Duško Sekulić > Јастучко (Анал иза)

Нинославе, молим Вас, склоните следећи пут руке са свог голог међуножја! Преклињем Вас! Раширите руке сваки пут кад се из публике чује мљацкање жвакаћом гумом. Не чујем Вас разговетно од оближњег доњовиличног механизма. Истерајте предатора из просторије у којој му није место, тако што ћете, као случајно провући прсте кроз своју одлазећу косу.
Кумим Вас, укипите се с рукама крај тела кад год чујете химну неуких „Боже сачувај“, чије се интонирање синоћ могло чути више пута. Одајте почаст тоновима навиклим на фолклор којем не припадате. Истерајте ђавола из просторије у којој му није место, тако што ћете се прекрстити и левом и десном сваки пут кад чујете ове две речи прошаране уздахом. Брате, јаукни сваки пут кад чује се „Болесно!“ из таме која те не разуме. Скрсти шаке на својим широким грудима као да је умрло све у теби. Истерај зло из просторије у којој му није место, тако што ћеш крвавим длановима миловати своју искрену душу.
Доћи ћу поново да видим хоћеш ли послушати овај мој вапај. Стотину пута ћу, ако треба, доћи да те гледам како тераш нечастивог из просторије у којој му није место, јер ме занима да ли ће се он и онда смејати онако као што се синоћ смејао твојим мислима које су превазишле уметност.
Јаучи, урлај, плачи, јуначе! Истерај простаке из наших живота! Њима ту место није.
menjano pre 1 godinu
Duško Sekulić (Duško Sekulić) @ Ned, 22.10.2017. 10:07
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka

Komentari

Ček. ček tokom izvođenja fantastične predstave "Jastučko" je bilo nedoličnih komentara i dobacivanja??!
vojvodina
@ Čet, 02.11.2017. 09:59
Da biste komentarisali blogove, morate biti ulogovani.
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka