Goran Jovanović > Ludom radovanje?

Neki tipovi iz Velike Britanije, čiji je inače to i posao, napravili su istraživanje na temu novogodišnjih obećanja samom ( samoj ) sebi..
Znate ono: od 1. januara prestajem da pušim, idem na dijetu, radiću više, zarađivaću bolje... blablabla...
Zapravo, siguran sam da svako od nas nekako ( manje ili više ) upadne u istu zamku pred smenu dve godine.
E sad, pomenuta istraživanja su pokazala da većina tih novogodišnjih obećanja na kraju propadne i da njihov maksimalni '' rok važenja '' traje oko 6 meseci. Drugim rečima, nakon toga više se niko ni ne seća šta je to samom ( samoj ) sebi obećao(la).. Naravno, sve do sledeće Nove godine, kad opet krenu obećanja..
Isto tako, siguran sam da svako ko sebi nešto obeća, iskreno i veruje da će obećanje i ispuniti. Ali, onda se naravno izdešava 3 milijarde neplaniranih gluposti, koje nam na kraju posluže kao savršena opravdanja.
Šta je rešenje?
Hmm..
Biti maksimalno realan u sagledavanju vlastitih moći, a pre svega u sagledavanju situacije koja nas sve okružuje? Možda..
Čekati da se nešto dogodi samo od sebe? Teško..
Biti istrajan i uporan? Uvek..
Ne obećavati ništa? Ne znam..
Ako ne obećaš, ako se ne nadaš, ako se ne boriš, ako nemaš cilj... onda stavljaš sebe u situaciju da budeš posmatrač u vlastitom životu. Statista.
Ako obećaš, ako se nadaš, ako se boriš, ako imaš cilj... to opet nije garancija da ćeš i uspeti.. A ako ( uprkos svemu ) ipak ne uspeš, onda se lako dogodi da upadneš u depresiju i defetizam.. Jednostavno postaneš optimista sa iskustvom ( čitaj: pesimista ).
I dakle, šta je onda rešenje?

PS
Obećavali ili ne, svima želim mnogo mnogo uspeha u 2007. I budite pozitivni! Ako ništa drugo, to je odličan početak...
Goran Jovanović (gox) @ Čet, 28.12.2006. 14:48
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka
Da biste komentarisali blogove, morate biti ulogovani.
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka