najgluplji mogući način.. tako da ko god je navikao na normalne kružne tokove bilo gde u svetu, kad dođe u sombor, ne zna da kod nas vozilo koje je već u kružnom toku gubi prvenstvo skoro svaki put.. ma ne može se to naše pravilo ni objasniti jednostavno.. 7. ona raskrsnica kod beogradske, na vencu, gde nije moguće skrenuti levo kada se dolazi iz pravca novog sada.. ipak izgleda da će se taj problem najzad rešiti naši opštinari (ili ko je već zadužen za to) su se hvala bogu setili da bi tu mogao da se napravi kružni tok, pa da se lepo može skrenuti ka bilo kom pravcu.. juče su premeravali raskrsnicu i potvrdili mi da će se na tom mestu napraviti kružni tok... kada? ne zna se.. verovatno pred lokalne izbore što se tiče stavke broj 5. to je zato što su se navikli na brzinu vožnje naših pandura
|
TaSkiCa
@ Pon, 04.02.2008. 13:14 |
“mind82: Zbog silnih semafora
|
zoyA
@ Pon, 04.02.2008. 13:21 |
| zbog cega se uopste igde parking naplacuje? sta se placa? vazduh? vreme? i gde te silne pare idu? |
vojvodina
@ Pon, 04.02.2008. 19:27 |
“mind82: zato shto ima dosta zhena vozacha...a vrhunac su ZHENE TAKSISTI!!!! kraj sveta je blizu...ja vam kazhem
|
SoulFly
@ Pon, 04.02.2008. 20:04 |
kakav su problem zene vozaci? moja sestra vozi bolje od 95% muskaraca. a onih 5% su profesionalci“TaSkiCa: da, bio sam prilicno zbunjen kad mi je devojka objasnjavala nacin funkcionisanja kruznog toka kod slavije u beogradu.. znajuci da kod nas ide prvenstvo desne strane u kruznom toku
|
dvnitycker
@ Uto, 05.02.2008. 05:08 |
|
Bajiću, tvoja sestra je jedan od retkih izuzetaka u tom slučaju i svaka joj čast na tome... I same žene priznaju da lošije voze (globalno). Što se tiče semafore, onaj kod staračkog doma i nije tolko upitan, kolko taj na uglu Gruje Dedića i prvomajskog... |
Nesha
@ Uto, 05.02.2008. 05:23 |
|
pa jedan od razloga postavljanja semafora jeste i usporavanje saobraćaja. Na 20 metara od semafora na uglu Gruje Dedića i Prvomajskog nalazi se najveći dečiji vrtić u Somboru i postavljanje ovih semafora je sasvim ispravno. Iz vaših pitanja o mestima postavljanja semafora vidi se samo vaša sebičnost tj. ne razmišljanje o drugima. vama lično ne treba taj semafor, pa šta će onda ikome!? Što se kružnog toka tiče... Čudim se da tamo nema gomila saobraćajki, posebno sa vozačima koji dolaze van SO. |
jebesdrzavu
@ Sre, 06.02.2008. 08:40 |
“jebesdrzavu : Ako nisu dovoljni lezeci policajci kod vrtica da uspore saobracaj, nece to uspeti ni semafor. Stvar je u tome da bulevar ima 3 semafora a 4 raskrsnice. Nekako mislim da je ipak najveci broj udesa bio bas pri izletanju iz Fruskogorske na Bulevar, znaci jedina raskrsnica bez semafora... |
VelikiStrumf
@ Sre, 06.02.2008. 12:04 |
|
da pocnemo ponovo u ovom tpoicu: eno ga sad semafor i na uglu prvomajskog i fruskogorske najjace je sto u periodu od 22h pa nadalje tuda prolaze 2 auta u sat vremena a ti moras da stojis na semafor koji nisu ni uskladjeni (mada cujem doci ce neki strucnjaci iz BG da podese zeleni talas) u NS se posle 22h ili 23h iskljucuje semafori na mnogo vaznijim ulicama (Futoski put, neki na Bulevaru oslobodjena....), a ovde se to niko nije setio, pa ponavljam, desi se da u 1 ujutro kad ides iz grada na semaforima provedes 100 godina ps jedino "opravdanje" za semafore vidim ako taj ko se pita za postavljanje placa semafore pmr. 8000e a prijavljuje ih da kostaju 10000e, pa po svakom semaforu uzme sebi 2000e |
mind82
@ Uto, 16.09.2008. 15:49 |
| mene samo zanima zashto ovi novi semafori svetle tako jako? ono je uzas gledam na onoj raskrsnici kod autobuske stanice skoro pa te i zaslepe na par sekundi to po meni nije normalno Oo |
Damned in black
@ Uto, 16.09.2008. 16:43 |
| mislim da oni ustvari ne svetle jače nego npr novi semafori svuda u svetu.. nego je naše ulično osvetljenje katastrofalno.. |
pcmaniac
@ Uto, 16.09.2008. 16:49 |
| moguce je i to |
Damned in black
@ Uto, 16.09.2008. 17:14 |
