Duško Sekulić > РЕКА

   Је л постоји још негде река која тече од извора ка извору? Сумњам. Ја сам јуче једну такву видео како се као лавина стрчала са брда. Све мислиш да ће ипак негде да стане, а она не хаје већ поваздан хучи и жури, ни сама као да не зна куда. На једном делу њеног тока двоје слепих су решили да је укроте тако што ће јој од катанаца уску огрлицу сачинити. Завидно јој кључеве у очи бацају. А очи као да су јој све бистрије. Не да се веселица. Прескаче са камена на камен, и одолева.

Крај ове реке стоји један Драган. Укипио се. Застају крај њега пролазници, и они срећни, и они отписани, а он сваком од њих, тако скамењен, намигне кроз своје напукле наочаре. Прича се да му је, глумећи фрајера, један од пролазника откинуо десну половину наочара, не знајући да фрајер можеш да останеш и са моноклом, па чак и ако се крај реке у кип претвориш.

У овој реци се огледају најлепше девојке. Ко би био луд да забрани девојци да се у њему огледне. Сваки пут кад се девојка над воду надвије један се нови извор роди из горске утробе. Тај трен се одмах у вечност претвори.

Жубори, певуши река. Од извора до извора, од камена до камена, од тајне до тајне. И не мисли стати.

Duško Sekulić (Duško Sekulić) @ Pon, 08.10.2018. 23:25
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka
Da biste komentarisali blogove, morate biti ulogovani.
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka