Kultura > UG Bunjevačko kolo: Održana 4. Dečja likovna kolonija

Foto 32144Foto 32143 U maloj sali Kulturnog centra „Laza Kostić”, u subotu, 7. oktobra, održana je 4. dečja kolonija polaznika Likovne sekcije udruženja UG „Bunjevačko kolo” Sombor.
Tridesetak mališana je uživalo družeći se s bojama i prenoseći na papir svoje emotivne doživljaje. Uz pomoć edukatora ove kolonije, Valerije Nikolić, Kate Vranić, Ksenije Vuković i Marije Brdarić, program je osmišljen u tri celine, i naglasio je i podstakao dečiji talenat, maštu i kreativnost.
- Na današnjoj koloniji smo se najpre upoznali s nekoliko Dositejevih basni, s decom smo pročitali i obradili basne a potom su naši učesnici kolonije svoj doživljaj basni preneli kroz boje i pretvorili u vesele likovne radove – izajvila je učiteljica Valerija Nikolić.
- U trećoj fazi planiranog sadržaja kolonije, nastali radovi će biti predstavljeni na izložbi koju planiramo za mesec dana, a koja će bit praćena i dramatizacijom pročitanih basni, naglasila je učiteljica Kata Vranić.
Likovna kolonija „Bunjevačkog kola” po prvi put je održana u prostorijama Kulturnog centra „Laza Kostić”, a podržana je od strane grada Sombora kroz projekte namenjene deci.
triletrip
@ Uto, 10.10.2017. 10:40
triletrip
Odgovor na temu Premeštanje teme