Kultura > Predstava "Kiss" gostuje u Sonti

Predstava Foto 35918"Kiss" - komični akustični mjuzikl gostuje na festivalu "Nedelja pozorišta" u Sonti u petak, 14. juna u 20 časova. Predstava je na redovnom repertoaru Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, nagrađena je na nekoliko prestižnih festivala, a gostovala je u zemlji i inostranstvu. Izvođači su Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, režija: Višnja Obradović, muzički aranžmani/kompozicija: Alice in WonderBand.
"Kiss" je priča o igri, flertu, začikavanju, nadmetanju i, povrh svega, ljubavi između muškarca i žene. Komične scene isprepletane zanimljivim i novim aranžmanima poznatih pesama, tradicionalnih balkanskih pesama kao i autorsk ih numera samih izvođača izvedene su najjednostavnijim sredstvima - samo sopstvenim telom i glasom.Zanosno slavlje tonova, ritma, plesa, glume, akrobatike - u savršenoj harmoniji.
Alice in WonderBand je nastao 1998. godine na Fruškoj gori, a od tada je plodove svog kreativnog rada proširio na čitav region. Jedini su u ovom delu Evrope koji se bave vrlo specifičnom vrstom scenske umetnosti - spojem muzike, pozorišta, plesa i akrobatike kroz posebnu veštinu telesnih perkusija. Za ovu tehniku, u kojoj je telo ritmički instrument, su se edukovali kod svetski poznatih telesnih perkusionista. Alice in WonderBand je životni projekat čije jezgro čine muzičari Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, koji su već 22 godine partneri kako na sceni tako i u životu, što daje novu dimenziju njihovom prisustvu i odnosu na sceni.

tam
@ Sre, 12.06.2019. 13:20
Odgovor na temu Premeštanje teme