Život > NEAŽURNI "spiskovi" socijalno ugroženih primalaca prehrambenih paketa pomoći

primetno NEAŽURNI spiskovi socijalno ugroženih lica koja su stekla pravo na prehrambeni paket pomoći, a za čiju distribuciju lokalna uprava obezbeđuje sredstva, posledica su da jedan broj paketa završi u magacinima Mesnih Zajednica, a kao primer je MZ Kljajićevo, što u dobro organizovanoj akciji nika ne bi smelo da se događa.
Kako drugačije objasniti pojavu, a to se događa već u nekoliko poslednjih dodela, da se na spiskovima nađu i lica koja već odavno nemaju boravak u selu, a da paketi namenjeni tim licima završe u magacinu, a zatim ko zna gde i ko ih dalje raspoređuje.

To svakako ne bi smelo da bude tako, jer nije MZ ta koja treba da "udomljava" pakete i samovoljno pravi "dodatne" spiskove lica po svom nahođenju, što celu akciju samo dodatno obesmišljava i kompromituje među stanovništvom.
Šta reći o samoj organizaciji ako problem nastane u distribuciji par desetina ili stotinu paketa, osim da je reč o besprimernoj aljkavosti...
Grad svakako treba i mora da vrši rigorozniju kontrolu distribucije, jer smo svedoci, da se javašluk spustio i do samih humanitarnih paketa...

Foto 27699
Kobra
@ Ned, 30.09.2018. 13:18
Odgovor na temu Premeštanje teme