Duško Sekulić > WINDOWS

За све је крив пас. Да није био опасан јуче би екипа хитне помоћи могла ући на капију у двориште  куће његове газдарице, као што улази сав нормалан свет. Нашао је један нервозни авлијанер да глуми пит-була и као у кориди сав задихан да јури на црвено. Осрамотио је и газдарицу и своју пасмину. Џукела.

Сва срећа па је јадна жена била присебна (не питајте ме зашто је онда звала хитну) и одреаговала онако као што би то учинио добар део грађана наше земље. Нема она разлога либити се било чега. Своји смо, што се каже. Ако није срамота кашљати лекару у лице или нпр. доћи неокупан на преглед, какав проблем представља то што је старица кроз прозор куће понудила спретној екипи хоклицу помоћу које ће да ускоче у собу. Боље да ураде салто мортале него да им Џеки у мишић зарије своје оштре очњаке. Хоклица је синоним за присност. Исто као што је, овој баки, ријалити докторка из рекламе за мобилног оператера синоним за Хитну.

Хитна помоћ је многима део свакодневице, саговорник у бесаним ноћима, замена за децу која те се сете само за празнике, боксерски џак за пражњење фрустрација, црна најлон врећица после лошег вина....једном речју све. Питање је шта учинити да она то престане бити. Увести наплату кућних посета које нису хитне? Створити још већи гнев! Блокирати бројеве телефона који ометају рад ове службе? Можда! Уредити здравствени, и систем уопште? Свакако!

За сада, док још увек систем не постоји, молим појединце да дресирају своје бесне псе да не уједају и не запишавају екипу хитне помоћи. Нека имају бар мало поштовања. Не мора увек пас да личи на свога газду.

Duško Sekulić (Duško Sekulić) @ Uto, 03.01.2017. 18:29
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka
Da biste komentarisali blogove, morate biti ulogovani.
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka