Ana Davidov > "Zašto dama sedi sama?"

Pepeljuga, Snežana, Uspavana lepotica... Zar ih prosto ne mrzite? Od malih nogu truju nas pičama o prelepim bespomoćnim i nevinim princezama i hrabrim prinčevima na belim konjima. Ja nisam sretala mnogo princeza, o onom "nevinim" da ni ne počinjem, od prinčeva su uglavnom ostali samo konji, a i ljubila sam mnogo žaba i ni jedna se nije pretvorila u princa, već su samo nastavljale tupavo da krekeću, ili su pak bili u pitanju prinčevi koji su se posle nečijeg poljubca pretvorili u žabe.
Muškarcima, ženama, devojkama, momcima, dečacima, devojčicama... svima se kroz ceo život nameću nemoguće priče o savršenstvu (a shvatanje da si okružen žabama posle priča o prinčevima dovodi do pretvaranja nevinih princeza u...nešto sasvim suprotno) i nameće nam se konstantan pritisak da moramo imati osobu suprotnog pola uvek pored sebe, te da ćemo bez dečka/devojke/muža/žene biti poluprazni. Partner nije organ koji nam je neophodan za preživljavanje. Ne kažem da nije lepo voleti i imati nekog u zagrljaju, baš naprotiv, ali to nije neophodno. Upravo zbog toga što je nametnuta ideja o tome da jeste neophodno nastaju promiskuiteti (i ženski i muški), kompleksije, depresije i još mnogo toga. Lepo je imati princa, ali da biste ga našli ne morate da ljubite sve žabe (jer će većina to i ostati), dovoljno je da živite svoj život i uživate u njemu koristeći ga maksimalno, posle čega ćete shvatiti da vam nije potreban "bilo koji" partner da biste se osećali ispunjeno, i onaj što nije "bilo koji" će naići.
Danas se previše, skoro pa žargonski, koristi reč ljubav. Zahvaljujući nametnutoj ideji o jadnosti osobe bez partnera ljubav je skoro pa nestala. Ono što ćemo videti svaki dan jeste iluzija ljubavi, koja je ništa drugo do suva potreba za ispunjavanjem sopstvene praznine kroz drugu osobu.
Ljubav se ne traži, ne "pokušava" i nije potreba, već je samo jedna od jagoda na šlagu (i govnima) torte života.
Koja je potreba biti u vezi čisto radi veze? Seks? Oke, ali ne brkajte to sa ljubavlju i vezama na duge staze. Ponekad je uredu biti u vezi čisto zato da bi bio u vezi, ali to nije potreba.
Ljubav se ne traži, ona se prosto desi, a dok do toga ne dođe, i dok se ne pojavi neko sa kim želimo da budemo zbog te osobe, a ne samo radi "bivanja u vezi sa nekim", najpametnije je da samo čekamo, sa tim na umu da su čekanje i gubljenje vremena različiti pojmovi.

I da,
"Dama sedi sama zato što joj se tako sviđa, hvala na pitanju."
Ana Davidov (baksuz) @ Sub, 20.06.2009. 13:49
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka

Komentari

nisu bajke samo o tome... vishe su o zenskom i muskom aspektu jedne iste lichnosti....i mnogo dublje nego sto na oko izgledaju......
vojvodina
@ Sub, 20.06.2009. 16:24
veliki problem po decu u njihovom vaspitanju jeste sto im roditelje cesto uhvati amnezija - zabora da su i oni nekad bili deca.
reci mi, da li si ti dok si gledala/citala te stvari, ulazila u dubinu stvari, i uopste ikada cula za pojam "zenski i muski aspekt jedne iste licnosti"? :)
a i, odkada je to o tome, i ko na to jos gleda tako? a i, u svakom slucaju, da li si ikada cula pricu o emancipovanoj princezi koja je sama sebe spasavala? kada je snimljen drugi deo pepeljuge, mozda bi bilo logicnije da se u drugom delu razvodi od princa?
ne kazem da decu treba "saseci u korenu", treba im pricati lepe price, ali ne o "neophodnim" savrsenim idealnim zivotnim stvarima koje se u istom ne desavaju, jer ima dovoljno lepih koje se zapravo desavaju.
eto na primer, deci se od samog starta takodje namece ideja o "neophodnom" savrsenom spoljasnjom izgledu - da li si ikada videla debelu barbirku? mozda zvuci glupo sto pricam o ovome, ali upravo nakon ostavljanja sex bombi barbika, devojcice pale televiziju i gledaju u hodajuce vesalice - manekenke, a svi dobro znamo cemu sve ovo vodi.
baksuz
@ Sub, 20.06.2009. 18:12
baksuz
Draga baksuz, :wink: :D

nema ljubavi, ima zaljubishke a to kratko traje.

Posle je samo interes .

Kada shvatimo da su i zabe savrshene, mozda...


Tema je :surprise:
D G
@ Sub, 20.06.2009. 20:09
D G
ima ljubavi (retko ali ima) samo nije preostalo mnogo njih koji u to veruju :)
baksuz
@ Sub, 20.06.2009. 20:35
baksuz
Drago mi je da tako razmishljash
http://www.youtube.com/watch?v=JUn5xIXTUMI&feature=related[img][/img]
D G
@ Sub, 20.06.2009. 21:05
D G
nisu bajke krive za formiranje pogreshnih stavova kod dece, jer smo svi slushali iste bajke...a opet nismo svi isti... svi ostali faktori su mnogo bitniji......
i naravno da nisam tad kontala o muskom i zenskom aspektu licnosti, o sedam gora i sedam mora...tj..chakrama itd..ali nisam ni kontala o savrshenom muskarcu..i cekala da se udam..niti bila opterecena time......iako sam obozavala te bajke..i chitala ih milion puta.....
za barbike i industriju uopste tog tipa si u pravu potpuno, al bas i jeste cilj da dete to prevazidje i postane svesno toga, kao shto si ti prokljuvila sushtinu...........
vojvodina
@ Ned, 21.06.2009. 16:01
Da biste komentarisali blogove, morate biti ulogovani.
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka