Život > "KLUB NA KUB": NOVO BESPLATNO PREDAVANJE

Udruženje “Klub na kub” obeležiće 20. novembar – Međunarodni dan deteta još jednim zanimljivim predavanjem. U utorak, 20. novembra, u Domu učenika srednjih škola Sombor dr Ivana Brkić Skular, specijalista ginekologije i akušerstva zaposlena u somborskom Domu zdravlja govoriće o lekarskim pregledima u okviru zdravstvene zaštite žena. Biće reči o lekarskim pregledima u toku trudnoće, prvoj poseti i broju pregleda kod ginekologa, potrebnim laboratorijskim analizama, broju ultrazvučnih pregleda…
Predavanje je besplatno a početak je zakazan za 18 sati.

foto Tatjana Jovanović.jpg
tam
@ Pon, 19.11.2018. 09:47
"Motoričke igre za uspešan razvoj vaše dece"
Novo besplatno predavanje u organizaciji Udruženja “Klub na kub” biće održano u subotu, 23. marta u Domu učenika srednjih škola u 17 sati. Diplomirani defektolog rehabilitator-somatoped i iskustveni terapeut Boris Živkov iz Subotice, u okviru predavanja "Motoričke igre za uspešan razvoj vaše dece", prezentovaće motorne igre koje stimulišu i podstiču pravilan rast i razvoj dece od 0 do 5 godina. Roditelji, kao i oni koji će to tek postati, imaće priliku da vide i čuju nešto više o specifičnostima ranog razvoja, o pokretu kao načinu izražavanja kod dece, o povezanosti motorike i kognicije, kao i o razvoju čula na ranom uzrastu i njihovom značaju za pravilan razvoj kod dece.
tam
@ Uto, 19.03.2019. 11:13
Bezbolan porođaj i anestezija za carski rez
Novo u nizu besplatnih predavanja koje organizuje Udruženje “Klub na kub” biće na temu “Bezbolan porođaj i anestezija za carski rez”. Ko je anesteziolog i čime se on bavi? Koja je njegova uloga u porođaju. Šta je to bezbolan porođaj i na koji način se ostvaruje? Opšta ili regionalna anestezija za carski rez? Epidural, peridural, spinal... i sve što vas zanima o radu anesteziologa moći ćete da pitate dr Vesnu Grabovičkić, anesteziologa iz Opšte bolnice Sombor u sredu 27. marta u Domu učenika. Početak predavanja je u 18 sati.

tam
@ Ned, 24.03.2019. 11:55
Radionica ukrašavanja medenjaka
Udruženje “Klub na kub” organizuje još jedan zanimljiv događaj! U pitanju je besplatna radionica ukrašavanja medenjaka rojal masom i fondanom. Sitnim tajnama dekorisanja naučiće nas majstorica za slatkiše - Zorica Rodić. Radionica je namenjena deci i roditeljima i biće organizovana u utorak, 2. aprila, u 17 sati u Domu učenika. Zbog ograničenog broja mesta prijave su obavezne (na fejsbuk ili instagram strani Kluba na kub).

