Politika > "Problematičan" novi put za Milčić salaše !!!

Deset miliona za atarski put do Milčića
Počela je izgradnja atarskog puta do naselja Milčić – navodi se u saopštenju Gradske uprave. Foto 30515 Foto 30514 S obzirom da su atarski putevi grada Sombora od životnog značaja za sve koji žive na selu i somborskim salašima i uvažavajući potrebe 150 žitelja naselja Milčić i poljoprivrednika koji poseduju zemljište u katastarskim opštinama Sombor i Svetozar Miletić počeli su radovi na sanaciji i pojačanom održavanju atarskog puta Subotički put – naselje Milčić. Put do naselja Milčić dužine je 650 metara, a trebalo bi da bude asfaltiran i izgrađen u roku od 45 dana. Vrednost radova iznosi 10.009.479,96 dinara, a izvođač je VP „Jugokop Podrinje” doo iz Šapca. Inače, u budžetu Grada Sombora za sanaciju i održavanje atarskih puteva planirano je 50 miliona dinara, a lokalna samouprava je kod Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo konkurisala sa četiri projekta sanacije i pojačanog održavanja atarskih puteva: Šikara – Josićki put, puta Stapar – Sivac, Josićkog puta na katastarskoj parceli 10305 KO Sombor i projektom sanacije i pojačanog održavanja atarskog puta Sretićev salaš – navodi se u saopštenju.
@ Čet, 30.03.2017. 02:00

Novoizgrađeni put prema salašima Milčić, u najmanju ruku se može nazvati loše urađenim projektom Smiley

Ko god da je bio angažovan na izradi projekta, morao je da zna, da putevi takvog tipa, osim kolovozne trake moraju imati i čvrstu i sigurnu bankinu, a ne klizište koje ugrožava ne samo izgrađen put, već i sve one koji se u vreme kiše "dohvate" bankine... Jendek im ne gine Smiley

Najposle, kakav je to nadzorni organ, čije angažovanje za ovu deonicu od 613 m i nije baš "jeftino" - 252.000 koji je u ime grada vršio nadzor nad putem, koji kako vidimo, umesto tvrde i dobro uređene kamene bankine, na samo 60cm od ivice asfalta ima jendek poprilične dubine, što svakako predstavlja opasnost za sve učesnike u saobraćaju. 

PS: sugestija za novinara izvestioca, kad već započnete priču, onda je i dovršite SmileySmiley
Atarski put Milčić..jpg Atarski put Milčić.,.jpg Atarski put Milčić.jpg
Kobra
@ Pon, 11.09.2017. 09:10
Odgovor na temu Premeštanje teme