Politika > Todorović: Otvoreno pismo predsedniku Srbije

Gospodine Vučiću, 
Kao što znate, nosioci suverenita u našoj zemlji su građani, te kao takvi smo i Vaš poslodavac. Upravo Vam se obraćam prvenstveno kao građanin, potom kao opozicionar. Ovom prilikom neću da iznosim poražavajuće podatke o efektima Vaše vladavine (da, lične vladavine, to je već opšte mesto), ali hoću da Vam skrenem pažnju na gorući problem, koji doživljava kulminaciju u pojedinim sredinama, a tišti celu Srbiju. 
Naime, grad Sombor je suočen s nekontrolisanim prilivom migranata, što je izazvalo nespokoj i protest građana. Policija je veliki broj njih odvezla iz Sombora, jer su ovde boravili ilegalno. Nastavljaju s tim poslom, ali to je samo delimično i privremeno rešavanje problema. Da krenemo redom, zašto niste pitali narod na referendumu o prijemu migranata i njihovom naseljavanju (o čemu ste Vi i pojedini Vaši saradnici govorili)?! Zašto ne obavestite građane o broju migranata u Srbiji i njihovoj strukturi (starosnoj, polnoj, zemlji porekla, porodičnom statusu), sprovođenju njihove identifikacije, bezbednosnim proverama migranatske populacije i zdravstvenoj kontroli iste?! Očekujem da sve navedeno učinite u najkraćem mogućem roku. 
Gospodine predsedniče, narod je Vaš poslodavac i nismo Vas ovlastili da radite šta god hoćete, pogotovo ne da samovoljno donosite odluke koje se tiču lične bezbednosti građana i porodica u Srbiji, kao i promene strukture stanovništva naše zemlje, a dugoročno i samog identiteta našeg naroda. Očekujem da obavestite građane i o svim odlukama koje su donete u ime Srbije, a koje se tiču prijema migranata, njihovog boravka i mogućeg naseljavanja u našoj zemlji i da o svemu tome pitate narod na referendumu. Građani Sombora, a izvesno i cele Srbije očekuju odgovore i rešenja od nadležnih organa i Vas kao nosioca svih političkih odluka u Srbiji. Očekujemo da bez odlaganja osigurate potpunu ličnu i imovinsku sigurnost građana, da bi se vratio preko potreban spokoj u naše porodice. Obavestite narod i o planovima migranata koji legalno borave u Srbiji u vezi odlaska iz naše zemlje, a posledično i o zatvaranju prihvatnih centara. Od naročite važnosti je kontrola nad kretanjem i ponašanjem migranata, jer je strah i nespokoj građana sveprisutan, a obaveza države je da štiti bezbednost građana. 
S poštovanjem, 
Siniša Todorović, predsednik Narodne alternative
savamajstor
@ Uto, 03.12.2019. 02:23
savamajstor
Odgovor na temu Premeštanje teme