Život > Zbog snega i leda kazne do 75 hiljada dinara

Foto 34693- Prema odredbi Odluke o održavanju čistoće na teritorije grada Sombora svi građani i pravna lica u obavezi da uklone sneg i led ispred svog stambenog, poslovnog ili drugog objekta, kako bi obezbedili bezbedno kretanje pešaka. Isto tako, dužni su da uklone sneg i led sa krovova objekata čiji su korisnici, ukoliko predstavlja opasnost za prolaznike. Komunalna policija i komunalna inspekcija vršiće pojačan nadzor. U slučaju nepoštovanja ove mere kazna za građane je 6.000 dinara, za preduzetnike 50.000 dinara, za pravna lica je 75.000 dinara, a za odgovorno lice u pravnom licu 12.000 dinara. U pravna lica spadaju i stambene zajednice, odnosno bivše skupštine stanara. Apeluje se da se uklonjeni sneg i led ne bacaju na kolovoz kako se ne bi remetio saobraćaj - saopšteno je na sajtu grada.
savamajstor
@ Čet, 20.12.2018. 01:53
savamajstor
Paradoksalno je to sto kome da gradjani napisu kaznu za renoviranje ulice Matije Gupca i ostatak svog moguceg smeca kao i silnog blata koji se sliva nedeljama i slivace se cele zime po trotoaru pa ce to da prekrije sneg i naravno lisce koje opada , idealno za lomljenje vrata i nogu .
Elem , nije to tema , zasto se recimo velelepno odvratnom HOTELU SLOBODA i jos odvratnijem parkingu  u sklopu istog ne napise kazna od par miliona dinara za led koji je zavaren za beton vec nedelju dana ???? Ko je nadlezan za to ? Naaaaravno da komunalno nije , pa onda recimo led ispred madjarske kasine , pa zeleznicke stanice ...ajmo ajmo , da pocnem da redjam sve moguce ustanove koje ne ciste sneg , ne samo ovih dana nego INACE , osedeo bih od pisanja i fotografisanja . U redu je naravno da svako cisti ispred svoje kuce i treba , to je jasno , a zasto recimo nekada ta komunalna policija ne pozvoni i proveri da li u kuci zivi neko star ili nemocan , nepokretan . Ne , oni samo redom uredno ubacuju kazne tj opomene a pola grada je klizaliste . Ako se ne klizete pred tudjim kucama onda sredite i gradske ulice tj ustanove , ali avaj svako ima opravdanje i ne moze mu niko nista .Samo malo realnosti molicu ....
AJKULE NE PRODAJU
@ Pet, 21.12.2018. 16:27
AJKULE NE PRODAJU
Odgovor na temu Premeštanje teme