Softver > Quick Launch vs Desktop Icons

Ako je vaš desktop prepun ikonica, teško se snalazite, ili samo želite da ga očistite (a da ipak sve ostane tu, na dohvat ruke), ovo je moj predlog. U pitanju je opcija koju windows nudi, nije potrebna instalacija još nekog od programa, koji bi dodatno opteretio memoriju.
Napravi novi folder bilo gde na hard disku (recimo folder "Desktop" u My Documents). U isti prebaci nekoliko ikonica sa desktopa, zatvori prozor. Desni klik na taskbar, pa izaberi Toolbars/New Toolbar... i uputi na gore pomenuti folder, OK.
Na taskbaru sa desne strane pojavio se toolbar "Desktop". Uzmi toolbar levim klikom i prevuci na desktop racunara (taskbar mora biti otključan). Ponovo uzmi isti i povuci u skroz gornju, levu ili desnu stranu ekrana. Desnim klikom na prazan prostor novog toolbara otvara se podmeni sa opcijama za njega (izdvojio bih auto-hide i always on top).
Ako nameravaš da upotrebiš ovu opciju, dodao bih da možeš napraviti sa sve tri strane toolbar, možeš grupisati više istih na jednoj od strana, svaki posebno podesiti... Kako ti odgovara. Bitno je da se za svaki toolbar napravi poseban folder (recimo unutar foldera "Desktop"), koji će sadržati odredjeni broj ikonica. Pa možeš ih razvrstati na "Grafika", "Alati", "Internet", "Igre"... Možeš napraviti toolbar sa prečicama za A:, C:, D:, cd-rom, Local Area Connection, za bilo koji folder u računaru...
Ja dugo koristim ovu mogućnost, na samom desktopu mi stoje samo 3 ikonice i 1-2 temp foldera. Od nedostataka ću navesti da kod ikonica koje su u toolbaru ne funkcioniše CTRL + ALT prečica, onda treba se naviknuti kod zatvaranja maximized prozora, pri upotrebi "Allways on top" toolbara. Ostalo je ok, prihvatljivo.
kelekele
@ Sre, 21.06.2006. 19:31
kelekele
Odgovor na temu