Život > Psihozon: Obeležen Svetski dan mentalnog zdravlja

Kao i prFoto 36631oteklih godina, Foto 36633Psihozon je 10. oktobra obeležio Svetski dan mentalnog zdarvlja, u saradnji sa somborskim Domom zdravlja Dr Đorđe Lazić. Akciji su se pridružili i podržali je: Mreža za mentalno zdravlje – NaUm/čiji je Psihozon član, Caritas Srbije, predstavnici Mobility MGB Sombor, Zavoda za javno zdravlje, Opšte bolnice „Dr R.Simonović“, Povereničke kancelarije Sombor/Odeljenja za tretman i izvršenje vanzavidskih sankcija i mera, predstavnici somborskih organizacija i udruženja, a poseban angažman su pokazali volonteri, učenici Srednje škole „Sveti Sava“, zajedno sa svojom nastavnicom Milevom Kapusta, zatim učenice Srednje ekonomske škole, kao i učenice Osnovne škole „A. Mrazović“ sa njihovim školskim psihologom Monikom Vuk, a pridružili su se i učenici Srednje tehničke škole, sa školskim pedagogom Danijelom Vlaisavljević.
Dan ranije, 9. oktobra uoči Svetskog dana mentalnog zdravlja, u Psihozonu je održana i pripremna radionica za srednjoškolce koju je vodila Saša Stojšić, dipl.psiholog, predsednica Psihozona.
Tokom akcije sa prolaznicima su volonteri razgovarali o psihičkom zdravlju, načinima kako ga očuvati, zaštititi i unaprediti, kao se boriti sa predrasudama prema osobama koje se suočavaju sa psihičkim problemima ili koje se leče, ili su se lečile od psihičkih bolesti, mestima u Somboru gde mogu dobiti stručnu pomoć i stručne usluge, ukoliko imaju psihički problem ili neku nedoumicu, dilemu ili pitanja u oblasti psihološkog funkcionisanja, i sl.

tam
@ Uto, 15.10.2019. 11:31
Odgovor na temu Premeštanje teme