Život > Da li studirate?

<<
12
@Žulja
vanje magistra nauka vise se ne moze steci.... Master je zvanje koje je manje po rangu od magistra, a vise od diplomiranog. Dakle nesto izmedju. A zvanje master-magistra prosto ne postoji.

U pravu si, verovatno. Mozda sam nas diplomirane malo precenila. Nadam se da ce masteri zaista dobiti kvalitetnije znanje od onih koji su studirali po starom programu.

Ni zamena diploma nece doneti nista korisno. Slazem se da su pare glavni alavi motiv vecine fakulteta, ali ljudi, vama koji ste diplomirali po starom programu upisivanje master studija NIJE POTREBNO, osim ako nece na doktorske. Sama zamena diploma je apsolutno besmislena stvar. Prvo zato sto veoma papreno kosta, a drugo i bitnije, uz svaku novu diplomu bice izdavan SUPLEMENT diplome nak kojem ce pisati koje ste ispite polozili i sa kojim ocenama. Tako da onima kojima je bitna zamena, moci ce da dobiju novu, ali ce u suplementu pisati da im objektivno FALE oni ispiti kojima zaista zasluzuju zvanje mastera.

Za suplement nisam znala, ali smatram da je to vrlo dobro resenje. Meni licno, za posao koji radim, zaista nije potrebno zvanje mastera i nova diploma, kao ni vecini. Bitnije mi je izjednacavanje po statusu.

Ljudi moraju da shvate da im je ova drzava ovim aktom dala zvanje koje ne zasluzuju...Bitno i najbitnije je ono sta ti znas da RADIS.

Ne bih se u potpunosti slozila sa prvom recenicu, dok drugu potpisujem odmah, naravno. Dakle, moj fakultet je trajao devet semestara + diplomski koji sam odradila u laboratoriji, dakle, praktican rad.

...Cilj master studija je sticanje neophodnih dodatnih znanja za doktorske studije i nista vise.

Postujem tvoju zelju da se posvetis nauci koju izucavas i zelim ti puno uspeha u tome.

Nije tacno da su postdipolmske i master studije privilegija bogatih. One su privilegija kako bogatih tako i uspesnih u osnovnim studijama.

Pa, naravno. Ne mislim ja nista lose o tome. Najbolje placa drzava da se bave naukom, a oni koji to nisu nek plate ako misle da ce im to koristiti.

Hvala ti na dodatnim informacijama.
Nadam se da je iz ovog naseg dopisivanja Ognjen saznao sta ga zanima.
sanja025
@ Ned, 11.11.2007. 14:08
sanja025
Žulja:
I srecna Vam Kristalna noc, mon ami. :twisted:

Merci bouquet, schatz :D
Srećna i tebi Noc dugih noževa.
Kristijan
@ Pon, 12.11.2007. 10:53
Kristijan
Jednostavno, napravili su nam medvedju uslugu. Svi oni koji su diplomirali imaju pravo da odu u studentsku sluzbu svog fakulteta i zatrazi master diplomu. Mada, mislim da se platjaju neke grdne pare. Sada vishe netje biti struchnjaka, nego tjemo svi biti radna snaga. Nekada se po zavrshenom fakultetu mogla formirati profesija. Sada tjemo kao manijaci juriti praksu, koju mozemo da stichemo samo posle fakulteta, jer nam fakulteti pruzaju samo suvoparnu teoriju. Nikome netje trebati struchnjak sa diplomom koji ne zna svoj posao. Pre ovoga je ishlo po sistemu: magistraturu mozesh upisati posle 3 god istrazivachkog rada i mozda jedne objavljenje publikacije. Tek posle toga si mogao da upishesh doktorat. Smanjili su prosek trajanja studiranja, ali shta tje dobiti iz toga. Ovo je josh samo jedan experiment Univerziteta, poshto vlada pere ruke od toga
JoAnnA
@ Pon, 12.11.2007. 16:56
JoAnnA
Prave debile od ljudi!Sad ce mo svi po onom americhom sistemu ispiranju mozga....
Deca ce uciti brojeve tek u 5 razredu,a pisati u 6. :wink:

Srednju ce zavrshavati i najveci polumozgani,i to na lepe ochi.A diplome fakulteta ce se kupovati kao hleb.
Mada......i danas se tako kupuju.... :P
zoyA
@ Pon, 12.11.2007. 19:25
zoyA
Korupcije je uvek bilo, uvek tje je i biti. Ali barem se znalo da oni koji studiraju, imaju neke ambicije, a ne samo zato da ne bi bili na Birou. Ode nam sistem vrednosti u !@#$%
JoAnnA
@ Pon, 12.11.2007. 19:31
JoAnnA
manje vise je istina... ono sto je bitno je bodovanje radnih casova tj. u prevodu kolika ce ti biti plata. diplomci ce imati istu platu kao masteri...
radak
@ Sub, 22.12.2007. 00:11
radak
Jednostavno: put pod noge...
Kako bi Balashevitj rekao: " Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka"
Ne znam shta drugo ... :(
JoAnnA
@ Pon, 24.12.2007. 12:28
JoAnnA
<<
12
Odgovor na temu