Sport > Somaraton: Kabić i Bogišić Vicko vicešampionke na Zrenjaninskom polumaratonu

Foto 32146 U nedelju 8. oktobra, održan je drugi Zrenjaninski polumaraton koji je već svojim prvim izdanjem postavio visoke standarde u organizaciji. Lepo vreme i odlična organizacija privukli su više od 400 učesnika koji su trčali polumaratonsku trasu od 21 kilometra, štafetnu trku ili trku na 7 kilometara. Atletsko rekreativni klub "Somaraton" Sombor imao je devet trkača koji su nastupili u Zrenjaninu. Odličan rezultat ostvarila je Tijana Kabić koja je u cilj utrčala kao druga u ženskoj konkukrenciji na glavnoj polumaratonskoj trci. Trasu od 21 kilometra istrčali su još i Mirko Erdelji, Petar Šuša, Đorđe Sladaković, Miloš Stambolija i Zoran Nikolić. U trci na sedam kilometara odličan plasman imala je Vesna Bogišić Vicko koje je utrčala kao druplasirana u ženskoj konkukrenciji na ovoj kraćoj distanci i tako zaokružila sjajan nastup ženskih članica "Somaratona" u Zrenjaninu. Ovu trasu istrčali su i Aleksandar Krneta i Jelena Stanimirović
Ove nedelje održan je i 26. Zagrebački maraton gde se među 11.500 trkača učesnika bili i članovi Atletsko rekreativnog kluba Somaraton Balint Fridrih i Đorđe Vučković koji su maratonsku distancu od 42.1 km. istrčali sa vremenom od tri sata i trideset min. 
Isti dan, ali u drugom delu Evrope održan je još jedan od velikih svetskih maratona i to u Minhenu. Član "Somaratona" Ilija Zvekanov uspešno je istrčao 21 kilometar i finiširao na Olimpijskom stadionu u Minhenu čime je zabeležio još jedno učešće na najvećim evropskim maratonima - navodi se u klupskom saopštenju.
milangagrčin
@ Uto, 10.10.2017. 11:07
milangagrčin
Odgovor na temu Premeštanje teme