Sport > Najbolji svetski igrač trijumfovao u Somboru

Foto 34137 - Petr Makrlik, svetski broj jedan, odbranio je naslov šampiona na međunarodnom masters turniru u krosmintonu, održanom minulog vikenda u Somboru. U finalu on je savladao Palinkaš Bencea, najboljeg mađarskog igrača. Najuspešniji takmičari SBK Speeder bili su Branislav Banić i Boris Jerković. Jerković je bio drugi u kategoriji open parova sa Mađarom Kozari Davidom. Oni su u finalu izgubili od evropskih prvaka, Čeha Makrlik Petra i Knofliček Daniela. U pojedinačnoj konkurenciji koja je ovog puta bila izuzetno jaka on je zauzeo sedmo mesto. Branislav Banić je u kategoriji dečaka do dvanaest godina osvojio srebrno odličje i potvrdio talenat i nagovestio velike mogućnosti u narednim godinama. Medalje na ovom prestižnom turniru koji je ove godine okupio 63 igrača iz 5 zemalja sa više takmičara iz samog vrha svetskih rang lista od Somboraca osvojili su i: bronzu Mateja Milić u kategoriji dečaka do dvanaest godina, Ljiljana Gagić u konkurenciji devojčica do dvanaest godina, Leona Banić u kategoriji dečaka i devojčica do četrnaest godina, Jelena Janković u juniorskoj kategoriji kao i u juniorskim dublovima sa Goranom Radmilo, i Lazar Gluhović u kategoriji juniora. Veliki napredak u igri i dobru formu prikazali su i Željko Banić i Gligorije Gluhović u kategoriji preko četrdeset godina i uspešno su se nosili sa znatno iskusnijim igračima. Željko je bio vrlo blizu plasmana u polufinale, poražen je u vrlo neizvesnom meču četvrtfinala. Zorica Hostić je takođe stigla do četvrtfinala, dok je Tatjana Andrašev nastup završila u grupnoj fazi. U najstarijoj kategoriji, preko pedeset godina, nastupili su Slobodan Jerković, Vladimir Blanuša, Zoran Purić i Tomislav Ivanović, ali ovog puta bez značajnijeg uspeha. Na Serbian openu nastupilo je sedamnaest domaćih takmičara u svim kategorijama, čime je SBK Speeder potvrdio visok međunarodni renome. Organizacija turnira je bila na najvišem nivou o čemu svedoče pohvale učesnika, predstavnika nacionalnih saveza i vrhunskih takmičara.
Konačan plasman po kategorijama
Open: Petr Makrlik (CZE), Bence Palinkas (HUN), Daniel Knofliček (CZE) i Oliver Vincze (HUN).
Žene: Krisztina Bognar (HUN), Helga Braun (HUN), Barbara Figlar (HUN), Paula Barković (CRO). 
Muški parovi: Daniel Knofliček/Petr Makrlik (CZE), Boris Jerković/David Kozari (SRB/HUN), Tamas Herczeg/Karoly Vincze (HUN), Ferenc Kiss/Gyula Toth (HUN). 
Mešoviti parovi: Paula Barković/Nikola Kučina (CRO), Kitti Dosa-Racz/Oliver Vincze (HUN), Barbara Figlar/Janos Patai (HUN) i Helga Braun/Szalmasi Janos (HUN). 
Parovi - juniori: Marko Jerković/Pavel Rada (CRO/CZE), Nika Miškulin/Matej Tino Kaligari (CRO), Janka Gergo/Dora Ujvari (HUN), Jelena Janković/Gorana Radmilo (SRB). 
Parovi - juniorke: Nika Miškulin (CRO), Gala Zukić (CRO), Racz-Fodor Vivien (HUN), Jelena Janković (SRB). 
Juniori: Marko Jerković (CRO), Matej Tino Kaligari (CRO), Jan Lichy (CZE) i Lazar Gluhović (SRB). 
Pioniri: Pavel Rada (CZE), Bence Suveges (HUN), Leona Banić (SRB) i Dora Ujvari (HUN)
dečaci: Zalan Hasz (HUN), Branislav Banić (SRB), Mateja Milić (SRB). 
devojčice: Janka Gergo (HUN), Virag Ivan (HUN), Ljiljana Gagić (SRB) i Gracia Benčić (CRO). 
Veterani - od 40 godina: Jan Ščavnicky (SVK), Pavel Podvolecky (CZE), Gyula Toth (HUN) i Marcel Patek (CZE). 
Veterani - od 50 godina: Janos Szalmasi (HUN), Karoly Vincze (HUN), Petr Makrlik I (CZE), Ferenc Kiss (HUN). 
savamajstor
@ Čet, 13.09.2018. 00:16
savamajstor
Odgovor na temu Premeštanje teme