Život > KLUB NA KUB: Druga kafa sa mamama i novo predavanje

“Klub na kub” organizuje u subotu, 16. februara drugo po redu besplatno druženje sa mamama “Coffee time 2”. Početak je 10.30 u igraonici “Vesela Džunglica” a zbog ograničenog broja mesta prijava je obavezna na fejsbuk ili instagram strani “Kluba na kub”. Dok se mališani zabavljaju u igraonici i slade se pica zalogajima iz picerije “Sicilija”, mame će uz kaficu ili čaj razmenjivati iskustva. Ceo događaj će zabeležiti fotograf Ila Hajnal (Ilula Lilula).
Novo u nizu besplatnih predavanja “Kluba na kub” zakazano je za ponedeljak 18. februara u 18 sati u Domu učenika. Tema je ovoga puta žensko zdravlje i to sa aspekta onkologa. Dr Đerđi Šarić objasniće koliko su redovni pregledi važni za zdravlje, kako savladati strah od odlaska na pregled dojke, kako izgleda pregled a kako samopregled dojke…
-Zdrava majka je okosnica zdravlja u porodici. Majka koja zna da sačuva svoje zdravlje, dobar je primer i za svoju decu. Redovnim kontrolama uslovljavamo kvalitetniji život u zrelom i starijem dobu. Onako kako je higijena pola zdravlja, znanje je druga polovina – navodi se u pozivu za predavanje.
Razvoj govora kod deceFoto 35088
Logoped Sonja Čović održala je u četvrtak 7. februara u Domu učenika besplatno predavanje na temu "Razvoj govora kod dece od rođenja do školskih dana". Ona je tom prilikom objasnila kako teče govorni razvoj dece od rođenja do šeste godine, koliko je bitno i kakav uticaj ima komuniciranje sa decom od najranijeg doba na njihov govorno-jezički razvoj.
-Sredina u kojoj dete odrasta je od presudnog značaja. Ukoliko ga stavljamo ispred multimedijalnih uređaja, njegov govorno jezički razvoj ne samo da će biti usporen, već će i nazadovati. Dete do polaska u školu treba da zna tačno da izgovara sva slova. Logopedi smatraju da ne treba žuriti sa učenjem stranog jezika sve dok dete ne utvrdi prvo maternji – istakla je između ostalog Sonja Čović i pokazala zainteresovanima vežbe logomotorike koje kroz igru sa decom kod kuće svakodnevno mogu primeniti.


tam
@ Sre, 13.02.2019. 10:33
Treća kafa sa mamama
Druženje sa Udruženjem “Klub na kub” poznato kao “Kafa sa mamama”, treće po redu, zakazano je za subotu, 6. april od 10.30 časova. Kao i prethodna dva puta, dok se roditelji druže u kafiću deca se igraju u igraonici "Vesela džunglica".
- Druženje protekne tako što uz kafu ili čaj zajedno smišljamo teme koje želimo da realizujemo kroz besplatna predavanja, razmenjujemo ideje, delimo savete, razmenjujemo poklone... U goste nam dolazi Jelena Mijajlović Radosavljević iz firme Tosama  koja će predstaviti proizvode za bebe, trudnice, porodilje... Poklone za učesnike su pripremili i naši prijatelji Dukat testenine iz Sombora – kazale su organizatorke.
Sve lepe trenutke ovoga puta zabeležiće fotograf Tatjana Jovanović a da niko ne bude gladan pobrinuće se Milana Došen koja pravi domaća peciva. Broj mesta je ograničen pa je prijava obavezna (na instagram ili fejsbuk strani Kluba na kub).

tam
@ Uto, 02.04.2019. 21:11
Nova kafa sa mamama u subotu
Još jedno besplatno druženje uz kaficu, čajić i drugo osveženje nam se smeši. 8. juna u 10.30 sati u igraonici "Vesela Džunglica". Dok se deca igraju, mame će da se druže, razmenjuju iskustva a i da uživaju uz preukusne poslastice koje će da napraviti Gomboc, moćiće da čuju nešto o proizvodima za negu bebine kože BabyMed. Biće priče o osiguranju dece i putnom osiguranju sa predstavnicima iz Milenijum osiguranja, a druženje će podržati i školica Malac Genijalac Sombor - Apatin. Ovoga puta druženje će zabeležiti fotografkinja Emilija Hilko. Prijave su obavezne zbog ograničenog broja mesta na fejsbuk strani Kluba na kub.

tam
@ Pon, 03.06.2019. 13:29
Odgovor na temu Premeštanje teme