Politika > Interna budžetska revizija - novoformirano odelenje/služba gradske uprave!

INTERNA budžetska revizija od skora, kao novo formiran gradski organ, ovih dana počinje sa radom. Na prvi pogled normalan korak ka uspostavljanju kontrole i reda i načina trošenja budžetskih sredstava, ali za malo bolje upućene, kao i za one sa malo dužim rokom sećanja i pamćenja, svakako bi trebalo biti sporno kadrovsko rešenje čelnog čoveka ( ili žene ) koja će ubuduće koordinirati radom ovog novog organa gradske uprave.

Naime, dosadašnji radnik GU g. Etelka Pekter, predviđena je kao "ekspert" ili kao kadar SVM da obavlja ovu odgovornu funkciju, a ono po čemu je dotična postala poznata široj javnosti, jeste eksces od pre 6-7 godina i slučaj prebijanja dece u Stanišiću, kojem činu je i sama prisustvovala, tada kao pomoćnik gradonačelnika, kao nemi posmatrač i podstrekač nasilja nad decom.
Nadamo se samo da sve to nije bila preporuka za imenovanje na jednu ovako važnu funkciju, a još manje nagrada za podstrekavanje nasilja nad decom.

http://www.soinfo.org/vesti/vest/7794/1/Krivicna-prijava-protiv-nasilnika/


Predsednik Opštinskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara iz Stanišića kod Sombora Nikola Pekter brutalno je, uz nacionalističke psovke pretukao trojicu srpskih mališana iz ovog mesta od kojih najstariji ima 13 godina.Najužasnije od svega je što je Pekter na to mesto došao kolima u kojima se nalazila njegova supruga i dete i da je, dok je on počeo da psuje srpsku majku i udara, njegova supruga iz kola dobacivala: „Udri ih još”

 http://www.vesti-online.com/Vesti/Hronika/59470/Lider-Madara-tukao-srpsku-decu

poruka menjana pre 1 godinu
obican posmatrac
@ Pet, 28.04.2017. 23:43
interna budžetska revizija završila rad,
izveštaj revizije OBILUJE primerima nenamenskog trošenja sredstava bez sprovedenih javnih nabavki, od kojih je primer radova na ciglani među eklatantnim primerima kršenja zakona. Na žalost, akteri su još uvek neprocesuirani, a traljava i nerazumna i nedorečena istraga unela je dodatnu pometnju u ceo slučaj...

Najsvežiji primer iz Zaječara uliva nadu da i nakon protoka vremena ipak dođe na red da se kriminalu mora stati na put, a sa vinovnicima postupati onako kako i zaslužuju...

Iako je sam izveštaj, za koji je komisiji pod budnim okom načelnice Etelke Pekter trebalo ni manje ni više nego dva meseca, dosta manjkav i nedorečen, sa bezbroj previda i propusta, ipak treba biti bar početno zadovoljan jer se kako - tako krenulo u nešto što se zove TRANSPARENTNOST, jer sama "panika" u MZ Kljajićevo najbolje govori do koje mere su pojedinci svesni onog šta su i kako radili..
Na potezu su odgovorni...Uhapšen Saša Mirković

Uhapšen Saša Mirković


Mirković je osumnjičen da je usmeno naložio M.T. da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, i posredovao u tome da Gradska uprava Zaječara od privrednog društva “OFY Company“ DOO Beograd izvrši nabavku robe ukupne vrednosti od 13.960.799,90 dinara, čime je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu.
http://rs.n1info.com/a317069/Vesti/Vesti/Uhapsen-Sasa-Mirkovic.html
Kobra
@ Pon, 11.09.2017. 16:01
Građanski Front-Sombor predlaže dip.eko. Grgurov Milana-a, pošten iskusan, expet za to radno mesto 
eči
@ Uto, 12.09.2017. 07:48
eči
obzirom da je g.Pekter definitivan promašaj za tako važno i bitno mesto rukovodioca  tako važne službe, a što potvrđuju brojne nedorečenosti prilikom pomenute kontrole, uopšte ne sumnjam da postoje bolja i kvalitetnija kadrovska rešenja, pa možda i taj Vas expert g.Grgurov ( usput, nikad čuo za njega )

Inače, županija odvajkada obiluje deficitom znanja i kvaliteta...Kobra
@ Uto, 12.09.2017. 21:55
KOBRA, baš me čudiš stvarno(ozbiljno mislim) da nisi čuo za njega, molim te malo se raspitaj po opštitni gde je radio i zašto je udaljen.
eči
@ Sre, 13.09.2017. 07:44
zašto bi ja morao baš sve da znam
Iskreno kažem da čoveka ne poznajem, niti okolnosti pod kojima je "otišao", i kada je "otišao"... mislim da nema potrebe da budete toliko mistični, iznesite sve što imate, iznesite svoje viđenje njegovog slučaja i zašto je jedan takav expert udaljen...
Smiley

Kobra
@ Sre, 13.09.2017. 11:40
Kobra, ništa lično, kako pratim komentare vidim da si stvarno dobro informisan. Nisam mistican, ako sam pogrešio izvini. Bilo je sve u dobroj nameri.
eči
@ Čet, 14.09.2017. 08:16
eči
naravno eči, nema ništa ličnog ni sa moje strane, već sam samo želeo da kažem, da sve što imete nije odgoreg da i navedete, a ne izokola, te raspitajte se zašto i kako, i tome sl.

I još jednom da napomenem, više sam nego uveren da je g.Pekter jedno loše kadrovsko rešenje za jedan tako složen i odgovoran posao, ili  bar po onom što smo do sada mogli videti

Revizija ne sme biti nedorečena, felerična, a po onom što se do sada moglo saznati, izveštaj za MZ Kljajićevo ima dosta toga, nedorečenog, nedodirnutog...

Kobra
@ Čet, 14.09.2017. 18:21
Kakva revizija kavka vi to s.... predlažete zar je neko odgovarao za to? U ovoj državi što si veći lopov to ti zašitata jača!
lepi džoni
@ Pet, 15.09.2017. 09:27
Odgovor na temu Premeštanje teme