Goran Jovanović > Pohvaljujem!

Pošto je pred-praznična atmosfera, odlučih da svoj prvi pravi tekst ( onu dobrodošlicu ne računam ) iskoristim da javno pohvalim neke pojave u gradu. Mislim, nije fora biti negativan u ovim svečarskim danima, jel tako? Tako je!
Dakle, samo pozitivno!
Pa u tom smislu, smatram da je vrlo pozitivno što se neko pametno setio da nam na našem ćelavom trgu ( jel se ćelavi trg piše sa velikim Ć ili malim? ) omogući kupovinu uobičajenih novogodišnjih rekvizita, kao što su jelke, lampioni, svećice, sijalice, prskalice, gaće i slično.
E sad, na prvi pogled, možda će vam se činiti da gaćama tu nikako nije mesto, ali ne bih se složio sa tim stavom.
Naime, otkud vi znate.. ima svakakvih ljudi. Možda neko baš gaćama ukrašava jelke? A pošto se svi ( nadam se ) zalažemo za toleranciju i jednakost, onda i naši sugrađani sa takvim sklonostima imaju pravo na svoj izbor.
Ili recimo... Možda neko za Novu godinu više voli da ukrašava sebe, nego jelku. Logično, taj će se uvek pre častiti novim gaćama, nego tamo nekim lampionom ili prskalicom. Sa druge strane, moguća je i kombinacija raznih rekvizita, pa eto prilike da neko kupi i gaće i prskalice, pa da se posle ( s pravom ) hvali kako sve prašti u njegovim gaćama.
Uglavnom, smatram da je ideja sa gaćama genijalna. U moru drugih genijalnih ideja, naravno..
Doduše, mislim da je propuštena prilika da se sve to malo i nadogradi.
Na primer, možda se sve to moglo malo bolje i izreklamirati, kako na lokalnim, tako i na regionalnim, pa čak i nacionalnim medijima ( na BBC-u i CNN-u možda u drugoj fazi kampanje ). U tom smislu treba shvatiti i ovaj tekst. Možda pomognem, bar malo..
Dalje, bilbordi..
Na svim ulaznim tačkama u grad trebalo je postaviti bilborde.. Ne znam... Deda Mraz u gaćama..
Pa onda... Organizovan prevoz do trga za turiste. I to šinobusom, ha? Atrakcija!!!
Uostalom, evo prilike da i vi malo pomognete da ovaj naš brend što bolje predstavimo svetu.
Dajte svoje predloge za kampanju..
Učinite nešto dobro za svoj grad.
Jer, ne zaboravite... U Evropu se može na razne načine, ali bez gaća teško..
Goran Jovanović (gox) @ Pet, 22.12.2006. 13:00
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka

Komentari

A možda neko u novogodišnjoj noći ost(v)ane bez gaća!?U pravu je momak,gologuzi u Jevropu nemeremo!
korov
@ Pet, 22.12.2006. 18:17
korov
Pa bas i nisi pozitivan, ali ok.
A sad ozbiljno, ima li nesto u ovom gradu sto bi stvarno pohvalio?

Pozdrav!
theatrical worm
@ Ned, 24.12.2006. 12:01
theatrical worm
Naravno da ima. Jer, Sombor, kakav god da je, je ipak grad koji najviše volim. Ali baš zbog toga, mislim da moramo bit kritični prema nekim pojavama, da bi grad postao još bolje mesto za život. Iskreno, mislim da je, osim ostalog, baš ćutanje i okretanje glave doprinelo da danas budemo tu gde jesmo i u situaciji u kojoj jesmo. Uostalom, blog je tek počeo da funkcioniše, tako da će biti prilike i za pohvale, ali i za '' pohvale ''. Ali, pošto ćemo ići od teme do teme, ne bih sad širio ovu priču. Nemaš problem sa buvljakom na ćelavom? Nisi se izjasnila..
gox
@ Ned, 24.12.2006. 12:16
U Somboru toliko toga ne stima, da jedna stvar manje-vise. Najmanji su problem gace i ukrasi.
Nisam se izjasnila "za ili protiv" jer nema smisla. Odgovor je ocigledan: naravno da gacama nije mesto medju ukrasima, ali sta znamo... Mozda upravo prodaja gaca dovede do oporavka nase privrede. :))

p.s. ne zalazim puno po trgu poslednjih dana
theatrical worm
@ Ned, 24.12.2006. 12:25
theatrical worm
jedna stvar manje vise? jedna stvar dovodi do druge
prodaja gaca (i opet: gaca) na gradskom trgu (i opet: gradskom trgu)? grand muzika na ulazu u gradsku robnu kucu? jos malo pa mozemo komotno preko one table sombor da napisemo ridjica (ili bilo koje drugo selo, da ne zamere ridjicani)
dvnitycker
@ Ned, 24.12.2006. 12:32
dvnitycker
Da ne bude zabune, ja protiv gaća nemam ništa :) Ali, malo mi je.. ono... neukusno da na 3 metra od Galerije '' Milan Konjović '' na tezgama visi donji veš..
gox
@ Ned, 24.12.2006. 12:33
I da... dvnitycker, napisao si ono što je suština.. Iskuliramo jednu stvar, pa se onda pojavi druga, slična ili još gora.. Recimo, dođe turista iz Novog Sada koji nikada pre nije bio u Somboru, a naslušao se priča o tome kako je SO grad kulture, zelenila, umetnosti itd. I na šta naiđe?
gox
@ Ned, 24.12.2006. 12:38
Ok, to je druga tema. Rekao si da ovu ne zelis da siris, pa onda da je ne sirimo. Drzimo se samo slike -trg, ukrasi i gace-. :)

Dvnitycker, sta se palis? Opusteno ;)

(Ne zavisi od nas, obratite se gradskim vlastima).
theatrical worm
@ Ned, 24.12.2006. 12:38
theatrical worm
moja poruka zraci nervozom? izvin'te.
dvnitycker
@ Ned, 24.12.2006. 12:44
dvnitycker
Inače, theatrical worm .. oprosti meni, smotanom, što ti, kao domaćin ovde, prvo ne poželeh dobrodošlicu :)
Dakle, welcome!
gox
@ Ned, 24.12.2006. 12:44
Dvnitycker.. Dobro došao i ti, naravno :)
gox
@ Ned, 24.12.2006. 12:46
Bolje te nasla domacine. :)

Samo jos da dodam da mi je drago da se o svim gradskim nedacama prica, ali s druge strane, sta mi tu mozemo sem da pricamo i da se nerviramo.
theatrical worm
@ Ned, 24.12.2006. 12:50
theatrical worm
Nije se pričalo ni o koncentracionim logorima, nije se čak sigurno znalo ni da postoje, pa eto šta se desilo... Pobili milione Jevreja. Grubo poređenje, ali, to je to...
triletrip
@ Ned, 24.12.2006. 13:07
triletrip
Pozdrav, triletrip..
Jeste grubo poređenje, ali ćutanjem se lako i brzo od grudve napravi lavina..
Inače, kad je već pomenuta gradska vlast.. U proteklom periodu smo se naslušali priča kako je cilj revitalizovati gradsko jezgro, vratiti stari sjaj Somboru ( apsolutno podržavam, naravno ), ali mi onda ovaj buvljak na trgu nikako ne ide uz tu priču...Pogotovo ako znamo da mesta za buvljake već postoje. I evo, neka neko proveri, ako ga ne mrzi. Mogu li se na trgu kupiti i petarde?
gox
@ Ned, 24.12.2006. 13:16
"Jeste grubo poređenje, ali ćutanjem se lako i brzo od grudve napravi lavina"...

Cutanjem se ne postize nista, ali se raspravom zato uglavnom od buve napravi slon. :D

Dostojanstveno se povlacim na rucak. :)
Pozdrav svima!
theatrical worm
@ Ned, 24.12.2006. 13:55
theatrical worm
Prijatan ručak :)
I moram dodati da mi je žao što u tvojim komentarima primećujem defetizam.. '' nema nade, ne možemo ništa, ne vredi... ''..
Mislim da je upravo to jedan od velikih problema i ovog grada i ove države..
Ali, obećavam, to će biti posebna tema, jednog dana...
A možda je sve to samo zato što si gladna :)
Pozdrav!
gox
@ Ned, 24.12.2006. 14:04
evo i ja da dodam neshto na temu vashara...
a shta reci za "tipske tezge" *(o kojima je, ako se ne varam, proshle godine raspravljao odbor za omladinu pri SO Sombor!??!??!) ...Hajde da zamislimo da se pokushala napraviti neka vesela praznicna atmosfera, pa kad je i u centru, na celavom trgu... ali je onda sve stalo...ukupno 10ak "tipskih tezgi"...i duplo vishe onih "netipskih" ..pa onda oprema kojoj mesto tu nije, poput gaca i charapa...ochigledno da negde zafalilo FILTERA da se odluchi shta mozhe a shta ne mozhe...ali trenutno je jedini filter izgleda bila LOVA, pa ko plati, mozhe da prodaje ...makar to bio i merkantilni kukuruz, i krava steona... (nadam se da nisam nikom dao ideju, pa da prodaje ove gore navedene na sledecem vasharu!) :D
Hajde da zamislimo idealnu, tj "idealnu" situaciju...da su na tom vasharu zaista sve tipske tezge, da se prodaju iskljuchivo lampioni, kojekakvi ukrasi i sve shto mozhe da ide sa bozhicnim i novogodishnjim duhom, da se jelke prodaju bez prisustva kamiona i aviona na trgu...mooozhda bi chak i zaista lichilo to na neshto, i imalo neki shmek!
SoulFly
@ Uto, 26.12.2006. 10:36
SoulFly, dobro došao..
Inače, slažem se sa onim što si napisao. I naravno, sećam se priče ( ili to beše čak i obećanje? ) da će tezge biti tipske.. Verovatno bi to onda ipak ličilo na nešto. A ovako.. Hm.. Prolazio sam i jutros preko trga i čini mi se da je ponuda čak i proširena. Sad već tu ima i dečje garderobe i svašta nešto..
Ne želim da sumnjam u dobru nameru onoga ko ja bio inicijator te ideje, ali mi se čini da je zaboravio da računa na taj '' buvljački '' mentalitet, koji očigledno postoji kod ljudi. Znaš ono... kad sam već tu i prodajem lampione, pa što da ne uvaljam i po koju trenerku? Drugim rečima, čini mi se da nisu postavljena jasna pravila '' igre ''. Dakle, gospodo.. Evo vam tezge, možete da prodajete isključivo to i to, a ako primetimo da prodajete i nešto drugo, onda nema više ni tezge za vas.. Ovako, sve mi to liči na ono što viđamo na TV-u kad gledamo reportaže iz.. ne znam.. Avganistana. Tezge po ulicama, psi lutalice koji se tu nešto vrzmaju pokušavajući da se '' ogrebu '' za neki zalogaj.. itd itd. A kao... grad kulture... hmmmmmm...
gox
@ Uto, 26.12.2006. 12:12
Meni su bili gosti iz Pule,bash smo se na trgu nashli,i bash me bilo sramota.
korov
@ Ned, 14.01.2007. 23:23
korov
Apsolutno se slazem sa vama!!!Sramota je bre da nam nash lepi trg tako ruze sa svojim gacama i carapama!!!!Ukrasi i lampice su u redu i doprinose praznicnoj atmosferi i sami po sebi ukrashavaju trg,ali GACE??????!!!!!!!!?????Razumela bih kada u Somboru ne bi postojala pijaca,ali ovako...samo josh fali da domile ispred pozorishta i bioskopa sa svojim "tezgama za poneti"pa da rashire gace,potkoshulje i carape... :?
beba
@ Uto, 16.01.2007. 18:15
beba
Da biste komentarisali blogove, morate biti ulogovani.
Prethodna blog poruka Sledeća blog poruka