SOinfo > Pančevo Si Ti: Dve tužbe poverenika SNS protiv pančevačkog portala

- Redakcija sajta „Pančevo Si Ti” vas obaveštava da je koordinator Srpske napredne stranke za Južnobanatski i Podunavski okrug i potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Branko Malović 15. oktobra ove godine, preko Ortačkog advokatskog društva „Stojković” (Ulica Njegoševa 28a, Beograd), podneo novu, drugu tužbu Osnovnom sudu u Pančevu, radi naknade nematerijalne štete, protiv našeg novinara Nenada Živkovića, koja mu je uručena 5. novembra. Malović traži 500.000 dinara na ime naknade štete i ublažavanja duševnih boli, koje je, navodno, pretrpeo i doživeo pročitavši Živkovićev tekst „Kakve kazne čekaju naprednjake kad prođe nji'ovo (izvodi iz buduće istorije)”, objavljen na sajtu Pančevo Si Ti 1. oktobra ove godine. Detalje o ovom slučaju možete pronaći na linku.
O najnovijem slučaju pritiska na profesionalno, slobodno, objektivno, kritičko i angažovano novinarstvo naša Redakcija je već obavestila mnoge koleginice i kolege zaposlene u medijima i bliske medijskoj sceni, reprezentativna novinarska udruženja u zemlji, nevladine organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava, nezavisna regulatorna tela, Misiju OEBS-a i Delegaciju Evropske unije u Srbiji, kao i druge predstavnike međunarodne zajednice akreditovane u našoj zemlji - navodi se u dopisu portala Pančevo Si Ti.

poruka menjana pre 1 godinu
savamajstor
@ Sre, 07.11.2018. 02:04
savamajstor

- Redakcija sajta Pančevo Si Ti obaveštava javnost da je Branko Malović, koordinator Srpske napredne stranke za Južnobanatski i Podunavski okrug i potpredsednik Izvršnog odbora ove stranke, povukao tužbu koju je podneo 11. oktobra ove godine protiv našeg novinara Nenada Živkovića, zbog teksta „Kakve kazne čekaju naprednjake, kad prođe nji’ovo (izvodi iz buduće istorije)”, koji je na našem sajtu objavljen 1. oktobra, a o čemu smo pisali 7. novembra. Malović je za nadoknadu nematerijalne štete zbog navodno pretrpljenog duševnog bola tražio pola miliona dinara. Živković je 22. novembra u Osnovnom sudu u Pančevu preuzeo Rešenje u kome sudijnica Milica Filipović utvrđuje da je Malovićeva tužba povučena, na osnovu podneska punomoćnika tužioca Dušana Stojkovića iz Ortačkog advokatskog društva Stojković iz Beograda. 
Redakcija sajta Pančevo Si Ti smatra da odluka koordinatora Malovića da povuče drugu tužbu od dve koliko ih je do sada podneo protiv našeg saradnika Živkovića (doneta iz nama nepoznatih razloga), predstavlja malu, ali značajnu pobedu u odbrani slobode izražavanja u Srbiji. Ta činjenica neće ni na koji način umanjiti našu spremnost da i dalje pišemo o društvenim anomalijama i problemima, nepravdi, uništavanju društva i apsolutnoj kontroli koju aktuelna vlast u Srbiji pokušava da uspostavi, niti će oslabiti kritiku političara, funkcionera, uopšte javnih ličnosti uvek kada njihovo ponašanje, izjave, odluke i činjenje ili nečinjenje narušavaju javni interes i opšte dobro i ugrožavaju prava i slobode najširih slojeva stanovništva ili neke sasvim male i diskriminisane društvene grupe. Kao i dosada, mi ćemo se rukovoditi temeljnom vrednošću etike profesionalnog novinarstva: da su činjenice svete, a komentar slobodan - navodi se u dopisu pančevačkog portala. 

savamajstor
@ Pet, 30.11.2018. 02:04
savamajstor
Odgovor na temu Premeštanje teme