Život > Nadležni da se oglase povodom pretnji smrću povereniku Šabiću

Foto 22593Foto 9435- Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zahtevaju od nadležnih istražnih i pravosudnih organa da hitno preduzmu odgovarajuće mere protiv pojedinaca koji na društvenim mrežama otvoreno pozivaju na ubistvo Rodoljuba Šabića, poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.
Hajka protiv poverenika pokrenuta je sponzorisanim postom što ukazuje da se radi o organizovanoj kampanji mržnje, što je sa istog naloga činjeno i ranije. NUNS i NDNV zato pozivaju najviše državne funkcionere na čelu sa predsednikom Republike Aleksandrom Vućićem i premijerkom Anom Brnabić da javno osude užasne pretnje smrću Rodoljubu Šabiću. Ukoliko takve reakcije izostanu NUNS i NDNV će nosioce najviše izvršne vlasti smatrati saodgovornim za ugrožavanje bezbednosti poverenika Šabića.
Hajka protiv Šabića predstavlja brutalnu pretnju ne samo slobodi izražavanja već i nezavisnim državnim telima kao što je funkcija poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Zato bi brzo i efikasno procesuiranje odgovornih predstavljalo pravi dokaz da vlast ne podržava govor mržnje i otvoreno neprijateljstvo prema ljudima koji odgovorno i istrajno obavljaju izuzetno važan posao za društvo, kao što je to tokom celog svog mandata radio poverenik Šabić - piše u saopštenju novinarskih udruženja.
savamajstor
@ Pon, 10.09.2018. 00:55
savamajstor
Odgovor na temu Premeštanje teme