Kultura > Vreme: Nedemokratski izbori demokratskog društva

- Nije mi jasno zašto neko hoće da bude upravnik ustanove čiji ga zaposleni neće. I nije mi jasno zašto država misli da će kulturi biti dobro ako na rukovodeća mesta postavi ljude po svojoj volji. Naravno da razumem da ima svakakvih ljudi, pa i onih koji bi da vladaju po svaku cenu, i koji misle da su sposobni za ono za šta nisu, pa čak i onih koji su preplašeni i ne bi da odbiju ponuđenu im dužnost – ima i takvih, i to previše.
’Ajde da kažem da mi nije strana ni država koja se zaigrala vladanja pa kao da nije demokratska, nameće narodu svoju volju a narod onda mora da je opominje šta je demokratija – ima i toga, i to veoma često.
Ali mi ipak nije jasno zašto, zašto to rade.
Konkretno, mislim na glumicu Vesnu Paštrović poreklom Somborku, i na ljude koji u Gradu Beogradu određuju direktore i upravnike ustanova kulture. Za čije li je babe zdravlje pristala Vesna Paštrović da je Grad Sombor izabere za v.d. upravnicu tamošnjeg Narodnog pozorišta kad je znala da je ansambl neće? Kako li je zamišljala svoj prvi dan na poslu? Ili, još gore – dane nakon tog prvog?
Šta je očekivala, da će glumci k’o glumci, obuzeti predstavama i svojim poslom, leći na rudu?
Dalje na sajtu nedeljnika Vreme (Komentar dana - Sonja Ćirić)
savamajstor
@ Pon, 01.04.2019. 04:29
savamajstor
Odgovor na temu Premeštanje teme