Ana Davidov > Car je go!

Otvoreno pismo (nekako su pisma često već otvorena pre nego što stignu na pravu adresu, ali kad ga svi već otvaraju neću da budem van pravila pa da ga zatvaram) našem dragom pravosudju

Drago (nekako ne bih da preterujem sa “poštovano”) Pravosudje,
Obraćam vam se kao organu vlasti, a ne kao osobi, budući da mi sve nešto deluje da osoba koja je zadužena za “pravo sudje” pere neko sudje koje nije pravo, ili ne postoji.
Sve u svemu, samo bih želela odgovore na par pitanja, koja želim da postavim (za koja znam tj. bog zna koliko ih sve ima) I molila bih odgovor, pošto ne uspevam da ga nadjem na google-u mada zna skoro sve ostalo. Ukoliko znate odgovore, molim Vas da ih napišete, a ukoliko ne, prepišite od nekoga ili predajte (pošaljite) prazan papir.

1. Ukoliko lice svedoci protiv počinioca krivičnog dela, ko tom licu (neću da preterujem sa “garantuje”) nudi bezbednost? Šta se dešava sa svedokom kada sudija presudi u korist optuženog ili "se nema dovoljno dokaza" i isti počinilac krivičnog dela biva pušten na slobodu?

2. Iz kojih razloga se optuženici puštaju na slobodu uprkos svedocima I dokazima?

3. Zašto policija…ponekad… bukvalno, spušta slušalicu prijavama?

4. Šta se dešava sa zlostavljanom decom, tj. onih par za koju se zna da su zlostavljana?

5. Zašto se za pokušaj ubistva sa predumišljajem I posedovanje vatrenog oružja bez dozvole dobija sat vremena razgovora u policijskoj stanici, te pustanje “ubice u pokušaju” na slobodu, te nekoliko godina sudskog procesa, za vreme kog je ubica na slobodi I, daprostite, ladi jaja?

6. Desi se da policija uhvati (kad baš mora) nekog narkomana koji je nekom drugom narkomanu jednom kupio drogu kad je kupovao i sebi. Šta je sa "velikim ribama"? Da li je moguće da se ne zna ko su oni koji masovno prodaju drogu i šire je toliko da ona dolazi do školskih klupa? Da li za “velike ribe” postoji odredjen procenat zarade (ili robe) za pravosudje?

7. Zašto je opravdanje za puštanje počinilaca krivičnih dela to da “u zatvoru nema mesta”? Zašto u zatvoru nema mesta?

8. Zašto je lice prinudjeno da plati odredjenu sumu ili odleži par dana u zatvor u slučaju kada “ide u susret nekome I onda ga napadne sa ledja šutajući ga u glavu u kom slučaju ga žrtva baca na zemlju I zadaje mu nepoznat broj udaraca u samoodbrani dok lice nepomično leži na zemlji”, a za ubice I dilere “nema mesta”?


Unapred hvala,
Zabrinuta građanka

p.s. Inače je potrebno 50% tačnih odgovora za dvojku, ali u ovom slučaju, ukoliko mi odgovorite makar na jedno, imate 5, a čak I ako predate prazan papir, možete sesti, jer ocena je jasna.
p.p.s. Zašto se samo dete usudjuje da kaže da je car go?


Ana Davidov (baksuz) @ Uto, 02.06.2009. 17:26
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka
Da biste komentarisali blogove, morate biti ulogovani.
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka