Kultura > GBKB: Izložba u čast Nadežde Petrović

- Kolo srpskih sestara organizovaće u ponedeljak, 12. oktobra, u Gradskoj biblioteci Karlo Bijelicki u Somboru – Dečije odeljenje, izložbu slikarskih radova žena slikarki, članica Likovne grupe 76. Izložba se organizuje u čast Nadežde Petrović, velike srpske slikarke i humanistkinje. U zabavnom delu programa učestvuju učenici Muzičke škole „Petar Konjović” iz Sombora. Otvaranje izložbe je zakazano za 18 časova, a ulaz je slobodan - piše u pozivu. 
savamajstor
@ Pon, 12.10.2015. 03:01
savamajstor
Коло српских сестара организовало је  у понедељак, 12. октобра, у Градској библиотеци Карло Бијелицки у Сомбору на Дечјем одељењу, изложбу сликарских радова жена сликарки, чланица Ликовне групе 76, у част Надежде Петровић, велике српске сликарке и хуманисткиње. 
Изложбу је отворио Владимир Јерковић, о животу и раду Надежде Петровић говорила је Јелена Секулић, а о самој изложби и Ликовној групи 76 говорио је Милорад Рађеновић. У забавном делу програма учествовали су ученици етно-музиколошког одсека Музичке школе Петар Коњовић из Сомбора у класи проф. Иване Маџарев и проф. Зорана Богдановића. 
Радове су изложиле: Марковић Ђина, Перишкић Славица, Марија Туркаљ-Матић, Стана Либић, Винка Градински, Ђерђи Шарић, Лела Вукобрат, Бранка Панић, Маргита Погањ, Нада Ивковић, Цецилија Милер, Славка Миркут и Добрила Ивановић.  
Изложба је отворена до 20. октобра 2015. године.


GBKB
@ Uto, 13.10.2015. 14:18
Odgovor na temu Premeštanje teme