Život > KLUB NA KUB: Predavanje o „bebonošenju”

Foto 35253 U okviru besplatnih predavanja Udruženja “Klub na kub” u subotu, 16. marta u Domu učenika srednjih škola biće održano predavnje o bebonošenju (eng. babywearing) koje će održati Isidora Kosić iz Beograda, savetnica za nošenje beba, na društvenim mrežama poznatija pod imenom “Grli mama”.
Ona će predstaviti različite tipove nošenja, objasniti kako koristiti nosiljke i marame, koji su razlozi i prednosti za “bebonošenje”, kako nositi novorođenče od prvog dana, kako nositi bebu nakon carskog reza…
- Bebonošenje nam je pomoglo ne samo kod grčeva i izbijanja prvih zubića, već i na putovanjima, u šoping centrima, u dugim i kratkim šetnjama. Meni je dalo slobodu da ponekad skuvam ručak, da uđem sama u gradski prevoz sa bebom i da pri tom ne moram da tražim pomoć. Bebonošenje mi je dalo slobodu da se krećem, spremam, kuvam i šta sve ne, a sve to dok nosim najdraže biće na svetu – kazala nam je Isidora.
Početak druženja je u 17 sati. Dobrodošle su i mame i tate i bebe.

poruka menjana pre 10 meseci
tam
@ Čet, 14.03.2019. 16:03
“Bebonošenje” nije trend već iskonska potreba
Udruženje “Klub na kub” organizovalo je u subotu, 16. marta u Domu učenika srednjih škola besplatno predavanje na temu “Kako nositi najdraže biće na svetu?”. O bebonošenju je govorila savetnica za nošenje beba IsidFoto 35294ora Kosić.
- Beba iz sigurne i mirne s redine dolazi u potpumo za nju nov svet, put različitih boja i zvukova. Ušuškana uz roditelja koji je nosi oseća se bolje i sigurnije. Iako liči da bebonošenje danas predstavlja trend, ono je iskonska potreba – istakla je, osim ostalog, Isidora Kosić.
Ona je predstavila različite tipove marama i nosiljki, objasnila kako ih koristiti, kako pronaći udoban vez, koji su razlozi i prednosti za “bebonošenje”, kako nositi novorođenče od prvog dana…

tam
@ Pon, 18.03.2019. 10:09
Odgovor na temu Premeštanje teme