Bodgan Nikolić > KAKO JE PROGUTAN MAMAC

Srbija i njen jadan narod, u potrazi za nadom o boljem životu, upada sve dublje u sve pliće laži pokvarenih i izopačenih umova. Život izvan realnosti gura je u samouništenje i nepovratnu bedu. U jurnjavi za obećanjima proleću pored nas osnovne činjenice, zaboravljamo da nova neispunjena obećanja nisu zamena za tužnu stvarnost u kojoj živimo.
Još iz vremena posle Drugog svetskog rata i obećanja o tome da će Amerika i Engleska biti zemlja proleterska, preko raznih reformi, preko Karlovca, Karlobaga i Virovitice, do svetle budućnosti, privrednog rasta i prosečnih plata za koje samo na RTS-u i Pink-u znaju ko ih prima.
Potpuno slepi za bilo kakav pokušaj poređenja sa drugima, autistični za sopstvene životne nevolje, gledamo u vožda kao jedini spas, slušamo bajke i kao džihadisti u posmrtnu sreću, verujemo u bolji život koji je negde tamo, samo što nije stigao.
A šta su činjenice. Niti je Amerika i Engleska postala zemlja proleterska, niti su radne akcije napravile makar delić onoga što su profesionalni radnici uradili u drugim srušenim evropskim zemljama, niti su ostali delovi bivše Jugoslavije propali bez nas, mnogo su bolji po svim pokazateljima, niti je, ovo poslednje što je dovelo na vlast sadašnju diktaturu, kaznilo i ukinulo korupciju, gora je i bezobzirnija nego ikad.
U Srbiji se suštinske promene ne dešavaju. Kako su se „oslobodioci“ uselili u vile na Dedinju tako se i korupcija udesetostručila u „društvenim“ rukama. Pod hipnozom boljeg sutra, narod gladan i siromašan naseda na najbednije laži. 
Optužbe o korupciji i lopovluku bivše vlasti počele su kampanjom u tabloidima, reprizom hiljada krivičnih prijava u radikalskom stilu, nastavljene linčom i dirigovanim sudskim procesima bez osnova i pravosnažnih presuda. Lažni džakovi sa glasačkim listićima u rukama diktatora postali su pobednički na svim izborima. 
Pet godina apsolutni gospodar svega drži u rukama sudove, policiju, medije. I pored strahovitih pritisaka nije u stanju da osudi one koje je optužio i na lažima o korupciji dobio izbore. Pet godina se javni dug zemlje uvećava vrtoglavom brzinom, standard običnih građana sve je niži, najsiromašniji smo od inače jadne okoline, padaju helikopteri, ruši se noću po Beogradu, keramičari postaju ministri a političari opšte prakse samo menjaju gazdu, starlete savetnici, lažni doktorati, lažne diplome, do sada neviđeno stranačko zapošljavanje, mobilizacija jadnika i botova sendvič korupcijom....
Jesmo li stvarno to zaslužili, jesmo li stvarno toliko tupavi da nam u dvadeset prvom veku treba čoban da vodi stado umesto da, kao normalan svet, ne znamo ni ime premijera. Da li smo stvarno toliki robovi da ne znamo da u normalnom svetu vlast služi narodu a ne narod vlasti, da je vlast sredstvo a ne cilj i da je lako smenjiva ako se stvarno potrudimo da gledamo svojim očima i mislimo svojim mozgom. 
Sada je možda trenutak za sve koji su mislili da je mudro da sede kod kuće umesto da glasaju, jer su im PINK, RTS, Politika, Infromer i ostali rekli da nemaju za koga da glasaju a ipak su znali da neće za diktatora, da se pridruže protestima. Pomozite ovim mladim ljudima, deci, njihova je budućnost. Pokažite da ipak ima više onih koji to znaju nego sebičnih ratnika u papučama, korisnika SNS donacija i metuzalema koji misle da je ON novi Tito. 
Izađite i pomozite da se udica sakrivena u mamcu obećanja pokida, treba mnogo snage za to, duboko su zabodene slatke reči lažova na vlasti. Izađite na ulicu ako nećete da sutra svi na njoj ostanemo sa prosjačkim štapovima usred Evrope. 
Pomozite službeniku koji je svoje usluge stavio narodu na raspolaganje da to i ostvari. Ako ne bude valjao, lakše ćemo ga smeniti. 


Bodgan Nikolić (sailor) @ Sub, 08.04.2017. 15:17
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka

Komentari

Sastav za pet zvezdica, još samo dijagnoza kako probuditi kukavice, sendvičare, poslušnike? Šta im ponuditi da dođu pameti, da otvore oči, novčanik, frižider? ŠTASmileySmileySmiley
eči
@ Sub, 08.04.2017. 21:28
Као што иоле пристојан човек не може а да не подржи протест младих на нашим улицама, нема шта да приговори ни констатацијама уваженог Б.Николића. Али...
Бојим се да (не)свесно аутор занемарује ништа мање важно питање: како је било уопште могуће да овакав башибозук приграби све полуге власти? Неће бити г. Николићу да баш ничега није било у оптужбама о посвемашњој корупцији и пљачки народних пара и пре доласка на власт овог, аутократији очигледно склоног, интересног конгломерата који се лажно представља као СНС коалиција.
Жмурити пред евидентним крађама из периода када су ову земљу, и пре свега овај град, водиле странке које толико сладострасно себе називају "демократске", а све зарад борбе против аутократије, значило би само потпуно негирати овај Ваш потпуно тачан став: "Da li smo stvarno toliki robovi da ne znamo da u normalnom svetu vlast služi narodu a ne narod vlasti, da je vlast sredstvo a ne cilj i da je lako smenjiva ako se stvarno potrudimo da gledamo svojim očima i mislimo svojim mozgom".
Зажмурити пред тим, није ништа друго до претварати овај оправдани бунт младих у својеврсни конкурс за новог Чеду, Ђиласа, власнике "Егзита", Ђелића, Влаховића...и за деценију или две пронаћи ћемо Србију на истом месту.
Rade Z
@ Ned, 09.04.2017. 13:23
Rade Z naravno da je bilo svega ali taj deo teksta je sasvim u redu, moja misao je isla tacno u pravcu toga da, cak ni dirigovanim sudstvom, nisu bili u stanju da otkriju cinjenice I osude one koji su se bavili mutnim poslovima.
sailor
@ Pet, 14.04.2017. 15:32
па сад је већ могуће запитати се, дал је то уопште могуће урадити у оваквом систему вредности и достигнутом степену свести народа који увек и изнова изнедри готово идентичне појединце и подари им власт у руке.
Мучан је то и не много леп посао и зато га се готово сви клоне, по правилу након почетне еуфорије и бомбастичних обећања о враћању народог опљачканог новца. Нико то није урадио, ни прошли, ни они пре њих, ни ови сада а ни наредни који се већ намећу као спасиоци. Више је за веровати да је сва та прича и заклинњање у свето право да се народу положи рачун, само добра прича и подлога за још једну туру и наредну пљачку.


panda
@ Pet, 14.04.2017. 17:00
Do danas najlepsa Poruka nasem narodu .... 


menjano pre 3 godine
Koka
@ Čet, 06.07.2017. 00:52
@eci
Ponuditi status "zasticenih svedoka" i posao u objektu Zastave.. Smiley
h8r
@ Ned, 09.07.2017. 23:36
h8r
Pravni sistem ne funkcioniše, "žuti" su sigurno i dokazano postala pod Tadicem zlo ali Vucic je sve digao na višlji nivo, sad se i u MZ vrše prisile i pretnje zarad -reklame politicke- da su i u MZ-a jedini koji "nešto" mogu da urade.
eči
@ Pon, 10.07.2017. 07:19
Bivši šef države Tomislav Nikolić ostao je po prestanku mandata da živi u državnoj vili u Užičkoj 23 u beogradskom naselju Dedinje, i najverovatnije se neće iseliti iz nje sve dok bude na čelu Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom, saznaje „Blic“!
lepi džoni
@ Pon, 10.07.2017. 19:48
SRAMOTA
Koka
@ Sub, 07.10.2017. 11:33
Postao narod  ovaca koja samo bleji i čeka u redu za klanje. Nisu se probudili za pet godina neče ni u sledicih pet. Nažalost. Pokušaja da se nešto uradi, nije urodilo plodom a odgovora nema.Smiley
eči
@ Ned, 08.10.2017. 09:06
Da biste komentarisali blogove, morate biti ulogovani.
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka