Život > Platana više neće biti!
<<>>123456|
platani, no more! imacemo neko lepse drvece, a i ulica ce biti urednija i citavija |
eliza day
@ Uto, 14.08.2007. 16:41 |
Ja sam mislila da ti nisi bash toliko naivna.
|
Pantera_So
@ Uto, 14.08.2007. 19:21 |
“Pantera_So: A ja sam mislila da forumi sluze da se razmene misljenja i da se raspravlja o odredjenoj temi . “shto ne preduzmete neshto?!” Da izbrisemo nesrecne godine i sve sto su nam one donele? “Kada bi se bar pola grada skupilo...” šbb kbb i postar Aca : Sakupiti pola Sombora “Hvala i ne odugovlacite ako vam je zaista stalo do glavnjaka, koji cemo uskoro svi da zaobilazimo u sirokom krugu jer ce biti nesnosno ruzan.” Imas li neke konkretne informacije o tome kako ce nas izigrati, a koje nama nisu dostupne? “Nije mi jasno cega se bojite...sad.gif” A odakle ti da se necega, vezano za celu ovu pricu, bojim(o)? |
sanja025
@ Sre, 15.08.2007. 00:31 |
|
SEČA Ispred ulaza u staru somborsku bolnicu, umesto da postave klupe, prvo su povadili ukrasno žbunje. Onda su nestale stoletne krošnje kestenja, a dvadesetak zdravih panjeva dugo je plakalo. Kao trule krnjotke, nemilosrdno su i njih pova- dili, u cugu sa nekoliko prelepih bagremovih divova. Onda je nikao beton. Isparcelisan i ukrašen metalnim šipkama i lancima. Da omoguće rast parkirališta, gradski oci dozvolili seču. Sveže iznikli čuvar, dobro negovan, uredno sve to naplaćuje. Pre dve godine “Somborske novine” objavile su ovu moju istinitu priču. Naravno da niko nije reagovao, ja sam se žderala, misleći da je to zbog toga što je kasno napisana..., a nadležni su mirno nastavili da seku i na drugoj strani bolnice, kao i u mnogim somborskim ulicama, kao što su sekli pre, kao što će seći i posle, kao što će poseći i platane – i uzalud sam na jednoj od tribina dala sve od sebe da ubedim nadležne da to ne čine. Na ovoj poslednjoj tribini, “samo sam gledala”, shvatajući da je besmisleno išta reći, jer pojavila su se ista lica, a iz dva tabora - i govorila iste reči, za i protiv seče, kao i na prethodnoj tribini, žustro se nadmudrujući. Dugo sam se kolebala da li da se uopšte uključim u ovaj forum, jer bolno sam svesna da sam (smo) potpuno nemoćn(i)a da sprečim seču platana. Nadležni su odluku o seči doneli još pre godinu dana, to je potvrdio i Miodrag Petrović, načelnik Odeljenja za komunalne poslove, na poslednjoj tribini. A ja, nenadležna, poslala sam moj tekst-reagovanje, na sve ono što je o platanima objavljeno u poslednjem broju “Somborskih novina”. Da li će objaviti, ne znam, no bojim se da će se sve svesti na onaj čuveni grafit – Džaba ste krečili. Po bodjošima nećemo gaziti, a ako se hrastovi uopšte posade i ako se uopšte prime (pogledajte kako se “primilo” drveće u Njegoševoj) – gazićemo po žirovima. |
seka
@ Sre, 15.08.2007. 00:48 |
|
E nabite si te platane tamo gde sunce ne sija vishe...il` idite i vezhite se za njih ili zauvek cutite...Trla baba lan, da joj prodje dan... Dobili ste objashnjenje kompletno shto je Sava postovao ovde...ako ima neko struchniji nek demantuje struchno, ako nema, nadjite nekog ko ce struchnoshcu da pobije ono shto je recheno...poshto se ovde svakome zasniva teza na "ja mislim" ... I ja mislim da je Dunav plav...a u stvari nije bash, samo tako pesma kazhe! I jbno imajte na umu da je glupo furati prichu UUU SHTO SAD BASH I SHTO BASH KOD NAS PLATANE DA SEKU...ok, ne mora kod nas...bice za 50 godina opet...i onda shta smo uradili? ostavili drugim generacijama, nama je bilo suvishe komforno ovako! Bolje se aktivno brinite da ispune svoja obecanja onako kako su rekli, aktivno pratite shta govore, ne dajte da zajebu i stave ne daj Bozhe manje zelenila, drugachije, nepogodno...A ove teorije zavere bez argumenata, to mozhete niz toalet, jer nema od toga koristi. |
SoulFly
@ Sre, 15.08.2007. 11:36 |
|
Slushaj, tj. chitaj SoulFly, ja se, pre svega, bunim iz razloga shto sam ubedjena da netje isposhtovati dosta toga shto su obetjali. U tom sluchaju bolje da zapinjem za odignuti beton nego da se chvarim na suncu, pa sad... Josh jedna stvar: znam da niko nishta netje uraditi da se ovo sprechi, ali me posebno brine shto se niko netje buniti ni ako glavna ostane golishava. @sanja025 Bravo, utvrdila si svrhu foruma, ali ova tema je, izmedju ostalog, tu i da pokrene na akciju. No, nishta od toga... |
Pantera_So
@ Sre, 15.08.2007. 13:38 |
|
Dugo se po čaršiji vrtela priča o seči... jedni za, drugi protiv, za sve je bilo zajedničko da su bili glasni. Kada su se oglasile motorne testere Somborci su ućutali... Kako tipično. Neko je u ovom forumu pomenuo kako se saniraju drvoredi u Evropi. E, pa prijatelji, ovo je Srbija! In Memoriam http://www.soinfo.org/album/4063.jpg http://www.soinfo.org/album/4064.jpg http://www.soinfo.org/album/4065.jpg http://www.soinfo.org/album/4066.jpg |
VelikiStrumf
@ Pon, 27.08.2007. 12:13 |
|
Najjachi su oni maloumni tekstovi polepljeni po platanima u fazonu ludilo, zaraza, pokolj... Moracu da zapishem kad budem u gradu...fascinantno glup tekst |
SoulFly
@ Pon, 27.08.2007. 19:09 |
Kod nas seku drvece koje je (navodno) bolesno.Isto tako i pozorishte u Subotici je imalo loshe temelje pa kad su ga srushili ustanovili su da su ga dzabe rushili... U Grchkoj podmecu pozhare --do sad ima vishe od 50 zhrtava. U Francuskoj divljaju pozhari,u Italiji takodje... A onda se zapitajte sHta ce biti za par godina kad nigde ne bude ni jednog drveta--kad ne bude ni jednog hektara shume.Kad budemo udisali samo gradski smog i smrad iz kafilerije!!! Ja ne kazhem da nece zasaditi drvece na glavnoj ulici--oce,al do tog ima vremena......radovi su tek pocheli (pre par meseci.....) |
punk_rock_girl
@ Pon, 27.08.2007. 19:18 |
| Sad je sve prazna pricha...A sad me bash briga, kad su svi nezainteresovani. Danas sam se razmishljala kojom stranom glavne po vrutjinchini da idem...kad ono na obe przhe. Pa, przhite se, ko vas jebe, ja idem vencem od danas. |
Pantera_So
@ Pon, 27.08.2007. 20:26 |
| To Panteroo!!! |
Biomechanical
@ Pon, 27.08.2007. 22:09 |
“Pantera_So: Doci ce i venci na red
|
Vojvođanka
@ Pon, 27.08.2007. 22:54 |
|
ljudska glupost je neunishtiva...reche neko pametan jednom ...znachi ne verujem kakvi komentari |
SoulFly
@ Uto, 28.08.2007. 00:09 |
“punk_rock_girl: znas ima jedna teorija koja govori o tome da je svaki put kad je priroda bila na pragu unistenja ili aktivno unistavana (tipa pocetak kapitalizma sredinom XIX veka) priroda izbacila mehanizam samoodbrane u vidu virusa koji je postao pandemija.. kazu sad da ce zbog globalnog zagrevanja (leda na severnom polu nikad nije bilo manje) nastati novi virusi i pandemije tako da cemo svi pomreti i nece nam ni trebati hlad
|
dvnitycker
@ Uto, 28.08.2007. 09:50 |
Za svaku pohvalu.
|
punk_rock_girl
@ Uto, 28.08.2007. 11:28 |
|
Mislim da nam je svima jasno da cemo jednog dana umreti, ne znam zashto se ta chinjenica spominje ponovo. To ne mozhesh promeniti, ali mozhesh promeniti svoju okolinu, srediti svoj zhivot koji imash na najbolji mogutji nachin. Kad bismo gledali logiku "tako da cemo svi pomreti i nece nam ni trebati hlad" mogli bismo odmah da se medjusobno poubijamo i poshtedimo patnji na ovom svetu. Pa, kukavice, uplashene zhivotom, izvolite, vidim da bi vas imao ko podrzati. Jej!! @Soulfly Chini mi se da je recheno da je beskonachna, al' aj. Izgleda da bi ovu temu najbolje bilo zakljuchati, ochigledno je da nema smisla. Platani i ponos nasheg grada odoshe u p.m. (mada ponos odavno bacio put pod noge...), tako da je daljnja rasprava totalno gubljenje vremena. Sad svi oni koji su bili zaz sechu mogu konachno mirno da hodaju glavnom uzdignutog nosa, a da ne zapnu za beton ![]() Prvo postani neshto, pre nego shto postanesh neko, da kada postanesh niko imash na shta da se vratish. Toliko od mene
|
Pantera_So
@ Uto, 28.08.2007. 14:41 |
“SoulFly: Ne treba biti posebno pametan da bi se shvatio smisao mog zadnjeg posta |
Vojvođanka
@ Uto, 28.08.2007. 15:19 |
“Pantera_So: ps.Ja necu umreti,ostajem za pelcer
|
punk_rock_girl
@ Uto, 28.08.2007. 16:40 |
|
@Pantera www.google.com |
SoulFly
@ Sre, 29.08.2007. 00:06 |
“Pantera_So: o boze
|