tam
@ Pet, 29.03.2019. 10:20
Predavanje o prevenciji ortodontskih anomalija
Udruženje “Klub na kub” organizuje u ponedeljak 15. aprila u Domu učenika besplatno predavanje o ortodontskim problemima. Predavač je Jelena Njegomir, ortodont.
- Ortodoncija je nauka koja svakom detetu može obezbediti lep osmeh. Percepcija sebe i zadovoljstvo sopstvenim izgledom veoma su bitni i za izgrađivanje samopouzdanja deteta. Na ovom druženju pričaćemo o mogućnostima prevencije ortodontskih anomalija, koja počinje veoma rano, već u stadijumu odojčeta, o značaju sisanja, pravilne ishrane, sprečavanju loših navika, kada prvi put posetiti ortodonta, koji su vidovi terapije... - najavile su organizatorke.
Statistike kažu da danas svako drugo dete ima ortodontski problem. Ortodontske nepravilnosti nisu bolesti, već poremećaji rasta i razvoja orofacijalnog sistema-zuba, vilica i lica. Nepravilan položaj zuba i nepravilan odnos vilica dovode do loše funkcije, ugrožavaju zdravlje i izgled pojedinca. Zbog toga je bitno da znamo kako ih možemo sprečiti ili, ukoliko se jave, kakve su terapijske procedure.
Predavanje počinje u 18 časova.
tam
@ Uto, 09.04.2019. 10:35
Kako biti dobar roditelj?
U Domu učenika u sredu 8. maja u 18 časova biće održano novo besplatno predavanje koje organizuje “Klub na kub”. Tema druženje će biti "Mala škola roditeljstva: interaktivna radionica – učimo zajedno!".
- Razgovaraće se o značaju poruka koje upućujemo svojoj deci, kako da naučimo šta je ispravno, a šta nije. Otkrivamo koji je vaš stil vaspitanja i kakav uticaj ono ima na vaše dete; da li je kritika dobra i kakva treba da bude; kako da pravilno pohvalimo, a kako da kaznimo dete… Nosimo kući praktične alate vaspitanja, jer svi želimo i možemo biti dobri roditelji – navedeno je u pozivu organizatora.
O svemu ovome glavnu reč će viditi Slađana Džunić, master psiholog TA psihoterapeut (praktičar).

tam
@ Ned, 05.05.2019. 22:09
Homeopatija i imunitet deteta
U petak, 31. maja u Domu učenika biće održano predavanje na temu "Homeopatija i imunitet deteta". Predavači su dr Ivana Vulin Vuletić, dipl. homeopata i Nevena Zeljković, dipl. homeopata i regresoterapeut, koje se u okrilju Udruženja za razvoj ličnih potencijala Wesen iz Novog Sada bave homeopatijom, regresoterapijom i terapijskom jogom.
Odgovorićemo na pitanje šta je homeopatija, kako homeopatsko sredstvo vraća organizam u stanje harmonije - zdravlja, odnosno kako podržava samoisceljujuće moći organizma. Pričaćemo o tome šta narušava imunitet deteta i na koji način ga možemo ojačati.

tam
@ Pon, 27.05.2019. 09:34
UdružFoto 36444 enFoto 36445je "Klub na kub" organizovalo je u petak, 6. septembra u Domu učenika srednjih  škola besplatno predavanje "Polazak u školu". Psiholog Meira Mrđenov zaposlena u OŠ "Dositej Obradovi ć" održala je zanimljivu interaktivnu radionicu i predavanje ali i odgovarala na mnogobrojna pitanja roditelja o tome kako "preživeti" polazak u školu.
Doslednost i lični primer najbolje su vaspitno sredstvo, naš stav se projektuje na našu decu, sjajno je kad deca od malih nogu uvek postavljaju pitanja a mi im moramo pružiti odgovore i moramo podsticati njihovu radoznalost... - ovi i još mnogi drugi zaključci proizašli su iz ovog redavanja. Bilo je reči i o strepnjama i strahovima, očekivanjima i željama, radnim navikama, obavezama i pravima, pažnji i koncentraciji... Jedna mama prvaka dobila je poklon vaučer za pomoć u učenju od učionice "Veliko slovo" a dečica su uživala na radionici sa edukatorkama iz školice "Malac genijalac".
tam
@ Pon, 09.09.2019. 09:04

„Ortopedija – pravilan rat i razvoj deteta” naziv je novog besplatnog predavanja koje organizuje Udruženje „Klub na kub”. Predavanje će u sredu, 27. novembra, održati dr spec Karlo Curnović, ortoped. Roditelji će imati priliku da čuju sa kojim izazovima se dečije telo susreće tokom rasta i razvoja i kako na najbolji mogući način izbeći deformitete kičmenog stuba kod dece, koja je najbolja prevencija i šta ako je do deformiteta već došlo, zatim sindrom „ravnih stopala”, bolovi u kolenima i stopalima tokom rasta deteta. Radionica je namenjena roditeljima čija su deca uzrasta do 10 godina. Početak je u 17 časova u igraonici „Ljubičica” (Matije Gupca 69).

tam
@ Ned, 24.11.2019. 21:35
Odgovor na temu Premeštanje teme