Softver > Windows Media Player 11 ???
| Za sve ljubitelje WMP-a, malo osveženje u vidu malo poboljšane verzije već dooobro poznatog WMP-10. Iako trenutno samo u obliku beta verzije, 11-ica je otišla velik korak dalje u odnosu na predhodne verzije. Player je znatno jednostavniji za korišćenje, mnogo je lakša pretraga muzike, video fajlova, pa i slika( nemam pojma odakle im ta ideja, ali sa WMP11 možete gledati i slike), po svim mogućim kriterijuma ( ubacili su čak i pretragu po folderima, unutar playera). Vizuelno, player je radikalno izmenjen(normalno), ali sama konstrukcija je ostala skoro nepromenjena, tako da se brzo možete priviknuti. Čini mi se da mnogo bolje radi u odnosu na WMP10 (nemam baš veliku kolekciju u računaru), prilikom startovanja mnogo brzo učita library(oko 10gb muzike) i playliste, pa i slike( oko 3000 slika). Koga zanima, neka isproba. Ima mnogo toga novog, postoje i nedostaci, uglavnom zadovoljan sam.Preuzmite Windows Media Player 11 beta besplatno, a ukoliko bude problema prilikom instalacije (potreban legalan WindowsOS), napisaću uputstvo za instalaciju. Drugi put |
kelekele
@ Sub, 17.06.2006. 00:39 |
Piši uputstvo ....
|
DrNoise
@ Sub, 17.06.2006. 16:30 |
zar to đubre stvarno ima svoje ljubitelje?
|
pcmaniac
@ Sub, 17.06.2006. 16:43 |
|
Imaš wmp11-windowsxp-x86-enu (instalacioni fajl) Koristi WinZip ili WinRar da otpakuješ fajl u folder Udji u exstractovani folder, pokreni fajl wmfdist11 i prati uputstvo (na kraju program traži restart, RESTARTUJ OBAVEZNO) Posle restarta doji ponovo u isti folder, pokreni fajl wmp11, kada se završi instalacija, ponovo RESTART racunara To je sve, sada pokreni WMP.exe ikonicu sa desktopa, all programs menija, quick launcha, ili gde ti se vec nalazi Ostala su standardna podešavanja, kao na WMP10. Jedina novina je URGE, ako ga prihvatiš (pitace te na samom startu) instalacija ide preko neta i svuci ce oko 30 MB |
kelekele
@ Sub, 17.06.2006. 18:20 |
| pcmaniac, sve je stvar navike. Ja sam navikao na WMP, neću ga zameniti za drugi media player sve dok neki od njih značajnije ne odskoči u odnosu na konkurenciju u pogledu kvaliteta i ponude. A ima ih više nego dovoljno. Većina poznatijih proizvodjača prave multifunkcionalne programe, pa biraj koji ti najviše odgovara. Ne kažem da je WMP idealan, ali u potpunosti zadovoljava moje potrebe( u njemu ne podešavam zvuk, ne narezujem muziku, ništa profi, samo play-stop). Muzika, spotovi, filmovi, rip, to je uglavnom to. Pregledno, dosta dobro funkcioniše, a uštine samo 10-tak MB RAM-a. |
kelekele
@ Sub, 17.06.2006. 18:52 |
|
Windows Media Player reprodukuje divX, avi, mpeg, vob i ostale video formate, ali ne prepoznaje subtitles. Postoji programćić koji rešava taj problem VobSub 2.23 (veličina oko 720 KB), freeware, evo dve arese na kojima se može skinuti ADRESA No1 ADRESA No2 NAPOMENA - Bitno je su film i subtitles u istom folderu i da imaju isto ime, ali zasebnu extenziju, npr. ako se film zove movie.(avi, vob, mpeg...), prevod mora da glasi movie.(sub,srt, ssa...) VobSub radi i sa većinom drugih playera |
kelekele
@ Sub, 17.06.2006. 19:09 |
|
eto ti i prvog nedostatka, medju ostalima. a i drugog. WMP ne prepoznaje 'privremene' formate (skidas film sa neta, hoces da ga preview-ujes, ne mozes sa MP), a nisam siguran ni da otvara wmv.. za "play stop" koriscenje mnogo je bolji, na primer mv2 player, koji ima more korisnih opcija, izmedju ostalih meni vrlo zanimljivu - podesavanje kasnjenja subtitle-a. Cesto mi se desi da menjam subtitle nekog filma jer je default sub los, pa kad skinem novi, kasni za par sekundi. Takodje mi se jako svidja to sto kad prekinem film - ugasim player, sledeci put kad ga pokrenem, stisnem play i player nastavlja tacno na onom mestu gde je stao prosli put. eto ti par razloga zasto da promenis WMP. treba li ti jos?
|
dvnitycker
@ Sub, 17.06.2006. 23:24 |
|
Meni je do jaja WMP ... I ovaj WMP 11 mi stvarno ok .... |
DrNoise
@ Ned, 18.06.2006. 11:41 |
Za temp video fajl neznam, ali baš bi bilo smešno da WMP neće da čita WMV WMP11 ima nedostataka, kao i svaki software, ali su to uglavnom sitnice. Recimo, ubacili su Back-Foward strelice u gornji levi ćošak, ali to isto ne funkcioniše sa Backspace i ostalim komandama sa tastature, kako sam navikao sa WE i većinom programa; pa pesma koja svira teško se uočava medju ostalim pesmama, samo se title promeni u zelenu boju...uvek nešto fali. Muziku slušam u pozadini 99% vremena provedenog ispred računara, šta god da radim. Iskreno, nisam isprobavao sa drugim playerima, ali sa ovim nije bilo nikakvih problema u smislu zbunjivanja i pucanja, čak i pri radu u zahtevnijim programima i igrama. Pa, nemam razloga da ga menjam. WMP ili Winamp, Nero ili Alcohol 120%, Firefox ili Netscape, AVG ili Kaspersky, ACD See ili Fast Stone, ScreenVirtuoso ili Fraps, MX 2004 ili "Osmica", ICQ ili MSN, Thunderbird ili Outlook, Webroot ili ZoneAlarm, BitDefender ili AdAware Ili nešto trece??? Mogli bi ovako u nedogled, nema svrhe. Ko misli da WMP11 vredi testirati ili samo pogledati na brzinu... pogledaće. Treba mi program za prebacivanje .swf u .fla, da ga razloži u potpunosti. Koristim MX i neznam da li u njemu postoji ta opcija... |
kelekele
@ Ned, 18.06.2006. 13:45 |
ICQ ili MSN, a mozhda i YAHOO to stvarno ide sve zajedno. Koristi Mirandu
|
savamajstor
@ Ned, 18.06.2006. 14:30 |
|
WMP je ok ali sam ja navikao na WinAmp... 11 ima dosta poboljsanja, bar ova verzija koju sam ja probao, nikada je nisam probao na xp ali je na Visti odlicna... Veoma je dobro prilagodjena glass efektu... Mada ipak ostajem pri WinAmp-u! |
Deximat
@ Pon, 16.04.2007. 01:34 |
| po meni ovo je najgora verzija,izgled je lep ali ima bagova i to vishe nego u prethodnim izdanjima.. |
Damned in black
@ Pon, 16.04.2007. 12:23 |
Ajde navedi bar jedan bug.... :
|
Deximat
@ Pon, 16.04.2007. 13:45 |

: