Život > RTV: Osobe sa invaliditetom u Somboru dobijaju poslovni prostor

Povodom Evropskog dana samostalnog života, Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom (OSI) priredio je tribinu sa temom „Promocije političkog učešća i prava glasa za sve”. Uoči obeležavanja ovog značajnog datuma, somborski Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom dobio je svoj poslovni prostor. 
Poražavajuća je statistika da je pristup na preko 80% biračkih mesta u Somboru nepristupačan za osobe sa invaliditetom a reč je o ustanovama od javnog značaja kao što su škole, vrtići, domovi zdravlja... Više na sajtu Radio televizije Vojvodine
savamajstor
@ Pet, 10.05.2019. 16:37
savamajstor
Foto 35668 Održana je tribina povodom Dana samostalnog života osoba sa invaliditetom. Evropski dan samostalnog života je Evropska mreža za samostalni život ustanovila 2014. i za taj dan je određen 5. maj. Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije kao članica Evropske mreže sa svojim lokalnim Centrima svake godine se uključivao u obeležavanje ovog datuma. Ove godine tema je bila član 29. Konvencije UN o pravima osoba sa invaliditetom koji se tiče Promocije političkog učešća i prava glasa za sve. Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije je štampao prigodnu brošuru koja je distribuirana lokalnim organizacijama Centra, tako da je i u Somboru na tribini podeljena svim učesnicima. 
Na tribini je učestvovalo 24 osobe, sa i bez invaliditeta, i vodila se otvorena i konstruktivna diskusija na temu prava na političko učešće i izražavanje slobodne biračke volje. Tribinu je vodila potpredsednica Centra Srbije, Mimica Živadinović. Prisutni su bili i predstavnici opštinskih službi i drugi saradnici Centra. Osobe sa invaliditetom su navodile svoja iskustva u pristupu biračkom mestu u proteklim izborima i razgovaralo se o značaju da se izrazi sopstvena biračka volja i dužnost, kao i zašto je važno da se osobe sa invaliditetom politički angažuju, budući da se politika ne odnosi samo na stranačku/političku pripadnost, nego se odnosi na svakodnevni život svakog građanina, pa tako i osobe sa invaliditetom - piše u zvaničnom izveštaju.
savamajstor
@ Uto, 14.05.2019. 00:25
savamajstor
Odgovor na temu Premeštanje teme