| Po danu, kad je malo jače sunce, kod onih starih semafora skoro se i ne vidi koje je svetlo, i zato su ti novi tako malo jači (tako bar ja to shvatam). A po mraku ne bi smetali kad bi imali dobru rasvetu kao što je pc već rekao... |
Nesha
@ Uto, 16.09.2008. 17:54 |
“mind82: 3. Biciklisti... to je nesto neverovatno. Zele ljudi da umru. Ili to ili u zivotu nisu vozili auto, pogotovo ne nocu, pa nemaju blage veze kolikom riziku se izlazu svaki put kad voze ne osvetljeni ili jedan pored drugog. To je jednostavno pitanje neke svesti o samozastiti al dzabe. Nema toga kod nas. Biciklisti se ponasaju ko da ih boli briga oce ziveti sutra ili nece. Pre nekog vremena je neki deda izleteo biciklom ispred mene a za njim unuk ne vise 7-8 godina. Ja prolazio na zeleno a oni mi izleteli na njihovo crveno (sa trotoara). Morao sam ozbiljno da prikocim. Da je neko stradao to bi bio klinac koji je jurio za dedom. Kad sam stigao dedu i prilikom obilazenja mu zaista blago svirnuo poceo matori da me psuje !?!?!?!?!?!?!??! Neko je predlozio da se na gradjanskom uvede i saobracajno vaspitanje. Mislim da je to dobra ideja. 5. 30 na sat... Suboticanin sam a i ziveo sam u BG jedno vreme. Kad sam se doselio u Sombor moram rec da sam bio mnogo iznenadjen kako natenane vozite. Ne samo zene. Prakticno svi. Cast izuzecima. Nisam ja za ludiranje. Ali mislim stvarno kako se vozi u Somboru je ko usporen film. Primetio sam da ko da se vozaci boje da se ukljuce u na ulicu kada dolaze iz neke sporedne ako nema semafora. Ono u fazonu, cekaju da ni u najdaljoj tacci horizonta nema nekog auta. Zatim, malo ko se prestrojava prilkikom skretanja levo. O ulasku u raskrsnicu prilikom skretanja levo da ne pricam. Slicno, kad neko hoce kupit cigare u trafici usput samo stane na sred trake, bez prestrojavanja desno uz ivicu puta... Prave ste lale majke mi. Sto je najgore, svima vama ok, malo ko se nervira, svi imaju vremena... a ja i posle 3 godine cupam kosu kad neko ispred mene 35km/h a 100m nize zeleni semafor i nikog ispred nas )
|
drmr
@ Sre, 17.09.2008. 00:58 |
|
uuuuuuuuu ne spominji mi to kad se neko vuce pred zelenim i sto je najgore u glavnom on prodje a ja ostanem na semaforu pre neki da idem staparskim (ja vozim u desnoj traci, a neka budala u levoj, malo ispred mene) i negde oko radnickog on me gleda iz kola i nesto mase, posle toga pocne da svira ko budala, i ja kontam da on hoce da ja njega pustim u desnu traku, da bi on tamo pre papagajke mogao da skere desno u milete protica ????? covek izgleda nikad nije vozio u malo vecem gradu i ocigledno nema pojma o voznji kad u jednom smeru ima vise traka |
mind82
@ Sre, 17.09.2008. 01:53 |
| Sto se tice saobracajne kulture nema je,to je tacno.Ili se vozi bbrzo ili polako.Malo u odbranu biciklista.Kad su se pocele graditi staze--ove godine.Ako imas bicikl po propisu--odmah ga ukradu.Koliko ih je pronadjeno--1 posto.Sirina puta za bicikliste u Konjovicevoj ulici je sedam cm a dnevno prodje oko sto kamiona od 20 tona.Sta je zdravije za voznju?Nemamo obilaznice.Vrtici se nalaze u najprometnijim ulicama. |
Dr.Raga
@ Pet, 19.09.2008. 17:58 |
|
Ulica Mite Popovića prava je "zamka" za vozače koji traže parking. neuređeni deo ulice iz pravca Suda pa do solitera. Na samom ulazu ne postoji znak zabrane parkiranja , ivičnjaci neuređeni , ali ako slučajno parkirate , sledi odnošenje auta paukom ( 5.800 ) i prijava Sudiji za prekršaje ( minimum 2 - 25.000 ) i kazna za nedozvoljeno parkiranje. Da li Grad ima obavezu da bar postavi znak na ulazu u ulicu ili može jednostavno da podnosi prijave i odnosi automobile. Imao sam blizak susret sa Sudijom , i ona trubi istu priču , moguće je kažnjavanje i pored toga što nije obeleženo ono što je zabranjeno , kaže mlada Sudkinja , postoji Odluka Skupštine grada . Tačno , uverio sam se da Odluka postoji , ali ko za nju zna , ko sve prati i čita SL.List opštine Sombor.Ja i dalje smatram da su Gradski oci trebali staviti znak pa onda ko prekrši , naplaćuj. Moj savet vozačima je da ipak zaobiđu navedenu ulicu , u suprotnom platićete kaznu iako taj deo nije propisno obeležen. |
branko558
@ Pet, 19.02.2010. 16:17 |

)