Duško Sekulić > ВИРУС

   - Господару, изволите чист пешкир – понизно рекох отшкринувши врата купатила, притом покривши очи влажним хладним дланом, како га не бих погледом увредио.

Боже, он опет пева. Очигледно да му је пријала купка од Ц витамина. Просто је невероватно како му се не гади да се већ четврти дан купа у кади пуној прополиса, чаја од нара и цеђеног лимуна. Не да му се не гади, него се радује сваки пут кад зарони у тај кисело-слатки раствор. Данас је чак и претерао. Цео сат сам провео цвокоћући пред вратима његовог пакленог раја. И ту још није крај. Сад следи још бар један сат чекања док се не обрише, више пута поносно одмери у огледалу, огрне у мирисни плиш и театрално искорачи из паре.

Боли ме свака кост од толиког чекања. Почињем и да кашљем. Изиритирани душник покушава да избаци невидљивог упорног гребатора, који му се накачио. Ровови на првој линији лобањског фронта пуне се сукрвицом и муљем. Не могу даље! Скотрљавам се на под. У бунилу сам. Сањам хладни слап којим се покривам, хиљаде ласта како слећу да се напоје, тихи глас јутра који ме буди речима: „ Господар нас је заувек напустио.“

menjano pre 2 meseca
Duško Sekulić (Duško Sekulić) @ Uto, 04.02.2020. 10:27
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka
Da biste komentarisali blogove, morate biti ulogovani.
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka