Ana Davidov > Антифа, Фа, Нивеа, и још по нешто

На данашњи дан, 08.02.2011. две године су од застрашујућег убиства Марка Симеуновића у Краљеву. А неки од вас су можда чули и за недавно зверско убиство Дејана Стојчића у Јабуци. Ниједан од ових дечака није по националности Француз, тако да је разумљиво што многи од вас нису обавештени о овим суровим злочинима.

Но, на данашњи дан, 08.02.2011. у нашем граду се спомињало и Краљево и Јабука, али невезано за ова убиства, већ за нетрпељивост према Ромима у овим градовима, која се просто могла осетити у ваздуху након злочина почињених од стране убица ромске припадности.


Комесар за људска права и доскорашњи секретар Министарства за људска и мањинска права, Марко Карађић, је забринуто споменуо како се о нечему прича, а о нечему не, душебрижно спомињујући нетрпељивости према Ромима управо у Краљеву и Јабуци.

На питање да ли му је данашњи дан познат, и да ли му је познато име и презиме Марка Симеуновића, одговорио је потврдно, не показујући изненађење и очигледно врло добро се сећајући кобног догађаја.

И био је сасвим у праву – неке приче дижу прашину, неке не, а неке пак, не само да је дижу већ је и бацају у очи.  

Било је ту и спомињања у вези приче са фашизмом и Хашких бегунаца и оптуженика (додуше, дотичног није ни у једном моменту именовао), што веома подсећа на приче у староновој медијској пропаганди „национализам=нацизам“, и згражавања над помишљу да су „људи који су починили геноцид хероји младима“.

На питање, да ли је много боље што је херој младих Јелена Карлеуша, комесар се изјаснио као необавештен.

Причало се ту и о алкохолисању младих и како је такво нешто незамисливо тамо у, на пример, Америци или Европској Унији.

Из разлога који су остали непознати, а знани само њему, Марко Карађић каже да не може да се одсели.

Седећи поред великог црвеног плаката са десетак пута исписаним белим логом „LDP“, учесници трибине су назначили и да ова трибина нема никакве везе са страначким пословима, нити је политички обојена, нити, наравно, нема везе са предстојећим изборима.

Као решење проблема застрашујућег таласа фашизма (у познатом фашистичком Сомбору) оличеном у неколико шкработина, организатори су предложили гледање филма "Шишање" који треба да се пушта у школама. За оне којима је предугачко да гледају ову рекламу за фризерски салон, постоји ипак много краћа и сажетија верзија која се у школама може пуштати током малих одмора:


Ana Davidov (baksuz) @ Sre, 09.02.2011. 03:42
Prethodna blog poruka

Komentari

>>
1234
. . .
7

„Било је ту и спомињања у вези приче са фашизмом и Хашких бегунаца и оптуженика (додуше, дотичног није ни у једном моменту именовао), што веома подсећа на приче у староновој медијској пропаганди „национализам=нацизам“, и згражавања над помишљу да су „људи који су починили геноцид хероји младима“.”

Imenovani su jasno i glasno !!!

„На питање, да ли је много боље што је херој младих Јелена Карлеуша, комесар се изјаснио као необавештен.”

Izgleda da smo bili na različitim tribinama, pošto ja reč "Karleuša" nisam nijednom čuo. Očito je neki gadan odjek dopreo da zadnjih redova, ili je nastao tamo u nečijim glavama.

„Из разлога који су остали непознати, а знани само њему, Марко Карађић каже да не може да се одсели.”

On to nikada nije rekao.


Ti imaš svoj stav i to je odlično. I treba da ga kažeš i objaviš. Imaš pravo na to, i to niko ne može osporiti. Ali da pišeš neistinite činjenice sa tribine, na stranu što je nemoralno, na to nemaš pravo. A pošto težiš ka novinarstvu koliko primećujem, moram da kažem i neprofesionalno.

Jedan tužan smajli za tebe !   Smiley


menjano pre 9 godina
dragance80
@ Sre, 09.02.2011. 11:48
dragance80
Ništa u tome što sam pisala nije neistinito - možda ti se samo učinilo jer sam u priči "ja sa mojim stavovom" negativac za tebe. 

"Imenovani su jasno i glasno !!!" 

Ne nisu. Komesar je govorio tim rečima koje sam i napisala. Kada sam ga kasnije pitala zašto spominje Ratka Mladića u priči o fašizmu, odgovorio mi je "ja nikoga nisam imenovao".

"Izgleda da smo bili na različitim tribinama, pošto ja reč "Karleuša" nisam nijednom čuo. Očito je neki gadan odjek dopreo da zadnjih redova, ili je nastao tamo u nečijim glavama."

Moguće da nisi čuo, pošto sam ga ovo pitala nakon završetka tribine, ali bilo je onih koji jesu te ovo mogu da potvrde, a možeš da se obratiš i komesaru lično.

 

"On to nikada nije rekao."

Jeste. Nakon hvalospeva o Americi i EU, kada sam mu uputila želju od srca - ako mu se tako sviđa da ode i ostane. Kao i po završetku tribine kada sam ga ponovo pitala zašto se ne bi odselio :)


Ništa od toga što sam ja napisala nije "neistinito", sve je upravo onako kako jeste i bilo, a da dodam i da je ovo moj blog a ne zvanična vest, tako da ja pišem svoj utisak, a ne izveštaj sa tribine.


Smiley Smiley


menjano pre 9 godina
baksuz
@ Sre, 09.02.2011. 14:18
baksuz
Čini mi se da ti nedostaje malo pažnje :) Pošto nisi uspela da pronađeš ćirilično slovo DŽ na tastaturi, kako bi napisala pravilno prezime Karadžić, otkriću ti da se krije iza slova X (iks). Što bi izgledalo nekako ovako: Караџић. A što grafite na Jevrejskoj opštini smatraš samo škrabotinama, nemam reči. Pokušaj samo da zamisliš kako bi se osećala kada bi se na tvojoj kući pojavio grafit uperen protiv Srba? Mene bi to svakako zabrinulo. U prethodnoj deceniji su u svim zemljama ex-YU uredno zloupotrebljeni pojmovi "nacionalizam", "patriotizam" i slični, na način na koji ti činiš, pa je to dovelo do ratova koji nikome ništa dobro nisu doneli. Osim ratnim profiterima, koji su uredno sarađivali i koristili nesreću građana, svih nacionalnih pripadnosti. Teško da ćeš uspeti da izazoveš nesreću takvih razmera. Zamolio bih te da opišeš kakve emocije ti pobuđuju imena Benito Musolini, Hajnrih Himler, Milan Nedić, general Franko, Mikloš Horti, Filip Peten, Vidkun Kvisling, Josif Visarionovič Staljin, Pol Pot. Hvala!
triletrip
@ Sre, 09.02.2011. 15:14
triletrip
e, da, zaboravio sam da ubacim generala Veslija Klarka, Bila Klintona, Daniela Fransoa Malana.... tek da bude zastupljena većina kontinenata.

menjano pre 9 godina
triletrip
@ Sre, 09.02.2011. 15:28
triletrip
Naravno da smatram škrabotinama - na dan ubistva, licemerno se spominjala priča o Kraljevu bez ijedne napomene o dotičnom ubistvu - dok ga ja nisam spomenula. Jedan dečko sa tribine mi je kasnije prokomentarisao kako je strašno što je komesar pokazao da je vrlo dobro znao šta je na taj datum a o tome je ćutao, naravno probirajući priče. Ubistvo je zločin za koji treba tražiti pravdu, a ne neke škrabotine po zidu. 
Neka deca su odgledala "Šišanje", pomislila kako bi bilo kul da se smatraju genijima koji su postali huligani, i ošišali se. Neka deca crtaju znak anarhije, neka pentagrame, a ovima su zanimacija svastike. Nacrtaće nekoliko svastika na zidovima i u svesci da bi zadovoljili svoj novi imidž, dok ne nađu nešto zanimljivije da "furaju". Kupi se kreč i prekreči grafit i na tome završava priča. Problem rešen. 
Nema nikakvog "naleta fašizma u Somboru", nešto slično tome je rekao upravo i predstavnik romske zajednice na tribini.
Nisam upoznata ni za kakve tribine organizovane kada neko ispiše "Srbe na vrbe", kad si već spominjao takve primere.

Pričaš o zloupotrebljavanju nacionalizma i patriotizma? A priča o nacionalizam=nacizam koju mediji i ličnosti kojima bi to odgovaralo konstanto proturaju? 
Smrt propagandi, sloboda narodu!

Antifašisti su uvek oduševljeno skakutali pri bilo kakvoj mogućnosti da proguraju priču o pojavljivanju fašizma, jer kako bi inače opravdali svoje postojanje, i kako bi uspevali ubediti narod da su pozitivci ako nema negativaca, kako bi se predstavljali kao oslobodioci, ako nemaju od čega da oslobađaju? Oni nisu nikakva ideologija nego se protive određenoj ideologiji - dakle potrebno je postojanje te ideologije da bi oni imali ikavog smisla. Zato i izmišljaju neki fašizam, radi sebe - ni zbog čeg drugog.

Druga vrlo važna stvar je da je ovo Sombor - grad poznat po tome što se "ništa nikad ne dešava", a građani su željni nečeg o čemu će da pričaju u kafani i na pijaci - za šta im je neophodno takvo nešto dati - tj, dati im mišljenje, jer će oni samo ponavljati ono što čuju, ne razmišljajući o istom. Dakle, ovo je jedna divna podloga za propagande - jer dogod do naroda dolazi samo jedna strana priče, besednici su na sigurnom, ne?

Još jedna stvar, Trile, kada već pričamo o ličnim emocijama, zašto je tebi toliko bitno da se ne čuje druga strana priče, ako je ona pogrešna? Zašto ne dozvoljavaš da narod sam prosudi šta je ispravno, a šta pogrešno? Zašto je brisanje tvoj način da poništiš drugu stranu novčića? Zašto na sajtu vlada diktatura tolerancije? Zašto je svako ko ima drugačije mišljenje od levoliberalnog linčovan? I za kraj svih ovih pitanja, da li tvoja priča podseća na neki termin? Ja nisam brisala mišljenja suprotna mome, ti jesi.
baksuz
@ Sre, 09.02.2011. 16:08
baksuz
Brisaću i dalje sve što se kosi sa zdravim razumom. Nađi neki drugi sajt da širiš svoje ideje, ima ih pregršt. Ako sam zbog ovoga netolerantan, neka budem. Žao mi je što si uopšte uspela da me isprovociraš, čestitam na tome. Teško da neko sa imalo mozga i poznavanja jezika izjednačava nacizam i nacionalizam. Mada mi ni jedno, ni drugo ne mirišu lepo. Samo da te podsetim na „crtanje svastika”
triletrip
@ Sre, 09.02.2011. 16:30
triletrip
Zdravim razumom? Smiley
Moje ideje? 
Mislim da si me prerano i prenaglo precrtao, previše se vodeći afektima ili možda pak gledajući kroz političku zavesu preko očiju, a premalo sagledavajući kakve uopšte "ideje" ja imam.
Cilj mi nije bio da te isprovociram, tako da, žao mi je ako to to tako doživljavaš.

Teško da neko sa imalo mozga i poznavanja jezika izjednačava nacizam i nacionalizam.

To je upravo rečenica koju ja govorim. Da li si uopšte pogledao onaj link ka Autrsajderu? Upravo o tome i govori, izmedju ostalog. 

baksuz
@ Sre, 09.02.2011. 16:48
baksuz
Rekao bih da ste podjednako pomalo u pravu. Niti je Sombor zapljusnuo talas fasizma, niti se olako sme prelaziti preko takvih grafita. Ali sve to smo , ako se ne varam, pretresli na prosloj temi izazvanoj tim grafitima.
Kakogod, ceneci svacije pravo da iznese svoj stav, ipak moram da primetim da je zaista ispod granice dobrog ukusa nekog pozivati da se iseli iz vlastite zemlje zato sto su mu bliski ideali neke druge drzave. Kao sto baksuz ima pravo na svoj stav ima ga i Marko Karadzic. Da se razumemo, taj lik MK mi je malo bljak, ali definitivno ima pravo da telali svoje vjeruju do sudnjega dana.
malovarosanin
@ Čet, 10.02.2011. 00:02
Što se tiče mog predloga Karadžiću da se odseli - to je samo zato što mu se tamo više sviđa.
Iskreno, kada je nakon svih priča od kojih mi se želudac prevrnuo, počeo i o tome kako u Srbiji ništa ne valja, a sve je divno u SAD i EU, već mi ga je bilo dosta i nisam se mogla suzdržati da mu poželim da, kad mu se tamo već toliko sviđa ode i ostane tamo. A nakon što je rekao da to neće učiniti, izletelo mi je - pa što onda pljuješ u tanjir iz kog jedeš? 
Nije bilo pristojno to što sam rekla, ali iza toga stojim, i apsolutno ću potvrditi i ponoviti u bilo kom momentu. 
baksuz
@ Čet, 10.02.2011. 01:27
baksuz
Sigurno je bolje da je deci uzor Jelena Karleusa, a ne Ratko Mladic. Sta bi ti baksuze izabrala od njih dvoje, ako bi morala?
S druge strane, a zasto da ne pljuje u tanjir iz kojeg jede?
Sta mene briga kako je u SAD, Eu, Mozambiku, Sahari, Hrvatskoj, Tunguziji.... ja zivim ovde.
Kad bi se svako bavio svojim dvoristem i posao od sebe, bilo bi nam svima bolje.
neko
@ Čet, 10.02.2011. 02:07
Smiley Smiley
Hajde, zaboravićemo na ovo što si sad napisao, i okrivićemo sitne sate... a sutra napiši komentar umesto ovog Smiley
baksuz
@ Čet, 10.02.2011. 02:45
baksuz
Kompleksi su čudo...
UltraRadule
@ Čet, 10.02.2011. 07:16
UltraRadule
Ana Davidov "nadigrala" Marka Karadžića Smiley ....čini mi se da je ovo jedina poruka koju je želela da pošalje dotična "novinarka" koja se pomalo tripuje da je Brankica Stanković  Smiley
Naya Vaj
@ Čet, 10.02.2011. 10:12
Naya Vaj
Naravno da smatram škrabotinama

i to govori o tebi i tome koliko razumes sve ono sto se desava u poslednjih 20 godina

 - na dan ubistva, licemerno se spominjala priča o Kraljevu bez ijedne napomene o dotičnom ubistvu - dok ga ja nisam spomenula. Jedan dečko sa tribine mi je kasnije prokomentarisao kako je strašno što je komesar pokazao da je vrlo dobro znao šta je na taj datum a o tome je ćutao, naravno probirajući priče. Ubistvo je zločin za koji treba tražiti pravdu, a ne neke škrabotine po zidu.
nauci sta je hate crime (mislim da ima na wikipediji) i zasto ga treba odvajati od "redovnog" zlocina

Neka deca su odgledala "Šišanje", pomislila kako bi bilo kul da se smatraju genijima koji su postali huligani, i ošišali se. Neka deca crtaju znak anarhije, neka pentagrame, a ovima su zanimacija svastike. Nacrtaće nekoliko svastika na zidovima i u svesci da bi zadovoljili svoj novi imidž, dok ne nađu nešto zanimljivije da "furaju".
na primer, da zapale trafiku ciji je vlasnik albanac?

Kupi se kreč i prekreči grafit i na tome završava priča. Problem rešen.

hahahaha - pa ti si izgleda osmislila najefikasniji nacin borbe protiv fasizma! Pisi UN-u! :) Recept - zatvori oci i pretvaraj se kao da se nista nije desilo. omg

Nema nikakvog "naleta fašizma u Somboru", nešto slično tome je rekao upravo i predstavnik romske zajednice na tribini.

Nema, a? Pa mozda si u pravu - kod nas redovno psuju i biju Madjare kad pricaju Madjarski, pale ugostiteljske objekte ciji su vlasnici ljudi druge nacionalnosti, pisu antisemitske grafite .. stanje redovno

Nisam upoznata ni za kakve tribine organizovane kada neko ispiše "Srbe na vrbe", kad si već spominjao takve primere.

da li ti zvuci logicno to da je fasizam vecine daleko opasniji od fasizma manjine? da li ti zvuci logicno da je mesto takvoj tribini vise u hrvatskoj nego u srbiji? ako nije, ne znam sta da ti kazem sem da si spavala na casovima sociologije

Antifašisti su uvek oduševljeno skakutali pri bilo kakvoj mogućnosti da proguraju priču o pojavljivanju fašizma, jer kako bi inače opravdali svoje postojanje, i kako bi uspevali ubediti narod da su pozitivci ako nema negativaca, kako bi se predstavljali kao oslobodioci, ako nemaju od čega da oslobađaju? Oni nisu nikakva ideologija nego se protive određenoj ideologiji - dakle potrebno je postojanje te ideologije da bi oni imali ikavog smisla. Zato i izmišljaju neki fašizam, radi sebe - ni zbog čeg drugog.

zaista, istorija pokazuje da Antifasizam nema opravdanje za svoje postojanje. Fasizam ne postoji? Uf, ima li smisla da pisem ista dalje? Kakav elementarni fail. Jel ti bar malo glupo?

Druga vrlo važna stvar je da je ovo Sombor - grad poznat po tome što se "ništa nikad ne dešava", a građani su željni nečeg o čemu će da pričaju u kafani i na pijaci - za šta im je neophodno takvo nešto dati - tj, dati im mišljenje, jer će oni samo ponavljati ono što čuju, ne razmišljajući o istom. Dakle, ovo je jedna divna podloga za propagande - jer dogod do naroda dolazi samo jedna strana priče, besednici su na sigurnom, ne?
Hm, eto novog pogleda na situaciju - Somborci su slozni u osudi grafita i u somborskim kafanama se o grafitima i fasizmu prica... eto, a ja sve vreme mislio da Somborci nemaju pojma sta se desava u njihovom gradu.

Još jedna stvar, Trile, kada već pričamo o ličnim emocijama, zašto je tebi toliko bitno da se ne čuje druga strana priče, ako je ona pogrešna? Zašto ne dozvoljavaš da narod sam prosudi šta je ispravno, a šta pogrešno? Zašto je brisanje tvoj način da poništiš drugu stranu novčića? Zašto na sajtu vlada diktatura tolerancije? Zašto je svako ko ima drugačije mišljenje od levoliberalnog linčovan? I za kraj svih ovih pitanja, da li tvoja priča podseća na neki termin? Ja nisam brisala mišljenja suprotna mome, ti jesi.
Zato sto na ovom sajtu propagiramo i cenimo odredjene vrednosti. Urednicka politika. A narod je pokazao da nema bas veliku sposobnost pravilnog procenjivanja sta je ispravno a sta pogresno. I naravno da ce svako ko propagira krajnje desne stavove (fasizam ne postoji, na primer) biti postavljen na stub srama, na ovom sajtu, ako je vec na drugim mestima takvo ponasanje opsteprihvaceno.
Kad smo vec kod toga, nisam siguran da soinfo blog treba da se koristi kao prostor za propagiranje stavova kakvi su tvoji.. svakako tema koju cu izneti pred urednike sajta.
dvnitycker
@ Čet, 10.02.2011. 11:53
dvnitycker
nauci sta je hate crime (mislim da ima na wikipediji) i zasto ga treba odvajati od "redovnog" zlocina
Grafit je veći zločin od ubistva? Da li znaš o čemu se radi u tome što si me citirao na šta si odgovorio ovo? Da pojasnim. Karadžić je spominjao netrpeljivost prema romima u gradovima Kraljevu i Jabuci.
Marko Simeunović u Kraljevu - ubijen od strane Roma - maloletni ubica dobio 9 godina, punoletni ubica nepravosnažno osuđen na 2 godine 
Dejan Stojčić u Jabuci - ubijen od strane Roma - ubici preti kazna od 4 godine zatvora
Nakon ovih ubistava bilo je pobuna u tim gradovima. Karadžić nije ništa od ovoga spomenuo, već se koncentrisao na nasilje nad romskom zajednicom u Kraljevu. Nasilje do koga nije ni došlo. Bilo je netrpeljivosti, pa i poziva na protest - ali do nasilja nije došlo. Karadžić je o netrpeljivosti prema romima u ovim gradovima pričao na dan navršene dve godine od smrti Marka Simeunovića. Kada sam spomenula ovaj zločin i njegov datum, Karadžić je pokazao da je vrlo dobro znao o čemu pričam - možda se samo nadao da to niko neće spomenuti? 


hahahaha - pa ti si izgleda osmislila najefikasniji nacin borbe protiv fasizma! Pisi UN-u! :) Recept - zatvori oci i pretvaraj se kao da se nista nije desilo. omg
Ja sam rekla šta se učini kada se pojave neprimerni grafiti. Prekreče se. Ne, mnogo je bolje da određena stranka od ovoga napravi "nalet fašizma" i iskoristi priču kao predizbornu kampanju?

Nema, a? Pa mozda si u pravu - kod nas redovno psuju i biju Madjare kad pricaju Madjarski, pale ugostiteljske objekte ciji su vlasnici ljudi druge nacionalnosti, pisu antisemitske grafite .. stanje redovno
Da li si primetio u mom citatu da sam naznačila da je nepostojanje nikakvog naleta fašizma na tribini spomenuo predstavnik romske zajednice?
Dakle, ako tako smatraju oni protiv koga je upereno, zašto bi ti smatrao drugačije - iz kog razloga? 
Koliko je redovno stanje, nisam baš sigurna.
Da je neko tukao Madjara zato što priča mađarski nisam upoznata. Da su ih psovali, to znam, i to za mnogo njih - ali samo kada bi mađarski pričali u grupi u kojoj ih većina ne razume, i u slučajevima pojedinih koji su se pravili da ne razumeju srpski sve dok im nije bila upućena psovka. Takvo ponašanje pojedinih Mađara je opšte poznato, i vrlo ga osuđuje jedan moj drug...koji je po nacionalnosti Mađar ;)

da li ti zvuci logicno to da je fasizam vecine daleko opasniji od fasizma manjine?
Ne delim fašizam na "manjinski i većinski". A u pitanju i jedne i druge strane, opet nije fašizam, nego diskriminacija. Koju takođe ne delim na "manjinsku i većinsku" - diskriminacija je diskriminacija.

zaista, istorija pokazuje da Antifasizam nema opravdanje za svoje postojanje. Fasizam ne postoji? Uf, ima li smisla da pisem ista dalje? Kakav elementarni fail. Jel ti bar malo glupo?


Nisam govorila o antifašizmu u istoriji ili generalno. Za postojanje antifašizma mora da postoji fašizam. U Somboru neka fašizma - dakle nema potrebe za antifašizmom.
Ako ćemo po tome šta se javljalo u istoriji, ona možemo reći i da bi mogao da postoji i pokret protiv Atile Biča Božijeg.


Zato sto na ovom sajtu propagiramo i cenimo odredjene vrednosti. Urednicka politika. A narod je pokazao da nema bas veliku sposobnost pravilnog procenjivanja sta je ispravno a sta pogresno. I naravno da ce svako ko propagira krajnje desne stavove (fasizam ne postoji, na primer) biti postavljen na stub srama, na ovom sajtu, ako je vec na drugim mestima takvo ponasanje opsteprihvaceno.
Kad smo vec kod toga, nisam siguran da soinfo blog treba da se koristi kao prostor za propagiranje stavova kakvi su tvoji.. svakako tema koju cu izneti pred urednike sajta.

A vi ćete narodu lepo da objasnite šta je to što je ispravno, a šta pogrešno? I kako pravilno da misle? Zato što ste vi šta.... iznad naroda? "Fašizam ne postoji u Somboru" je krajnje desni stav? Da li treba i opet da naznačim da je ovo rekao predstavnik romske zajednice? Nije stvar u biilo kakvom propagiranju, stvar je u nedozvoljavanju jednoumlja na sajtu... ili vama jednoumlje više odgovara? Ne sme da se čuje druga strana priče zato što narod "ne zna pravilno da procenjuje"? 

baksuz
@ Čet, 10.02.2011. 14:38
baksuz
Da je neko tukao Madjara zato što priča mađarski nisam upoznata. Da su ih psovali, to znam, i to za mnogo njih - ali samo kada bi mađarski pričali u grupi u kojoj ih većina ne razume, i u slučajevima pojedinih koji su se pravili da ne razumeju srpski sve dok im nije bila upućena psovka. Takvo ponašanje pojedinih Mađara je opšte poznato, i vrlo ga osuđuje jedan moj drug...koji je po nacionalnosti Mađar ;)
E sad si stvarno preterala !!!
Naya Vaj
@ Čet, 10.02.2011. 14:48
Naya Vaj
Samo sam odgovorila na to sa čim sam upoznata sa čim ne, tj za šta znam - to su slučajevi za koje ja znam po tom pitanju. 
Ni u jednom momentu nisam ništa opravdavala, samo sam rekla kakvi slučajevi su mi poznati ;)
A protiv Mađara, nemam apsolutno ništa, sem protiv pojedinih naravno - ali to nema nikakve veze koje su nacionalne pripadnosti, jednako bih bila protiv dotičnih i da su "najveće Srbende" Smiley
baksuz
@ Čet, 10.02.2011. 14:54
baksuz
Ana Davidov "nadigrala" Marka Karadžića Smiley ....čini mi se da je ovo jedina poruka koju je želela da pošalje dotična "novinarka" koja se pomalo tripuje da je Brankica Stanković  Smiley


Pravo u centar!
Svaka čast! Smiley
UltraRadule
@ Čet, 10.02.2011. 15:52
UltraRadule

Nema, a? Pa mozda si u pravu - kod nas redovno psuju i biju Madjare kad pricaju Madjarski  

?????!!!!
jecikus
@ Čet, 10.02.2011. 16:39
jecikus
Postavio sam komentar već ovde http://www.soinfo.org/forumi/tema/7989/1/LDP-Antifasisticka-tribina-u-utorak/#poruka_34695
ali rekoh da se oglasim i na ovoj blog poruci, pošto se odnosi na isti događaj.

U bespoštednoj borbi za zaokružen brojić na listiću, anticipiram dalju ekspanziju aktivnosti i angažovanje svih raspoloživih stranačkih mehanizama koji su sasvim jasno usmrerni strogo funkcionalistički uz naravno onaj najprimitivniji vid pragmatizma. 

Ova tribina je jedna od tih mehanizama. Ciljne grupe su striktno izabrane i sužene, ali opet u drugom smislu maksimizirane. Antifašisti, pripadnici raznih nacionalnih manjina i tako dalje. A sve to naravno pod velom kampanje - protiv mržnje i zločina. 

Podsetih se onog starog religijskog mehanizma (imamo primer u nekim protestantskim verskim zajednicama) - izazvati strah, preuveličati opasnost, a onda se pojaviti kao spasilac, kao neko ko nudi spas i rešenje. Tako i ovde, stručnjaci stranački to dobro uočavaju i znaju. Uočili su neki problem, a onda ga naduvali i od njega napravili strašilo protiv kojeg će se boriti i tako sakupiti ponosne sledbenike.

U geopolitici, a i u politici uopšte poznat je koncept proizvedene opozicije.

Mislim da bi moj zaključak bio da ne bi trebalo izjednačavati partiske vojnike sa borcima za slobodu. Prljava je to igra. Nekada isuviše... Smiley

Ana, dobar je ovaj insert iz South Park-a Smiley

PS

Što se tiče JK i RM, videh da je neko postavio da se bira između njih dvoje. Mogu li ja da ne biram uopšte? A, ne bih birao ni Karadžića Marka, smatram da je on onaj običan partijski vojnik, malo pogubljen, ali ipak savršen za ovakve aktivnosti. 
Džony
@ Čet, 10.02.2011. 17:44
Džony
Da biste komentarisali blogove, morate biti ulogovani.
>>
1234
. . .
7
Prethodna blog poruka