Duško Sekulić > У ЧЕКАОНИЦИ

Дошла три Србина код лекара на бесплатни превентивни преглед. Уђе први Србин у ординацију.
Одмери га доктор с врата и упита: „Коју болест желите да Вам откријем? Али одмах да Вам кажем да не очекујете сензацију. Мали новац-мала дијагноза.“
Први Србин се насмеши. „Не очекујем ништа превише, докторе. Дошао сам јер је бесплатно.“
Доктор му пружи руку, први Србин прихвати, поздравише се и први Србин задовољан напусти ординацију.
На ходнику срете другог и трећег Србина који га упиташе како је било, а он им одговори да је доктор јако пријатан. Чим то изусти прозваше другог Србина. Овај скочи, улети у ординацију и поче да се скида.
„Полако, пријатељу!“ - рече доктор. „Шта Вас мучи?“. „Ништа. Дошао сам јер је бесплатно.“ - рече други Србин. „Ја тако и новине купим кад чујем да ћу уз њих да добијем књигу. Имам већ пуну полицу тих књига. Жена је неке морала однети у подрум јер нема више места где да их сложи.“ Доктор га потапша по рамену. Други Србин обуче кошуљу, не закопча је него голих груди задовољан изађе на ходник.
Ни не стиже пренети утиске трећем Србину, а овог већ уведоше код доктора.
„Раскомотите се. Каква Вас брига мори?“ - уморно упита доктор трећег Србина.
„Ја већ годину дана чекам на снимање. У међувремену сам изгубио тридесет килограма. Син је са друговима организовао неку акцију да ми се путем СМС порука скупи новац да се снимим у приватној клиници. Нису успели. Дошао сам код Вас да ми дате неки лек да бар изборе дочекам. Очекујем да ће ускоро.“
Доктор устаде. Немоћно погледа трећег Србина и рече му да се информише кад ће бити организована следећа слична акција како би се тад мало озбиљније позабавио његовим случајем.
Трећи Србин задовољан изађе на ходник. Мирно седе на клупу и умре.
menjano pre 1 godinu
Duško Sekulić (Duško Sekulić) @ Pon, 20.11.2017. 23:17
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka
Da biste komentarisali blogove, morate biti ulogovani.
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka