Sport > Speeder: Katarina i Leona nadomak medalje

Foto 35611Foto 36127 - Najbolji seniorski Srpski igrač Boris Jerković izgubio u osmini finala od osvajača zlata i četvorostrukog šampiona sveta, Šveđanina Hjalmarsona. Katarina Blažev i Leona Banić su osvojenim petim mestom bile najuspešnije srpske takmičarke na Svetskom prvenstvu u krosmintonu u Budimpešti. Katarina je u kategoriji devojčica do 12 godina sa dve pobede obezbedila prolazak u nokaut fazu, a u borbi za prvo mesto u grupi poražena je od Čehinje Krpalkove, koja je u nastavku takmičenja osvojila zlato. U četvrtfinalu je u dramatinom meču na razliku poražena od Slovenke Bervar. Leona Banić je u grupnoj fazi devojčica do 14 godina nanizala dve pobede, a poražena je od trećeg nosioca Škodove iz Češke. U osmini finala savladala je Slovakinju Amerovu, ali je u četvrtfinom meču i borbi za bronzu izgubila od druge nositeljke na turniru Čehinje Holesinske koja je kasnije osvojila svetsku titulu
Najbolji srpski igrač Boris Jerković iako je ostao bez medalje i visokog plasmana u seniorskoj open kategoriji bio je jedno od najvećih iznenađenja turnira. Ostvario tri pobede u grupnoj fazi bez izgubljenog seta protiv Nemca Heindricha, Letonca Lauva i Japanca Suzukija. U prvom kolu naredne faze savladao je Nemca Kaatza, devetog igrača sa svetske rang liste i prvaka sveta u kategoriji parova, ali je u narednom kolu za protivnika dobio drugog nosioca, do tada trostrukog prvaka sveta Hjalmarsona. U sjajnom meču Boris je pružio još jednu odličnu partiju i namučio Šveđanina koji je morao kroz taj brejk do pobede da bi u konačnici turnira osvojio svoju četvrtu titulu svetskog šampiona. U seniorskoj open kategoriji Alida Jerković je ostvarila 2 pobede, ali je nakon dva poraza svoj nastup na SP završila u grupnoj fazi.
Branislav Banić u kategoriji dečaka do 12 godina sa dva poraza i jednom pobedom nije uspeo da izbori nastavak takmičenja, kao ni Jelena Jankvić i Gorani Radmilo u kategoriji juniorki. Alida i Boris Jerković u mešovitim parovima, kao i Gligorije Gluhović i Željko Banić u veteranskim parovima nisu uspeli da se plasiraju u drugu fazu takmičenja koja je garantovala borbu za medalje. Gligorije i Željko su pobedili u prvom kolu ali su u sledećem poraženi od prvih nosilaca i novih prvaka sveta, poljskog para Chmielewski/Wrobel. Gligorije Gluhović i Željko Banić u kategoriji preko četrdeset godina, kao i Vladimir Blanuša i Slobodan Jerković u kategoriji preko šezdeset godina nisu uspeli da izbore mečeve za medalje. Najuspešniji medju njima bio je Vladimir Blanuša sa dve pobede, ali mu to nije bilo dovoljno za ulazak u četvrtfinale. Na petom svetskom prvenstvu nastupilo je 524 takmičara iz 24 zemlje, sa pet kontinenata, a somborski takmičari pokazali su odličnu igru.

poruka menjana pre 3 meseca
savamajstor
@ Uto, 09.07.2019. 05:10
savamajstor
Odgovor na temu Premeštanje teme