Duško Sekulić > ШВАПСКЕ КНЕДЛЕ

Загрлили смо се као браћа. Окренуо је леђа супрузи и шапнуо ми да сакријем емоције. Срце ми се цепало гледајући преко његовог рамена сузе у очима жене која га обожава. У грлу ми се нешто грчило. Није хтело напоље, а ни доле ка срцу одакле је и кренуло. Знао сам да и он гута исту кнедлу, али је скрива од мене, од супруге и од себе. Радован одлази тамо где ће му се мање радовати него што му се ми овде радујемо. Одлази јер мора. Овде се не цени оно што он већ више од двадесет година беспрекорно ради. Шта значи трулом друштву, у ком живимо, Рашина преданост послу који с љубављу и максималном посвећеношћу изузетно квалитетно ради?! Очигледно ништа! Не вреди ни да набрајам све што је у свом досадашњем радном веку урадио овај скелеџија да би премостио две обале многих људских живота. Не вреди ни да помињем да скела, на којој ће провести наредних пар месеци, није ни слична оној којом је до јуче суверено кормиларио.

„Јадна је држава којој не требају људи као што је Радован.“-написа јуче човек који га можда и најбоље познаје. Ова реченица у себи носи сав гнев људи којих се њихова рођена земља бездушно одрекла. Има ли краја безнађу у ком се хиљадама евра плаћају учешћа у Задругама, Паровима, ријалити убиствима, блуду пред камерама и сл.? Хоћемо ли сви морати отићи не би ли у Фарми остала само најбоља стока?

Неписмени доушници, трговци (на превару стеченим) мандатима, подрепаши, дупелисци, моралне наказе, бизнисмени, хоће ли нам они учити децу, хоће ли нам они мајке лечити, хоће ли нам они историју писати кад нам сви Радовани оду да уређују оронуле берлинске фасаде или да перу смежуране гузице некадашњих франкфуртских лепотица? Колики је пут још остао до потпуног дна са којег се овај народ никада више неће подићи? Је л то то? Да ли је ово она крушка под коју смо сви стали? Стидим се! Кључа у мени нека грозна супа, мутна од лоших кнедли и од бола.

Duško Sekulić (Duško Sekulić) @ Uto, 17.04.2018. 23:48
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka

Komentari

Bilo je loših vlasti i ranije, bilo je i diktatura, ratova, streljanja, ali nikada ovakvog zla, ubijanja duše celog naroda, dresure polupismenih da laju na umne, promocije nemorala...Nikada Srbija nije ovako bespomoćno propadala i trpela zulum iznutra, od sopstvenog izroda. 
sailor
@ Ned, 22.04.2018. 22:20
Mogu dodati samo; Oslikava današnjicu, istina je da smo kao društvo propali poverovali (bez mene) lažima, obecanjima itd. 
eči
@ Pon, 23.04.2018. 08:18
sailor svaka ti ka u Njegoša!

Manojlo
@ Uto, 24.04.2018. 10:12
Da biste komentarisali blogove, morate biti ulogovani.
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka