Duško Sekulić > НЕ ПОРЕДИ СЕ С КИШОМ

   Не пореди се никад са Кишом! Јер Киш је као киша. Он спира све оно чега се треба стидети. То не уме свако. И није баш мудро мислити о себи да личиш на Данила. Још мање је мудро то и изговорити. Не говориш то увек пред онима који не знају ко је Киш. Може неко и да ти замери што се поредиш са великаном. Пусти друге да суде о томе што си написао. Много је данас оних који би да буду писци. Такво је време.

Волим што си дошао. Да видим где сам. Спознати самог себе је немогуће уколико не постоји неко с ким се можеш упоредити. Није нужно да тај неко буде бољи од тебе. Док си говорио посматрао сам како остали присутни реагују на твоје речи и моје мисли. Плашио сам се да неко не открије оно што мислим и устане, и обрати ми се „на Ти“, као што се добар део њих теби обраћао, и да ме испљује јер сам љубоморан и препотентан и јер се не слажем са оним што причаш. Није паметно да се замерим онима којима се можда допада и понека моја прича. Важно је флертовати са публиком. Знам да то знаш.

Још нешто да не заборавим, не бих се сложио са тобом да писци једни друге не треба да копирају. Писање је опонашање туђег писања. Човек не може бити добар писац ако није пре свега читалац. Читање је темељ писања. Многи „писци“ данас не стигну да читају с обзиром колико пуно пишу. Библиотеке и издавачке куће су постале робови тржишта. Публика махом личи на друштво у којем обитава... Извини што ти паметујем. Ово сам најпре себи требао да објасним.

„Не пиши за просечног читаоца; сви су читаоци просечни. Не пиши за елиту, елита не постоји; елита си ти.“ Сигурно знаш ко је ово написао. Послушај га пре него пожелиш да личите.

Duško Sekulić (Duško Sekulić) @ Ned, 25.03.2018. 21:46
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka
Da biste komentarisali blogove, morate biti ulogovani.
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka