Duško Sekulić > ЖОЗЕФИНА, НЕ ШАЉИ БАРБИКУ

   Драга наша Жозефина, знам да ово моје писмо никад нећете прочитати ни ти ни твоја другарица Шарлота. Нема ни смисла да отвараш писмо од непознатог одраслог мушкарца. Не би га сигурно ни умела прочитати. То ценим по невештом рукопису којим си написала честитку непознатој другарици. Не бих да те питам за године. Даме се то не питају. Мада, пробаћу да погодим да си предшколског узраста и да је име једино што си до сада научила да напишеш.

Дивна девојчице, тужан сам због тебе. Оно чему си се радовала није завршило на циљу твог маштања. Пакетић који си крајем децембра спаковала и украсила својим сићушним прстићима, и који си вероватно са мамом и другарицом умотала у папир са новогодишњим мотивима, нису отвориле рукице сличне твојим. Твоју најдражу Барбику, коју си великодушно желела поклонити својој незнаној вршњакињи, украо је један чика који у својим проповедима критикује крађу. Не воли он Барбику, али ју је можда кришом љубио онако како не љубе они који воле. Онда ју је тако обљубљену продао некоме сличном себи, а твој папир са Снешком и пахуљицама бацио под оближњи мост... Данас је ухапшен. Надам се да ће суд бити правичан једнако оном суду у који он никад није искрено веровао.

Жозефина, још само ово, молим те не шаљи више играчке. Донеси их. Не брини, разумећеш се ти лако са својом непознатом другарицом. Нацртаћеш пред њом оно што не умеш написати. Срце и на твом и на њеном језику значи исто.

Duško Sekulić (Duško Sekulić) @ Sre, 04.01.2017. 21:50
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka
Da biste komentarisali blogove, morate biti ulogovani.
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka