Život > Ekološka akcija za decu u Bačkom Monoštoru

Minulog vikenda u Bačkom Monoštoru realizovana je ekološko-edukativna aktivnost za decu, u organizaciji Pčelarskog društva „Pčela“, UG „Podunav“, UG „Bodrog“, Mesne zajednice Bački Monoštor i OŠ „22. oktobar“ Bački Monoštor.
Za polaznike pčelarske sekcije, osnovaca različitih uzrasta, organizovan je izlet sa ciljem upoznavanja okoline, edukacije o očuvanju prirode i životne sredine i edukacije o pčelarstvu, kao delatnosti usko vezanoj za neposredno okruženje. Mališani su u pratnji članova gore navedenih organizacija posetili brodogradilište, jevrejsko groblje, učili o Kanalu Dunav-Tisa-Dunav i Velikom Bačkom kanalu, saznali kakve sve aktivnosti mogu da se realizuju u kampu Crvenog krsta u Monoštoru, učestvovali u pregledu košnica na pčelinjaku porodica Zetović i Periškić, upoznali sve stanovnike ribnjaka „Ribarska tajna“ i na kraju uživali u zajedničkom ručku u Pčelarskoj učionici Periškić. Zadovoljstvo nisu mogli da sakriju ni deca ni oni stariji, jer boravak u prirodi Rezervata Biosfere „Bačko Podunavlje“, kako se okruženje sela naziva od prošle godine, ima višestruke koristi, kako za lokalno stanovništvo, tako i za sve posetioce ovoga kraja. 
Dosadašnje aktivnosti sa decom koje sprovode lokalna udruženja, škola i lokalna zajednica, pokazale su se veoma uspešnim i služe kao primeri dobre prakse i za druge sredine, a iste su podržane od strane Ministarstva prosvete kroz projekat „Zelenimo od malena“ i Grada Sombora „Ko poštuje cvet, poštovaće i svet“.
triletrip
@ Pet, 11.05.2018. 00:15
triletrip
Odgovor na temu Premeštanje teme