Duško Sekulić > NIKOLA VOLI DA SE IGRA

Pakleni dani u Somboru. Tradicionalisti na Štrandu, mi dođoši na bazenu, svako gleda bar malo da se osveži. Vrvi u vodi, vrvi na betonu, pretesan bazen za sve koji bi hteli da se bućnu. U nedostatku prostora za plivanje sedim na ivici bazena, potopio noge u hladno plavetnilo i gledam razdraganu dečicu kako se praćakaju, skaču, izvode vratolomije, penju se očevima na oguljena ramena, vrište jedva vireći iz plićaka. Okružen sebi sličnima ističe se jedan dečak kojem, kad se uspravi, taj isti plićak dođe do kupaćih gaćica. Taj dečak se zove Nikola. Viši je od ostalih, ali mu to ne predstavlja problem. On ne smeta drugima. On se jednako bezazleno igra kao i ostali. Skače za loptom, penje se braći na ramena, oni ga zagnjuruju i prskaju, smeje se kao drugi...lepo ga je videti.

Nikola igra košarku. Ne, on nju ne trenira, on se ne takmiči, on je igra. Zato je najbolji. Njemu je dečak sa naduvanim narandžastim bicepsima jednak Lebronu sa pravim. Njegov odnos i prema jednom i prema drugom omogućava i dečaku i Lebronu da pokažu koliko je Nikola ustvari poseban. Sombor nikad nije imao nikog sličnog Nikoli. On dominira: u bazenu, van njega, u reketu košarkaškog terena, svuda. Sombor ne sme izgubiti Nikolu, ne sme da ga reketira jer će se opeći. To je njegov prostor. Nikola voli Sombor, to se vidi. Mogao je on da se baškari u Majamiju pijući koktele na čuvenoj plaži, ali nije. Došao je da svom gradu pokaže kako je jednostavno ostati normalan i kad si najbolji.

Nikola i ja se ovaj put nismo upoznali, ali ja njega osećam svojim jednako kako on svojim oseća naš grad.

Nebo sprema strašnu oluju. Uzalud! I posle nje rašće bođoši.

menjano pre 4 godine
Duško Sekulić (Duško Sekulić) @ Čet, 14.07.2016. 13:52
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka

Komentari

Poznajem Nikolu od rodjenja, majku, oca, bracu. Nikola je stvarno nesto posebno. Iako ga nisi licno upoznao opisao si ga perfektno. Svaka cast. Toliko je normalan skroman i vredan a uz to VELIKI Somborac. Nikola se nece nikada promeniti. On je dete  nasega grada. Sombor se ogresio o mnoge koji ga vole i dali su mu sebe na razne nacine. O Nikolu se nece jer ne sme. Nikola  moze bez Sombora ali nece, ne pada mu na pamet. A Sombor i Somborci neka paze.Smiley
fijaker
@ Sub, 23.07.2016. 18:39
Da biste komentarisali blogove, morate biti ulogovani.
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka