Ana Davidov > I vi možete da napravite nacistu, besplatno!

The following text is property and copyright of it's owners. provided for educational and entartaiment purposes only.

RECEPT: Kako napraviti nacistu.

Srpsko nacionalno jelo

Potrebno:

- 2 minimum, ali u skladu sa mogućnostima što veći mogući broj dobro istucanih upakovanih pojmova (možete ih nabaviti u najbližoj medijskoj kući)

- 1 srpski nacionalista (najbolje da ga nadjete na internet forumu gde nećete stupiti u dirktan kontakt, ali obavezno forum „opšte svrhe“, ni slučajno neki gde se može naći više srpskih nacionalista jer je sigurnije mućenje sa slabim koncentratom nego gustim)

- 1 utopijska ideja po izboru (preporučujemo ideju jednakosti koja će dobro poslužiti. Možete je nabaviti na najbližoj organizovanoj tribini)

- 1 tolerantnost (ne morate zapravo da budete tolerantni, dovoljno je da koristite ovaj sastojak kao sredstvo za pravljenje naciste. Tolerancija je jak sastojak i dovoljno je par kapljica koje možete nabrzinu pokupiti iz većine NVOa)

- 1 manjinska pripadnost iliti pripadnost „diskriminisanoj grupi“ (ovo nije nužno ali dokazano često povećava vaš afinitet ka pravljenju naciste i uvek dozvoljava vrlo efikasni pikantni dodatak „ti imaš nešto protiv tog što sam ja <insert here>??!!!“ (ukoliko vam ne odgovara neka od najzastupljenijih ponudjenih pripadnosti možete i da kažete „ti imaš nešto protiv što sam ja aseksualac?“ budući da kod ovog sastojka nije potrebno postojanje veze s vezom već autosugestija kod okruženja koje je neophodno da bi se napravio nacista)

- 1 okruženje skrenuto s autoputa informacija (možete ih naći na svakom koraku)

Postupak:

- Uzmite osobu i napadnite je na osnovu nacionalizma jer gaji u sebi nacionalizam.

- Potrebno je izjednačiti nacionalizam i nacizam (dobro istucene upakovane pojmove) i tako tu osobu indirektno prozvati nacistom. I tako ćete dobiti da je svaki nacionalista u Srbiji u stvari nacista.

- Pažnja: Kada biste osobu zbog ideje da vrednosti jedne nacije treba negovati napali sa „ti si nacista!“ ispali bi ste glupi.

- Zato uđite,s oproštenjem, s’guza pokrećući pitanje nazivom nacionalista da bi u daljoj raspravi u skladu sa opštim trendom izjednačili nacionalista=nacista, a da ne biste ispali glupi već posao s’guza radili kako treba, trudite se da ne koristite reč „nacista“ nego da samo dodeljujete osobine nacizma nacionalizmu.

- Ovaj narod se nije oslobodio stega iz prošlih ratova, i nametnuta mu je krivica i nametnut je osećaj da kad voliš svoje, ti u stvari mrziš tudje. Upravo taj osećaj može da vam posluži da od nacionaliste napravite nacistu. Jer, prirodno je da se napadnuta jedinka brani, pa kada napadneš nacionalistu što je nacionalista, on uzvraćanjem udarca prosto postaje nacista (bar ga drugi tako nazivaju) i što je jače nipodoštavanje nacionaliste to on više postaje nacista.

Prijatno!

Ana Davidov (baksuz) @ Ned, 07.11.2010. 19:21
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka

Komentari

<<>>
1234567
Izvini, a jel može malo bliže to etnička pripadnost? Kako si došao do toga, onako emotivno crveni pasoš, "eh kako se nekada dobro živelo kod bravara" itd itd itd, ili?? 
Razum
@ Sub, 13.11.2010. 09:39
Razum
Covek ti sve lepo objasnio pa ja ne moram. NIje Tito sinonim za Jugoslaviju. Jednostavno se tako osecam, ne ni ne trazim od tebe to da razumes, a da mi zabranis ne mozes sve i da hocu da se izjasnim kao marsovac etnicki, jer to je stvar izbora, a nacija je isto stvar izbora, doduse ogranicenog, jer ne mozes bas da zivis u drzavi u kojoj ti padne na pamet. 

Ta neupucenost naaroda sa ovih prostora u te pojmove, pa jos kad se tu umiksuje uticaj religije, pa onda jos uticaj onih kojima je super sto smo zaratili i vise nego dovoljno faktora da se zivimo na rubu egzistencije, jos kad oni koji imaju kapacitet da to shvate ne zele onda odosmo svi u ... 
srdjanvlaskalic
@ Sub, 13.11.2010. 10:38
srdjanvlaskalic
Ja stvarno pokušavam da skontam na osnovu čega to za jugoslovena(brainwashed) itd možda ćeš ti reći baš me briga što ti ne razumeš, ali već kada pišeš javno možda nekoga drugoga zanima pošto ipak ovaj sajt mnogi posećuju. Ja mogu napisati na osnovu čega ja mislim da sam Srbin, ne baš samo po osećanjima nego i još po nečemu opipljivom na stranu to što smo Južni Sloveni to je ok.  Dal si negde čitao o jugoslovenima , pričao ti neko stariji, čitao si istoriju pa si skontao, kako brate slatki? Samo imaš feeling? Ne daj Bože da ovo tvoje neko pročita da "Tito nije sinonim za Jugoslaviju", pa čemu onda one silne pesme "druže tito", štafete, sletovi itd itd zar je to onda  sve bilo uzalud??? Jasno je da  je posle njegove smrti došao raspad, tako gledano on je bio i majka i maćeha i osnivač, i stub i sinonim i oslonac i sve i sja, i zar parole tito=partija tito=jugoslavija , Tito ili Staljin su glupost i  izmišljotina?? Znači biti Jugosloven nije samo bila etnička pripadnost nego nešto mnogo, mnogo veće, bigger than life, a to je kao recimo:  Totalna  i bezkompromisna borba  protiv crkve, različitog mišljenja,  i mišljenja uopšte, privatne svojine, slobode govora, kretanja, parlamentarnog života itd itd itd prosto biti Jugosloven je  bio the way of life! Onaj ko nije hteo tako, zna se, Goli Otok(prevaspitavanje), emigracija....... a posle cirka 25 do 30  godina koliko je potrebno da ispereš mozak naciji   stvorila se jedna fina nova poslušna generacija...............nastavak u sledećem Almanahu
http://www.youtube.com/watch?v=zeMZGGQ0ERk

menjano pre 9 godina
Razum
@ Sub, 13.11.2010. 12:17
Razum
baksuz: a nije ti palo na pamet da se "oni" pitaju isto to za tebe?
jeste, ali s obzirom da se „oni” pozivaju na subjektivnu analizu cele jedne populacije koju je napravio JEDAN čovek, ili se pozivaju na ljudska prava manjina oni koji nemaju pojma koja je razlika između etničke grupe, nacije i državljanstva.. mislim da su moji argumenti (uglavnom zasnovani na definicijama iz enciklopedija) jači..

baksuz: svaki narod ima svoju osobnost koja je karakteristicna, i ne menja se, to nije stereotip vec cinjenica koja se ne menja ni "mesanjem sa drugim narodom".
a šta to čini narod po tebi, ana? pošto kažeš da se narod NIKADA ne menja, čak ni kada se narodi mešaju na istoj teritoriji..
da li to onda znači da bi, kad bi vremenom došlo npr 5 miliona kineskinja u srbiju, udalo se za etničke srbe, osnovalo porodice, srbija i dalje ostala ista? kultura bi ostala ista, pravila ponašanja, međuljudski odnosi..?

da, ana, to je stereotip..

Etnički stereotip podrazumeva krajnje uprošćena, ustaljena i rasprostranjena, pozitivna ili negativna shvatanja o pripadnicima neke etničke grupe (naroda, nacionalne manjine), tipična za izvesnu socijalnu sredinu. Etničke stereotipije se formiraju kao proizvod nepotpune i nekritičke indukcije, na osnovu oskudnog iskustva i pod uticajem konformizma. Etničke stereotipije zajedno sa predrasudama mogu biti osnova socijalne diskriminacije i progona izvesnih manjinskih etničkih grupa.
naravno, i dalje mi nisi odgovorila da li ćeš se ispisati iz više škole, kako ti to rajs savetuje, iako sam te pitao već evo treći put..
pcmaniac
@ Sub, 13.11.2010. 12:47
pcmaniac
Ja mislim da postoji nekoliko naćina za komunikaciju, recimo ono što si pročitao tokom dosadašnjeg života nešto prihvatiš nešto odbaciš  i onda to upotrebljavaš u životu, tj. komuniciraš,  ili recimo  na jedan drugi način gde zamišljam scenu sedimo  u kafiću nas par i onda kada se baci neka priča o nečemu, neko pita, a ovaj što je pitan kaže čekaj samo da pogledam u enciklopediju valjda svako ima svoje mišljenje ipak  nismo baš u naučnoj emisiji.
Da li je stereotip kada se kaže Nemci su vredni, Švajcarci precizni, Španci opušteni, Litvanci zavidni? Srbi su lenji? Šta bi bilo kada bi bilo 1000 zašto 1000 zato Ajd  i da ja upotrebim tu tehniku ili šta već, kažeš ne voliš srpsku zastavu zbog svog zla itd dali to znači da ćeš se odreći srpskog pasoša, i lične karte, ili je to samo način udvaranja prema miss Davidov?
Razum
@ Sub, 13.11.2010. 14:40
Razum
@Pc
Trebao si da linkuješ ka osnovnoj definiciji na koju si se pozvao (link), a tamo će onaj koga ne mrzi da čita da pronadje i sledeće.
The term nationality depending on context may either be used synonymously with ethnicity, or synonymously with citizenship (in a sovereign state).
Evo šta kaže Wikipedija na srpskom (link)
Etnicitet (od grčkog, ethnos, "narod") je orijentacija prema nacionalnom poreklu, religiji, rasi ili jeziku. Ličnost može prihvatati više vrlina, vrednosti ili tradicija primerenih etnicitetu, ali ne nužno i sve. 
Meni wikipedija i nije neki relevantan izvor, vidim da nekima jeste pa eto.

Evo ti objašnjenje za terminološke nedoumice:
1. Etnička grupa - kategorija koja obuhvata odredjena obeležja (kulturna religijiska, jezička ...) koja ih odvaja od drugih grupa. Termin nije sporan i u koristi se širom sveta za ljude koji pripadaju istom narodu (u sociološkom smislu i u nešto širem kontekstu).
2. Nacionalnost - sporan termin. Kod nas i u jednom delu sveta se koristi kao sinonim za pripadnost odredjenoj naciji, narodu ili etnicitetu (od lat. reči nasci biti rodjen). U drugom delu sveta (u SAD npr.) on predstavlja ono što bi mi ovde rekli državljanstvo (citizenship) i ono što je bitnije uklapanje u kulturni obrazac "Nacije" nakon tretmana u melting potu
3. Državljanstvo - pravni odnos izmedju pojedinca i države. 
Ukratko.

EDIT:
Član 14. stav 2. Ustava Srbije
Država jemči posebnu zaštitu nacionalnim manjinama radi ostvarivanja potpune ravnopravnosti i očuvanja njihovog identiteta.

menjano pre 9 godina
sensei
@ Sub, 13.11.2010. 16:58
@ Razum   Tito nije sinonim za Jugoslaviju!!! Jugoslavija je postojala i pre drugog svetskog rata. Jugoslavija je nekadasnja drzava, a ne ideologija i politika. I sto se mene tice vise bih voleo da sada zivim u Jugoslaviji zajedno sa slovencima, hrvatima, makedoncima... samo da je taj jednopartijski sistem mirno prerastao u visepartijski, a da se vlastoljubiva diktatorska gamad (Sloba, Tudjan...) nisu pocela igrati rata sto ih je odrzalo na vlasti jos 10 godina, a naivni narod se poklao medju sobom. Pitas me da li si nekad citao o Jugoslovenima, da citao sam o svojim precima, roditeljima, komsijama. Na kraju krajeva rodio sam se i ziveo 10 godina u toj drzavi i volim je vise nego sve ostale u kojima sam ziveo posle (SR Jugoslaviju od 1992. ne priznajem, Srbija i Crna Gora (smesno), Srbija OK la tesna mi nesto, al Jugoslavija No1 :))))  najlepsa zemlja :)
srdjanvlaskalic
@ Sub, 13.11.2010. 20:46
srdjanvlaskalic
sensei, što meni objašnjavaš nešto što sam već objasnio, na prilično sličan način? :))

ti si se pitao zar nisu srbi narod, pošto je vlaškalić rekao da je srbin po državljanstvu..
i onda sam ti objasnio da postoji razlika između odnosa prema državi i odnosa prema naciji/etničkoj grupi.. (što si i sam potvrdio svojim definicijama)

tako da neko može da bude srbin po državljanstvu, neko po etničkoj pripadnosti, a neko po oba osnova.. ne znam šta se buniš i šta ti nije jasno kod njegove izjave da je srbin po državljanstvu

onda si izjavio ovo:

Nacionalne manjine bi se sa pravom pobunile kada bi morale da budu Srbi samo na osnovu državljanstva Republike Srbije, sto bi  predstavljalo diskriminaciju u najgorem obliku. Gde su borci za ljudska prava kada ti najvise trebaju...
a kako se zovu državljani hrvatske? kako se zovu državljani amerike? a kako državljani austrije? nemaju ti nazivi veze sa etnicitetom, niti se tim nazivima srbima u tim zemljama oduzima nacionalni (etnički) identitet..

Razum: Da li je stereotip kada se kaže Nemci su vredni, Švajcarci precizni, Španci opušteni, Litvanci zavidni? Srbi su lenji?
da, to su tipični primeri stereotipa..

ne volim srpsku zastavu ne samo zbog zla koje se u njeno ime vršilo, nego zato što mi nikada nije koristila, niti mi je imala neki smisao (kruna?)..
usput, meni je slika onog dvoglavog orla odvratna, čak i smešna sa onim raskrečenim nogama..

da li bih se odrekao srpskog pasoša i lične karte? kada bih mogao da živim bez bilo čijeg pasoša i lične karte (a da pritom mogu da živim tamo gde hoću da živim), odma bih ih se odrekao..
ipak, pošto je to nemoguće, a u ime moje lične karte i mog pasoša nikome zlo nije nanešeno i preko njih su samo dobre stvari rađene, a nekad su čak i korisni, za razliku od zastave, nema razloga da ih ne volim i da ih se odričem, niti da ih volim..
pcmaniac
@ Ned, 14.11.2010. 03:22
pcmaniac
@srdjan, ja mislim da ti jako površno uopšte razmišljaš u vezi Jugoslavije, Slobe itd itd itd tj. mislim da ti uopšte nemaš  mišljenje u vezi toga. Prvo si rekao koliko se sećam da je Sloba hteo da vlada Jugoslavijom tj. da vlada velikom Srbijom, što bi značilo da je on i Srbija ili Jugoslavija bila agresor na Hrvatsku, što bi se Hrvatska složila pošto oni rat u Hrvatskoj nazivaju "Domovinski rat". Posle kažeš Sloba i Tuđman su posvađali narod. Moraš odlučiti koje i šta je hteo ,i koje hteo nad kim  da vlada  i zašto, pošto ja nisam video da je Hrvatska vojska bila  u Srbiji i rušila gradove kao recimo  srušeni Vukovar, već obrnuto? Biće da su Jugosloveni bili zadojeni mržnjom prema svakome ko nije Jugosloven, i ti potvrđuješ  moju tezu da je biti jugosloven bilo ili živeti ili umreti, jer ako nije tako što se išlo rušiti i pokoravati drugi narodi koji nisu hteli više da žive sa Srbijom u Jugoslaviji?  Ja mislim da to ima veze sa onom  krilaticom"čuvati bratstvo -jedinstvo kao zenicu oko svoga"(MANTRA) treba imati tu  u vidu da je 65%  zadrtnih Jugoslovena(penzionera , partizana , komunista,ljudi preko 40 godina itd) glasala za Miloševića 1990 godine znači Jugoslovena, koji su podržali Miloševića da očuva zemlju Jugoslaviju ako treba i na silu, dok je 16% na tim izborima glasalo za Vuka Draškovića (srba i ostalih normalnih), muzičari, glumci itd itd)koji je bio protiv rata i svega ostaloga sećam se parole: "GIVE A PEACE A CHANCE". Ovde ti se krije odgovor zašto Jugoslavija nije mogla da pređe u višepartiski sistem.Uporedi delovanje JNA i paravojnih formacija i koji su bili njihovi ciljevi, isti, slični, različiti???
" Razmisli malo pa mi se javi................

menjano pre 9 godina
Razum
@ Ned, 14.11.2010. 13:35
Razum
Objasnio sam ti ponovo, jer si ti iz wikipedijinog članka izvukao samo ono što tebi odgovara za diskusiju. Zato sam i citirao ono da se nacionalnost koristi i kao etnicitet i kao državljanstvo.

Poenta je u razlici izmedju pojmova nacija koji se koriste kod nas i koji se koriste u SAD. Kod nas nacija (Hrvati u ovom slučaju) nema nikakve veze sa državljanstvom pojedinca, nego je čista etnička odrednica. Tako se recimo kod nas za Hrvata iz Srbije kaže, Hrvat gradjanin/državljanin Srbije. U suprotnom da se moraju izjašnjavati kao Srbi to bi predstavljalo nasilnu asimilaciju (kršenje ljudskih prava jel' te). Ne znam samo gde si čuo da se Hrvati iz Srbije zovu Srbima ?!

Google >> heraldika, sve na grbu ima svoje značenje. Tako se recimo liberalni Holandjani ne žale što imaju krunu i lavove na grbu.

menjano pre 9 godina
sensei
@ Ned, 14.11.2010. 17:35
hrvati koji žive u srbiji se nazivaju srpskim hrvatima.. kao što se srbi u bosni nazivaju bosanskim srbima..

i ajde mi objasni kako ti zoveš državljane austrije.. pošto si nekako preskočio da mi odgovoriš na to pitanje..

znam šta je heraldika, ali i dalje ne vidim smisao u kruni na zastavi jedne republike..
što se tiče holandije i krune, da li možda govoriš o kraljevini holandiji, ili holandiji koja je deo kraljevine? :))
pcmaniac
@ Ned, 14.11.2010. 18:00
pcmaniac
Ajde molim te, koji se Hrvat iz Srbije naziva srpskim Hrvatom?!

Pridev bosanski je geografska odrednica. Tako da mogu biti bosanski srbi, dok je bošnjački nacionalni (odredjen verom al' da ne idemo u off) tako da ne mogu biti bošnjački Srbi.

Državljane Austrije zovem gradjanima/državljanima Austrije. Pripadnike Austrijskog naroda/nacije zovem Austrijancima.
Ne označava kruna samo monarhiju. Ima ona dublje heraldičko značenje. To bi bilo kao da kažeš šta će im lavovi na grbu Holandije 
Kruna označava suverenitet jedne države, pogledaj grbove republika Madjarske, Poljske...


sensei
@ Ned, 14.11.2010. 18:30
http://en.wikipedia.org/wiki/Croats_of_Serbia

http://en.wikipedia.org/wiki/Serbs_of_Croatia

sensei: Državljane Austrije zovem gradjanima/državljanima Austrije.


za oznaku krune, ok, prihvatam da možda većini ona označava suverenitet..
za mene ona označava monarhiju, tako da mogu da razumem zašto većina prihvata zastavu onakvu kakva jeste..
meni se ona ne sviđa, a njena simbolika mi se ne čini logičnom..
pcmaniac
@ Ned, 14.11.2010. 18:47
pcmaniac
Ok to da imamo hrvatske srbe, lužničke srbe, hrvatske srbe, bosanske srbe.....ali oni su ipak opet srbi, ili hrvati, kako god to da okreneš, jedino termin jugosloven je možda ličio na termin amerikanac, ali ipak je amerika kontinent,  a njegovi građani su raznih nacionalnosti, možda je onda logično da se mi sa ovih prostora nazivamo kao što se i nazivamo balkanci. Na šta pomisliš kada kažeš srpska zastava? Ja sam mislio bilo koji dokumenat gde se nalazi grb, a nalazi se  i na pasošu, a na ovim novim ličnim kartama gde čak ima i 4s. Ja mislim da kruna znači da smo mi eto nekada imali i kraljevinu tj. da imamo neku istoriju, isto važi i za orlove.
Razum
@ Ned, 14.11.2010. 19:55
Razum
ja kada kažem amerikanac ili austrijanac, ja prvo mislim na državljane tih zemalja, ne na kontinente ili teritorije, ne na etnicitet :)
mislim i da se većina civilizovanog sveta izražava i shvata te termine na taj način, a tek kad neko posebno istakne etnicitet ili govori u tom kontekstu, onda se shvata kao pripadnik neke etničke grupe/naroda..
jer, praktičnije i korisnije je znati nečije državljanstvo nego nečiju etničku pripadnost.. a i etnička pripadnost se često shvata privatnom, pa postoji i član ustava da se niko ne mora izjasniti o svojoj nacionalnoj pripadnosti..

kada kažem srpska zastava, mislim na zastavu republike srbije: http://www.parlament.gov.rs/images/Zastava-Srbija_2004.jpg

i kao što sam već rekao, lična karta i pasoš imaju neku funkciju, za razliku od zastave, koja meni ne služi ničemu korisnom.. a kada bi i lk i pasoš izgubili svoje osnovne funkcije, ne bih imao razloga ni njih da posedujem ili cenim..
pcmaniac
@ Ned, 14.11.2010. 20:06
pcmaniac
http://en.wikipedia.org/wiki/Croats_of_Serbia

Croats of Serbia or Serbian Croats (Croatian: Hrvati u Srbiji)...
Opet je problem u terminima, u engleskom termin nacije podrazumeva i državljanstvo (mislio da smo se oko toga složili), zato na engleskom možeš da kažeš Serbian Croat. Kod nas termin nacije ne podrazumeva i državljanstvo, zbog toga ovde na hrvatskom i ne piše srpski Hrvati, već Hrvati u Srbiji.Serbs of Croatia (Croatian Serbs, also known as Krajina Serbs)
Ista stvar kao za prethodno,  stim da ovde imaš i geografsko odredjenje - Krajina.
sensei
@ Ned, 14.11.2010. 20:06
izgleda da će u srbiji najveći problemi uvek biti sa terminima i njhovim definicijama :)

ja sam rekao da je meni logično da se srbi koji imaju hrvatsko državljanstvo nazivaju hrvatskim srbima, ili hrvatima, kada se ne govori u kontekstu etniciteta (što je najčešće slučaj, ili bi bar trebalo da bude)..

meni je bitnije nečije državljanstvo od nečije etničke pripadnosti
to što hrvati ne vole da čuju izraz srpski hrvat ili srbi da čuju izraz hrvatski srbin je po mom mišljenju samo trenutni problem, zbog svih sranja koja su nam se izdešavala :)

isto tako, mislim da većini ne-španaca nije bitno za nekog španca da li je baskijac ili katalonac.. svi će ga nazvati špancem, a ne državljaninom španije, iako se u poslednjim porukama sensei igra političke korektnosti :)
pcmaniac
@ Ned, 14.11.2010. 20:22
pcmaniac
@Razum
Aman zaman covece, sve sam ti nacrtao i ti se i dalje pravis blesav. Ti ljudi su glasali protiv jednopartijskog sistema i diktature komunisticke partije, a ne protiv Jugoslavije. Razdvoj konacno Jugoslaviju (teritorije od Vardara do Triglava i narod koji zivi na toj teritoriji od nacina na koji je ta drzava bila uredjena i ljudi koji su vladali i igrali se rata posle). Oces opet isto da ti objasnjavam ispocetka? Mislim da sam bio potpuno jasan sa svim svojim stavovima i svi itekako imaju smisla i logike, samo sto nisu popularni jer smo drustvo mediokriteta
srdjanvlaskalic
@ Ned, 14.11.2010. 20:26
srdjanvlaskalic
Ne, ja mislim da je će biti problem do god neko bude hejtovao Srbiju, i  onda na kraju priče  da lupiš etiketu NACIONALISTA???  Naravno da je normalno da ti kažeš za Srbe iz Bosne  da su to bosanski Srbi, ali su oni SRBI, isto tako za Hrvatske Srbe oni su HRVATI, nikakav problem tu ne vidim.  To je IDENTITETJa sam mislio  na šta te asocira zastava Srbije, a ne da staviš link do zastave, zašto je toliko hejtuješ?  Da li hejtuje nemačku zastavu sa orlom ? U čemu je razlika grba na zastavi i grba u pasošu?? Grb je grb mislim ako imaš tu neku averziju prema njemu? Ovako mi deluje da ti zastava kao zastava smeta sa tim grbom , a ne smeta ti grb u pasošu, ličnoj karti,  vozačkoj, ili bilo gde na nekom dokumentu, jer ti pasoš itd koristiš pa ga imaš pošto ti treba, a zastava pošto ne koristiš za neko slavlje itd ti je mrska without no apparent reason at all? 

menjano pre 9 godina
Razum
@ Ned, 14.11.2010. 21:13
Razum
pročitaj moje odgovore.. sve sam ti više puta u njima objasnio..
neću se ponavljati
pcmaniac
@ Ned, 14.11.2010. 21:16
pcmaniac
Da biste komentarisali blogove, morate biti ulogovani.
<<>>
1234567
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka